вторник, 19 януари 2010 г.

Крими - 19.01.2010 г. !

ОДМВР-София. Криминалисти от РУ-Пирдоп разкриха авторите на кражби на проводници от електропреносната мрежа на селата Челопеч и Църквище. В хода на разследването е установено, че през нощта на 16-ти януари И.М./20г./ и С.И./21г./ тръгнали по ж.п. линията към Златица пеша с ясното намерение да крадат ел.проводници, като за целта предварително се снабдили със специална ножица за рязане на метал. Движейки се пеша, двамата стигнали до с.Църквище. Когато излезли извън населеното място, И.М. се покатерил без никакво оборудване на бетонов стълб и започнал да реже проводници. Двамата били много разочаровани, когато станало ясно, че срязания проводник не бил меден, а алуминиев. Те зарязали всичко и продължили към с. Челопеч. На бул. “Мургана” И.М. отново си избрал един стълб, покатерил се и срязал три медни проводника в основата на чашките. Това предизвикало късо съединение и изплашило двамата, които хукнали да бягат. Междувременно гражданин, живеещ наблизо, излязъл навън и налетял на бягащите младежи. Той ги подгонил, но без резултат и веднага сигнализирал в полицията. След бързата реакция на автопатрула И.М. бил заловен, докато се криел във вход на блок, а не след дълго същата съдба сполетяла и съучастника му. Местопроизшествието било посетено от дежурна оперативна група, която установила, че И.М. успял да среже проводници от едно междустълбие. Иззета била и ножицата за рязане на метал, захвърлена наблизо, както и черно яке, собственост на единия от крадците. Установено е още, че навръх Коледа двамата откраднали 30 кг меден проводник от междустълбие на две улици в с. Челопеч, които пласирали за 200 лв. в пункт за черни и цветни метали в Златица. На 6-ти януари И.М. решил да краде сам като успял да среже кабелите от едно междустълбие отново в Челопеч на ул. “Бачо Киро”. Тогава той откраднал към 120 м. меден кабел, който укрил в изоставена къща. Когато след няколко дни отишъл да прибере откраднатото останал неприятно изненадан - друг го изпреварил. Криминалисти продължават работата по случая. Двамата са задържани за 24 часа. И.М. е стар познайник на полицията, известен за кражби. Образувано е досъдебно производство.


Само за ден ихтимански криминалисти стигнали до автора на 28 кражби на шахти от околовръстното шосе. Предната вечер А.М./33 г./ натрошил шахтите, натоварил ги в каруца и ги предал в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Ихтиман. Мъжът бил изненадан от полицейските служители, докато харчел получените над 250 лв. в местна кръчма.Старият познайник на полицията е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него се води досъдебно производство.


Криминалисти от РУ-Костенец заловили двама местни за притежание на наркотични вещества. Вчера около обяд полицаите проследили лек автомобил “Опел Астра”, управляван от известния на полицията В.В. /37 г./, осъждан за грабеж и кражби. Заедно с него пътувал и С.К. /30 г./. Докато се движели по страничен път двамата се усъмнили, че са наблюдавани от служителите на реда и изхвърлили през прозореца кутия от цигари. В.В. и С.К. били задържани с полицейска мярка за 24 часа. В иззетата от служителите на реда кутия били открити пет дози хероин. Срещу В.В. и С.К. се води досъдебно производство.


София. При специализирана полицейска акция на служители от сектор “Наркотици” при столичната полиция бе задържан 30-годишният Н.М. За него е изяснено, че е пласьор на територията на столичния квартал “Люлин”. При извършената проверка в Н.М. са открити две собственоръчно свити цигари - марихуана, а при претърсване на жилището му – 16 пликчета с канабис и електронна везна. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение.


Монтана. Служители на РУ - Монтана разкриха двама измамници, отнели 3 000 лв. от възрастен мъж в града. Престъплението е извършено на 22 октомври миналата година по обяд. В района на общинския пазар те си набелязали жертвата – 83-годишен жител на града, заприказвали го и като му обяснили, че работят в столична телевизия му предложили лесен начин за печалба. Срещу 3000 лева той можел да участва в “анкета” на телевизията, а после сумата щяла да бъде удвоена. В хода на проведените оперативни действия криминалистите попаднали в следите на дуото - А.Х./35г./ и М.Е./32 г./, и двамата от Бургас, известни на полицията, рецидивисти. Спрямо мъжете ще бъде повдигнато обвинение по чл. 209, ал.1 от НК.


Кърджали. За скандал в заведение и оказана съпротива на полицаи в РУ - Джебел е задържан 22-годишен младеж. Инцидентът станал снощи около 19 часа. Служителите на реда попаднали на разправията при обход в централната част. 22-годишният младеж счупил бутилка от бира и при намесата на служителите се държал агресивно. Проверката по случая се извършва по текста за хулиганство, придружено със съпротива срещу орган на властта.


Административни наказания глоби са наложени на петима, които се сбили пред заведение в Кърджали. Ръкопашната схватка станала вчера в 2.30 часа. Районният съд определил глоба в размер на 200 лв. на Ф.Н./22г./, по 150 лв. на Н.В./22г./, Г.З./27г./, А.Н./24г./ и 100 лв. на Б.М./26г./. Административните наказания са по Указа за борба с дребното хулиганство.


ПТП. Благоевград. Двама пешеходци пострадаха при пътен инцидент с полицейски автомобил в Петрич. Катастрофата станала снощи към 21.15 часа на кръстовище на ул.„Рокфелер” и ул.”Софроний Врачански”, когато служебен автомобил “Опел”, управляван от служителя на РУ-Петрич А.Г./41г./ блъснал пресичащите пътното платно пешеходци. С травми в областта на гръдния кош, подбедрица и раменна кост, те са настанени в болница без опасност за живота. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Образувано е досъдебно производство, сезирана е прокуратурата.


Усложнена е пътната обстановка в страната поради падналия обилен снеговалеж На този етап най-засегнатите райони са Бургаски, Варненски, Шуменски и Добрички. Магистралната отсечка Бургас – Карнобат е затворена и в двете платна поради силни навявания. Трафикът е пренасочен по стария път през Айтос. Временно е затворен и пътят Бургас – Средец – Ямбол – там е станало пътно транспортно произшествие. В шуменския регион са въведени временни ограничение за движението на товарните автомобили, които трябва да бъдат без ремаркета и задължително с вериги. Пътна полиция съветва водачите да шофират със съобразена за зимните условия скорост и при възможност да избягват временно пътуването в тези региони.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket