петък, 12 март 2010 г.

Крими - 12.03.2010 г. !

Шумен. Полицаи от районното управление задържаха измамник. Вчера към около 11 часа в районното управление в Нови пазар е съобщено за непознат, който се представил за служител на електроснабдителна фирма и опитвал да мами хора в град Плиска. Изпратените там служители на ПУ- Каспичан изяснили, че млад мъж посетил къща в края на града и обяснил на 35-годишния собственик, че електромерът трябва да бъде изнесен извън къщата. “Служителят” носел със себе си тетрадка с вписани поредица цифри, наподобяващи партидни номера. Стопанинът обяснил, че няма в наличност исканите 18 лева за такава услуга. След като измамникът не успял да получи “таксата” кеш, обяснил, че той може да плати и на другия ден, когато негови колеги ще дойдат да преместят измервателния уред. 35-годишният, обаче подал сигнал до кмета. След разговор с електроснабдителното дружество е установено, че в Плиска не е пращан техен служител. Скоро станало ясно, че мнимият чиновник е посетил още две къщи в селото. На собственика на едната обяснил, че електромерът му не отчита правилно и трябва да бъде сменен срещу 9.20 лева, но човекът отказал да плати. После се насочил към дома на 49-годишен, където разгледал внимателно електромера и таблото, а след това обяснил, че “главният бушон” трябва да са смени срещу такса 8.10 лв. 35-годишният стопанин му дал 10 лева, а “служителят” дори му върнал ресто. С идването им в Плиска полицаите установили, че самозванецът е напуснал града в посока с.Върбяне и предприели издирването му. В магазин в селото Върбяне забелязали мъж, който отговаря на описанието и установили самоличността му – О.О./33г./ от Шумен, криминално проявен. Пред полицаите той дал противоречиви обяснения за пребиваването си в селото - обяснил, че е дошъл при свой познат с намеренията до товарят метали, назовал го по име и отрекъл преди да това да е ходил в Плиска. Такъв човек, обаче в с.Върбяне не бил открит. На основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР О.О. е задържан за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат предадени с мнение за образуване на досъдебно производство. Работата по случая продължава.


На 11 март, около 18.00 часа, в районното управление в Шумен е получен сигнал за скандал на паркинга пред хранителен хипермаркет. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. При пристигане на място полицаите установили, че причина за скандала е незаплатена таксиметрова услуга. Млад мъж наел такси в квартал “Тракия”, но когато пристигнал пред магазина отказал да заплати услугата. Полицаите отвели “клиента” до служебния автомобил, направило им впечатление обаче, че крие нещо под якето си и при проверката станало ясно, че носи преносим компютър, за чийто произход не успял да даде смислени обяснения. 23-годишният С.С. бил отведен в РУ-Шумен. Двайсетина минути по-късно в полицейското управление бил получен сигнал от 67-годишен шуменец, че между 16.30 и 18.00 часа от апартамента му е извършена кражба на лаптоп. В хода на предприетите действия криминалистите установили, че през деня в дома му гостували няколко лица, между които и С.С., който живеел в същия жилищен блок. Използвайки невниманието на домакина, той отнел преносимия компютър. На основание чл. 63, ал.1,т.1 от ЗМВР С.С. е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.


Видин. Сектор “Икономическа полиция” приключи проверка срещу видинчанина Е.А./56г./ за престъпление по чл.255 от НК. Установено е, че в периода февруари–април 2009 г. като пълномощник на фирма, той е съставил и използвал фалшиви фактури за извършени доставки, които представил пред ТД НАП-Видин при подаване на счетоводна декларация по ДДС. Така мъжът направил безуспешен опит да приспадне данъчни задължения в особено големи размери. Извършената ревизия от служители на ТД НАП-Видин е установила задължения за доначисляване и довнасяне по ДДС в размер на 345 080 лева и начислена лихва в размер на 20 618 лева. Материалите по преписката са изпратени в Окръжна прокуратура-Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.


ОДМВР-София. Ботевградски полицаи заловиха за побой местен младеж, стар познайник на полицията. Аверът му успял да избяга и се издирва от органите на реда. Инцидентът станал снощи пред магазин в с. Литаково. 44-годишен мъж от селото влязъл в търговския обект, за да плати стока, взета на вересия преди време. На излизане бил нападнат от Г.П./26г./ и В.В./27г./ от с. Радотина. Двамата му нанесли жесток побой, от който мъжът е получил вътрешни разкъсвания на едното око и е настанен в ботевградската болница. Според лекари имало вероятност да загуби 80% от зрението си. След подаване на сигнала в полицията, единият от извършителите - Г.Г., бил заловен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Младежът е криминално проявен, осъждан за кражби. Аверът му се издирва от полицията. Криминалисти продължават работата по случая.


Ловеч. Снощи към 20.40 часа в РУМВР-Тетевен позвънила съпругата на 54-годишния В.В. и панически обяснила, че мъжът й стреля в жилището им с автомат. На място незабавно е изпратен екип, който заварил на пода в гостната стая безжизненото тяло на друг мъж. При извършения оглед е установено, че той е починал от смъртоносна рана в областта на гърдите. Станало ясно, че инцидентът е станал след як запой на двамата мъже, В.В. стрелял с незаконно притежавано дългоцево нарезно оръжие, калибър 7.62х39, без сериен номер, сглобено самоделно от части за автомат "Калашников". Той е задържан за 24 часа в РУ МВР-Тетевен. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за инцидента са в процес на изясняване.


Пловдив. Полицията издирва мъж, измамил възрастна жена от село Зелениково. 80-годишната се оплакала вчера в районното управление в Раковски, че предишната вечер, около 22 часа, непознат мъж се обадил по телефона и й съобщил, че дъщеря й, която работи в Англия, е болна от свински грип, а за да бъде спасена незабавно майка й трябва да осигури 4000 лв. за ваксина. След като уплашената жена обяснила, че разполага само с 3300 лв., непознатият приел, после двамата уговорили мястото и часа на срещата и жената доверчиво му дала спестяванията си. Едва по-късно разбрала, че е попаднала в мрежата на измамници.


ПТП. Плевен. Мъж загина след челен удар на главен път в Плевенско. Катастрофата е станала тази сутрин около 6.10 часа над село Гривица. По първоначални данни, 26-годишен румънец, шофирал лек автомобил “Фолксваген Пасат”, загубил контрол над управлението, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил челно правилно движещия се товарен автомобил “Рено”. Румънският гражданин е загинал на място, а спътникът му – негов сънародник е настанен в болница в Плевен с кръвоизлив и с опасност за живота. Извършена му е животоспасяваща операция. В колата са пътували жена на 19-години и мъж на 22 години, също румънски граждани. Те са получили леки наранявания. Оказана им е лекарска помощ. Няма опасност за живота им. Тестът с дрегер не е отчел алкохол в кръвта на водача на товарния автомобил. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай от Първо управление на МВР – Плевен.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket