сряда, 3 март 2010 г.

Крими - 03.03.2010 г. !

Плевен. Полицаи от Пордим заловиха трима, опитали да ограбят възрастен мъж. Сигнал за инцидента е получен в РУМВР - Пордим на 26 февруари. Потърпевшият 74-годишен мъж от с.Згалево разказал, че около 3.15 часа се почукало на входната врата на къщата му и той отключил, предполагайки, че е негов съсед. Възрастният мъж бил нападнат с нож от маскиран. Непознатият опитал да го събори и успял да вземе мобилния му телефон “Моторола”. Домакинът оказал съпротива, напръскал го със спрей и успял да го отблъсне извън къщата. Мъжът направил повторно опит да влезе в къщата, но бил нападнат с вила от собственика й и избягал в неизвестна посока. След предприетите оперативни-издирвателни действия, криминалистите установили извършителя - 34-годишен мъж от село Главаци. Той имал и двамата съучастници – на 23г. и 38г. Тримата имат богати криминални досиета и криминалистически регистрации за извършени кражби. 38-годишният мъж е осъждан и има три присъди на Районен съд – Враца. В хода на процесуално-следствените действия се изяснило, че тримата имали информация, че възрастния мъж имал около 3000 лева и целта им била да му ги вземат. След употреба на алкохол решили да действат, придвижвали се с такси. Намерен е задигнатият мобилен телефон. Мъжете направили пълни самопризнания пред съдия. Задържани са за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Криминалисти от Първо РУМВР след прецизна оперативна работа установиха извършителите на дързък грабеж. На 20 ноември миналата година около 19.50 часа четирима маскирани нападнали пазача на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Плевенския комплекс “Дружба”. Набили 42 –годишния мъж и му вързали ръцете и краката му с тиксо. После изнесли 500 кг медни отпадъци, които били складирани в чували в помещения на пункта. Задигнали и газовият му пистолет "Екол-Компакт" и мобилен телефон “Моторола” с активна сим карта. Извършителите се оттеглили с лек автомобил в неизвестна посока. На пострадалия била оказала лекарска помощ. След издирвателни действия било установено, че извършителите на тежкото престъпление са четирима мъже – на 19г., 24г., 31г. и 33г. от Плевен. Двама от нападателите имат богати криминални досиета с множество полицейски регистрации, заведени заявителски материала и присъди за кражби. Грабителите се придвижвали с “Опел Вектра”, управляван от 31-годишния мъж. Те са направили пълни самопризнания пред съдия. 24-годишният и 19-годишният са приведени в следствения арест с мярка за неотклонение задържане под стража. 31-годишният е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая работата продължава разследващ полицай.


Пловдив. Двама пловдивчани бяха уличени в кражба на авто-сиди от автомобил в Пловдив. За кражбата от лек автомобил “Опел Астра”, паркиран на ул.”Кедър”, съобщил вчера в Шесто РУ собственикът на колата. След извършените оперативни действия полицаите заловили единия от крадците – М.П./24г./. Съучастникът му М.А./26 г./, който е известен на полицията и осъждан, се укрива.


Бургас. На 10 януари в Първо РУМВР – Бургас бил получен сигнал от 33-годишна жена, че около 14 часа в двора на детско заведение непознат заплашил с нож 13-годишния й син и му отнел мобилен телефон. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили, че деянието е извършено от 21-годишния З.А. от Бургас. В хода на разследването е документирана съпричастността на мъжа към две кражби на дамски чанти, извършени в съучастие с 18-годишен Т.М. Работата по изясняване на престъпната дейност на З.А. продължава.


Хасково. Марихуана и кокаин иззеха димитровградските полицаи. Вчера на бул.“Д.Благоев” бил спрян за проверка лек автомобил “Форд”, управляван от 30-годишен мъж. Под предната седалка на колата криминалистите открили полиетиленов плик с тегло 0,5 грама, реагиращ на марихуана. В друг “Форд”, управляван от 29-годишен мъж, полицаите открили под седалките в колата 2 пликчета с тегло 8 грама. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувани са досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket