понеделник, 29 март 2010 г.

Крими - 29.03.2010 г. !

Бургас. Криминалисти на областната дирекция задържаха трима мъже от Бургас, извършили въоръжен грабеж. На 15 януари около 18.10 часа на ул.”Пробуда” двама с маски на главите и с ножове нападнали дистрибутор на цигари докато зареждал търговски обект и му отнели чантичка с 600 лева. След грабежа човекът потърсил помощ в полицията и в хода на предприетите оперативно – издирвателни действия полицаите установиха и задържаха нападателите - С.Л./23г./, осъждан и Г.Х./27г./ от Бургас. В капана попаднал и помагачът им - Н.С./24г./. На С.Л. и Г.Х. е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. Работата по случая продължава.


Пазарджик. Двама извършители на няколко дръзки грабежа в Пазарджик бяха заловени от служители на ПУ- „Изток”. В рамките на една седмица в дежурната част на районното управление били получени три тревожни сигнала от родители на тийнейджъри, които разказали, че децата им са станали жертва на грабеж. Посред бял ден ученик от Пещера бил нападнат в района на площад „Васил Левски” от двама непознати. След като използвали физическа сила те успели да му отмъкнат мобилен телефон и портфейл с документи. Аналогични били и другите два случая, станали в двора на местно училище и на улица „Марица” в областния град, като жертвите отново били ученици. С разплитането на престъпленията се заели криминалисти от полицейския участък в Изток. След неколкодневна упорита работа полицаите влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са криминално проявените Н.Д./24г./ и Я.Д./18г./ от Пазарджик. Те са задържани в ареста на районното управление. При направените обиски и претърсвания били открити и вещите на ограбените младежи. На Н.Д. мярката е удължена за 72 часа. Работата по разследване на трите грабежа продължава.


Тийнейджър, подавал фалшиви сигнали на единния телефон за спешни повиквания „112”, е задържан от служители на РУМВР-Септември. От около седмица огнеборците били засипвани с фалшиви сигнали за възникнали пожари на територията на общината. Сред по-фрапиращите от тях се нареждал и сигнал за извършен обир на банков клон в Септември. В хода на започналото разследване криминалистите скоро влезли в следите на автора на злоумишлените обаждания. Оказало се, че това е 18-годишният К.Т. от септемврийското село Ковачево. Открит е и мобилния телефон, от който той подавал сигналите. Младежът е задържан, а срещу него е образувано полицейско производство.


Пловдив. Мъж е заловен непосредствено след извършена от него кражба в Пловдив. Вчера по обяд служители на Шесто РУМВР спрели за проверка М.Ч./31г./. В чувала, който той носел, полицаите намерили автомобилни части и ъглошлайф, откраднати току що от склад на ул.”Арчарица”. Мъжът е известен на полицията и осъждан. Той е задържан в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Видин. Видински полицаи установиха авторите на две кражби от магазини - Т.Т./27г./ от с.Бела Рада и видинчанина С.П./22г./. В нощта на 25 срещу 26 март, след като разбили входните врати, те успели да проникнат в два търговски обекта, от които отмъкнали цигари и ваучери за мобилни оператори. С постановление на районната прокуратура на Т.Т. е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”. По случаите в РУМВР-Видин са образувани две досъдебни производства.


Монтана. 378 кутии с цигари без бандерол са иззети при специализирани полицейски операции в Лом. Акцията е проведена на 26 март. Извършени са проверки на 4 складове на едро и 5 обекта от търговската мрежа. В търговски обект в Лом е установено, че 40-годишната Н.Г., отговорник на търговския обект, съхранява 57 кутии с цигари от различни марки без акцизен бандерол. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК. На 27 март около 13.30 часа в сектор "БОП"- Монтана бил получен сигнал, че в частен дом в Лом се съхраняват цигари без бандерол. При извършените процесуално - следствени действия съвместно със служители от РУМВР-Лом е установено, че 55-годишната Р.Е. съхранявала 330 кутии с цигари от различни марки без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.


Ловеч. Заради пътен инцидент 47-годишен жител на с. Торос простреля смъртоносно 49-годишен. Сигналът за престъплението е подаден на 27 март към 16.30 часа от дъщерята на Е.С. Според информацията, събрана до този момент, двамата се скарали жестоко, сбили се, а малко по-късно Е.С. стрелял по опонента си със законно притежавания си пистолет "ЧЗ". Е.С. е задържан за 24 часа в РУМВР-Луковит. Образувано досъдебно производство.


Плевен. Стара вражда разпалила пореден скандал между двама мъже от село Реселец, станал на 28 март около 11.40 часа в центъра на селото. 39-годишен местен жител, след употреба на алкохол нападнал своя връстник и го ударил с дървена тояга по главата. С открита фрактура на черепа пострадалият е настанен за лечение в хирургическо отделение на Червенобрежката болница. Полицейски служители незабавно посетили местопрестъплението и са задържали извършителя. Изяснило се, че мъжете са роднини, а враждата на битова основа тлеела между тях от години. Побойникът е задържан за 24 часа. Той е криминално проявен и осъждан. Работата по случая продължава. Сезирана е прокуратурата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket