неделя, 14 март 2010 г.

Крими - 14.03.2010 г. !

ОД-МВР-СОФИЯ. След намесата на полицаи и жандармеристи от София, Елин Пелин, Самоков и Костенец снощи бе овладяно и предотвратено разрастването на възникнало напрежение в ромската махала на Ихтиман. Около 20.30 ч., след избухнал скандал, с остър предмет в гърба е бил прободен 22-годишен мъж. Пострадалият е бил настанен в болницата, където по-късно починал. Малко след това роднини на младежа започнали да хвърлят камъни и други подръчни предмети по къщата на неговия тъст. Те замеряли и паркираните пред дома му леки автомобили. 40-годишният И.А. – тъст на починалия е задържан. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.


СОФИЯ.Снощи към 19.55ч. в ж.к. «Младост 4», на околовръстното шосе, близо до магазин «Технополис», е възникнал скандал между 24-годишен мъж и група лица от ромски произход. По време на скандала 24-годишният В.К. е произвел изстрел с пистолет «Макаров», като е прострелял в областта на лявото бедро и лявата ръка един от опонентите си, 31 - годишен, криминално проявен. След това В.К. стрелял отново , този път по лек автомобил «Мерцедес», собственост на друг мъж от групата. От изстрелите по предния капак и предното стъкло на колата са нанесени пробойни. Пострадалият е настанен в болница, без опасност за живота. На местопроизшествието е пристигнала незабавно дежурната оперативна група от СДВР, извършен е оглед, иззети са веществени доказателства и са разпитани свидетели. В.К. е задържан за 24 часа. Материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура. Работата по случая продължава.


ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ. По разпореждане на наблюдаващ прокурор, за срок от 72 часа е задържан 35-годишният А.А., който вчера сутринта е направил опит да премине границата през ГКПП-Дунав мост като пътник в лек автомобил “Фолксваген” с чужда лична карта. Установено е, че А.А. е имал осъдителна присъда от Районния съд във Велико Търново с наложено ограничение за напускане на Република България. Личната карта, с която той се опитал да премине границата е била на брат му. При извършения обиск в него е била открита собствената му лична карта. Срещу А.А. е образувано наказателно производство от Районна прокуратура – Русе.


ПЛЕВЕН. 20 канабисови семена намериха в хода на специализирана операция полицаи от Червен бряг. За времето от 11 часа до 13 часа на 12 март и от 22 часа на 12 март до 2 часа на 13 март служители на реда съвместно със служители от Общинското звено «Инспекторат» са провели спецакция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространението на наркотични вещества и обезпечаване сигурността на децата на обществени места. Проверени са районите на пет училища и 12 питейни заведения в града. Младеж е задържан за съмнително поведение и е доведен в полицейското управление. Установило се, че той е 19-годишен от село Лепица. При извършен обиск у него са намерени и иззети 20 семена от канабис. Предстоят експертизи на наркотика. Теглото на дрогата е 0.4 грама. Проверка изяснила, че младежът е регистриран за кражба. По случая работата продължава разследващ полицай.


ПТП. Рано тази сутрин, към 3.45 ч. шофьорът на лек автомобил “Опел Калибра”, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над управлението на колата и навлиза в насрещното платно, където се преобръща няколко пъти. В резултат на катастрофата е загинал един човек, а трима са настанени в болница с опасност за живота.


ПТП. Шофьор без книжка се е блъснал в мантинела по пътя между селата Железник и Пчеларово. Е.С./27/ се е движил с лек автомобил “Опел” с несъобразена скорост, на заледен участък е загубил контрол над управлението и колата се е спряла в еластичната ограда. При извършената проверка е установено, че шофьорът не притежава свидетелство за правоуправление. Отказал е проверка за алкохол. Съставен му е акт.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket