петък, 29 януари 2010 г.

Крими - 29.01.2010 г. !

София. Четирима непълнолетни, извършили грабежи в столицата, са задържани от служители на Шесто РУ. В хода на разследването е установено, че те са извършили шест грабежа в рамките на месец. В края на декември набили мъж в кв.“Княжево” и му отнели 2 800 лева, мобилен телефон. На 12 януари нападнали жена на автобусна спирка в кв.“Горна баня” и изтръгнали дамската й чанта - с мобилен телефон и 33 лева, а на 13 януари в същия квартал тяхна жертва станал мъж, от който взели мобилния телефон. На 17 януари четиримата извършили още два грабежа- привечер нападнали възрастна жена, издърпали й дамската чанта с документи, мобилен телефон и 30 лева, а два часа по-късно в кв. “Горна баня” съборили на земята 70-годишен столичанин и си тръгнали с мобилния му телефон. Последният до момента регистриран грабеж, извършен от групата е на 20 януари, когато минути след 22 часа до ж.п. гарата на “Княжево” след нанесен побой, отмъкнали чантата на мъж с пари, документи и мобилен телефон. В процеса на оперативната работа, част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. На четиримата е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава.

Русе. Полицаи от Първо РУ –Русе и от РУ-Две могили задържаха трима русенци, откраднали 82 кг медни проводници. През счупен прозорец триото проникнало в помещение на стопанство в землището на Две могили и отмъкнало проводниците. Нанесените щети са в размер за около 1500 лева. Заподозрените са на 23, 28 и 42 години. Образувано е проверка. Работата по разследването на деянието продължава.


Пазарджик. Три жени и мъж извършили домови кражби са задържани от служители на РУ-Септември. На 16 януари жителката на септемврийското село Варвара установила липсата от къщата си на преносим компютър, златен пръстен и сребърна гривна. Жената потърсила съдействието на районното управление в Септември. След близо двуседмична работа служителите на реда установили извършителите. Оказало се, че това са 23-годишната Р.С. от Момин проход и П.С./29г./ от София. Преди четири дни същата участ сполетяла и 54-годишен мъж. От двора на жилището му неизвестни задигнали ламарина и метални инструменти с общо тегло 370 кг. Само след няколко дни криминалистите установили, че извършителите са жителките на с. Ветрен дол Н.И. /47 г./ и К.Р./37г./. И четиримата са задържани в ареста на РУ-Септември. Срещу тях се водят полицейски производства.


Районния съд във Велинград призна за виновен мъж, извършил хулиганска проява. В сряда около 16 часа възникнал скандал в кафе-аперитив в Костандово. Негов инициатор бил 40-годишният А.К. На мястото се отзовал автопатрул на Полицейски участък-Ракитово. При вида на униформените, пияният мъж насочил агресията си към тях – засипал ги с обиди, псувни и закани за саморазправа. Полицаите задържали в ареста скандалджията. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера в свое заседание Районния съд в курорта признал А.К. за виновен и удължил ареста му със седем денонощия.


Габрово. На 27 януари при съвместна проверка на служители от сектор “Икономическа полиция” в дирекцията и Митническото бюро, в приземно помещение на ул.”Урожай”, били намерени 235 литра алкохол и 420 кутии цигари без акцизен бандерол. Алкохолът – с аромат на ракия, мастика и коняк, бил съхраняван в пластмасови бутилки от по 2 и 5 литра. Установено е, че помещението е собственост на 43-годишен габровец. Акцизните стоки са иззети и след приключване на документирането на случая, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.


Плевен. Вчера в 14.30 часа при полицейска проверка в плевенския квартал “Дружба” у 23- годишен мъж е намерен политиленов плик с марихуна. Малко по-късно около 15.30 часа при изхода за Ловеч, била извършена проверка на 18-годишен от село Лесковец, в когото полицаите също намерили 3 полиетиленови пликчета със зелена тревиста маса. Наркотикът реагирал на марихуана.. Задържан е и неговият спътник 18-годишен от Троян. За случаите е уведомен дежурен прокурор. Тримата притежатели на дрога са задържани с полицейска мярка за 24 часа.


Кърджали. В районното управление в Кърджали снощи в 18.40 часа е задържан Т.И./24г./ за извършена кражба от лек автомобил “Хонда”, паркиран пред заведение в областния център. При извършения оглед на колата е установено, че едно от стъклата е счупено с камък. Оттам са откраднати дамска чанта с фотоапарат, свидетелство за управление на моторно превозно средство, дебитна карта, ключове за жилища и автомобил и пари. Работата по изясняването на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство в РУ -Кърджали.


Благоевград. Криминалисти от Сандански разобличиха извършители на поредица кражби от автомобили. В районното управление за 24 часа са задържани А.М./29г./ и Г.Д./26г./ от Сандански - стари познайници на полицията. Те се “специализирали” в отваряне на леки автомобили “Опел” с подправени ключове. От автомобилите отнемали СД-устройствата, които после продавали или залагали в заложни къщи. Част от откраднатитев вещи са намерени. Образувано е полицейско дознание.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket