петък, 1 януари 2010 г.

Крими - 01.01.2010 г. !

Пловдив. Мъж бе намушкан с нож в село Маноле тази нощ, настанен е в болница в Пловдив без опасност за живота. Половин час след полунощ при скандал в къща В.А./40 г./ от Калофер е пробол с нож в областта на сърцето 55-годишен софиянец. Пострадалият е работил като животновъд в селото. Причините за случилото се са в процес на изясняване. В.А. е задържан за 24 часа.
Двама младежи бяха заловени с наркотици вчера в Пловдив. Около 7 часа при претърсване в партерна стая в къща на ул.“Байкал” служители от Първо РУ са намерили две пликчета с 1.782 грама марихуана, чийто притежател е Т.К. /20 г./. Същия ден на бул. “Никола Вапцаров” при полицейска проверка у А.А./18 г./ са били открити 3.014 грама марихуана. Двамата пловдивчани са задържани в ареста на Първо РУ за 24 часа.
Седем мъже и две жени бяха ранени при катастрофа снощи на пътя Пловдив-Асеновград. Около 22 часа автомобил “Линкълн Таун Кар”, управляван от П.П./69 г./ от Белащица, се блъснал последователно в мантинелата и стълб край пътя, след което се преобърнал. Водачът е леко ранен. Пострадали са и останалите пътници в колата – 27-годишната И.С. от Пловдив е с фрактура на ръката, а Г.С./26 г./ от Асеновград е с контузия в областта на корема, пловдивчаните А.С./33 г./, Д.Б./23 г./, В.М./35 г./, А.Т./30 г./ и 28-годишната П.Х. са се разминали с леки наранявания. Леко ранен е и Р.Б./26 г./ от Асеновград.

Шумен. 65-годишна жена от с. Сини вир и 40-годишен мъж са се наранили при използването на пиротехнически изделия. В първите десет минути на новата година в село Сини вир 65-годишна жена получава наранявания по крака си от пиротехническо изделие. Жената е обяснила, че излязла на двора да гледа фойерверките и усетила болка в крака. Тя е настанена за лечение и наблюдение в МБАЛ-Шумен. Час и половина по-късно дежурните полицаи са получили сигнал, че в МБАЛ-Шумен е настанен 40-годишен мъж от село Сливак с разкъсни рани по пръстите на дясната си ръка. Пред полицаите мъжът е обяснил, че е получил травмата след като в ръката му се взривило пиротехническо изделие.

Смолян. Тази сутрин около 7 часа патрулиращи полицаи от РУМВР – Девин спели за проверка лек автомобил “Рено Лагуна”. Зад волана бил почерпеният С.К. /32г./ от с. Касъка, общ. Доспат. Дрегерът отчел “новогодишните” 2.10 промила. 32-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа в РУ МВР – Девин.

София. Полицаите от Четвърто РУ задържаха побойник. Преди повече от два месеца 56-годишен мъж се оплакал, че е нападнат в гръб от неизвестно лице и чрез използването на сила са му отнети документи и 40 лева. След двумесечна работа по случая полицаите са заловили 26-годишния извършител. Оказва се, че това е К. Д., който вече е известен на органите на реда с подобни прояви. Материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за извършване на престъпление по чл. 198 от НК. Работата по случая продължава.
Разкрита е кражба на преносим компютър от столичното 112 ОУ. На 25 ноември в полицията е постъпил сигнал, че от класната стая на училището липсва преносим компютър. След проведени издирвателни действия столичните полицаи попадат на следите на извършителите. Оказало се, че това са 14-годишната С.Н. и 30-годишният З.А. – известен на полицията. Липсващият компютър е намерен и върнат на училището. Материалите са докладвани на прокуратурата. Работата по случая продължава.

ПБС. Два пожара с трагичен край гасиха огнеборците в новогодишната вечер. Тази сутрин в 04.46 часа бургаските пожарникари получават съобщение, че гори къща на ул. “Морска” в града. На място пристигат три пожарни екипа с 11 огнеборци. След погасяването на пожара е открито безжизнено тялото на мъж. Оказва се, че това е 89-годишният собственик на къщата. Причината за пожара е неустановена.
Малко преди 6 часа сутринта на телефон 160 е получено съобщение, за пожар в апартамент в бл.16 в гр. Червен Бряг. Веднага към мястото на произшествието заминават два пожарни екипа с 11 огнеборци. По данни на очевидци огънят се е развил изключително бързо и за броени минути е обхванал по-голямата част от апартамента. В огнената стихия е загинал 24-годишен мъж. В градската болница без опасност за живота е настанена неговата 23-годишна приятелка. По нейните думи двамата решили да прекарат новогодишната вечер на площада. Преди да излязат те оставили без надзор включена печка с открити реотани. Когато се прибрали видели, че от апартамента им излиза гъст дим. Вместо да потърсят помощ, решават да се справят сами. Младият мъж влиза в горящия апартамент и се задушава от отделените при горенето вещества. След като той не излиза в продължение на 15 минути, неговата приятелка също влиза в апартамента. Вижда, че не може да го открие и не е в състояние да погаси огъня, успява да излезе и да потърси помощ.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket