неделя, 17 януари 2010 г.

Крими - 17.01.2010 г. !

КЪРДЖАЛИ. Бързо производство за опит за незаконно преминаване на граничната бразда е приключено в РУ на МВР-Кирково. Материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение и предаване на съд на И.Н./41/. Той бе заловен от граничари на около 100 метра от браздата в община Кирково. Намерението му било да премине в Гърция, за да работи там.


ПЛОВДИВ. Служители от Първо РУ заловиха младеж непосредствено след извършен от него побой в Пловдив. Около 22.30 часа снощи на ул.”Димитър Талев” неизвестен младеж набил 19-годишно момче. След получения за случилото се сигнал полицаите задържали побойника - 17-годишен тийнейджър от Пловдив. При побоя 19-годишният младеж загубил спортната си чанта, в която имало два парфюма и лични документи. Чантата е била намерена до оградата на стадион “Тодор Диев” с част от вещите в нея. Установено е, че тя е била открадната от Т.Т./ 32 г./, който известен на полицията. Т.Т. и 17-годишният побойник са задържани за 24 часа в ареста.


ТЪРГОВИЩЕ. Вчера, около 15 ч., в промишлената зона на града, в близот до ж.п.- гарата, в момент на извършване на кражба на 13 противотежести за асансьор от складова база на фирма, автопатрул на РУ на МВР-Търговище е задържал двама младежи от същия град – Д.С., на 18 год., и 16-годишен непълнолетен младеж. Двамата са задържани в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.


ПЪТНО – ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ.


ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Двама души загинаха тази сутрин при тежка катастрофа в Прохода на републиката, в района на с. Въглевци. Тежкият инцидент е станал около 08,40 ч. между лек автомобил „Опел Омега”, управляван от С. З. (35 г.) от В. Търново и товарен автомобил, с турска регистрация. По първоначална информация лекият автомобил се е движел в посока към с. Вонеща вода, а товарният - в насрещното платно. В района на с. Въглевци, на заледен участък камионът поднася и удря странично опела. В резултат на удара на място е починала возилата се зад водача М. З. (31 г.) от Велико Търново. Минути по-късно загива и шофьорът на лекия автомобил. В лекия автомобил е било и 2-годишно дете, което не е пострадало, както и още двама пътници, които също не са пострадали. Водачът на товарния автомобил не е пострадал. Участъкът на пътния инцидент е бил затворен за движение на автомобили, поради разпилян по платното товар от камиона, но след извършените огледи и почистване на пътя – в момента оттам не могат да минават само товарни автомобили. Причините са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.


Шофиране след употреба на алкохол. В РУ на МВР-Кърджали е задържан Б.К./30/. Той се е движил с лек автомобил “Ауди” и е бил спрян за проверка на ул.”Републиканска”. Алкохолната му проба, измерена с техническо средство, е 2,10 промила. Взета е кръв за химически анализ. Образувано е бързо производство. 1,58 промила е отчела пробата на Т.Д./22/. Той е бил проверен на бул.”България”. Отказал е да даде кръв за химически анализ. Задържан е в РУ на МВР-Кърджали. Образувано е бързо производство.


ПЛОВДИВ. Двама мъже бяха ранени при катастрофа вчера на пътя Шишманци и Раковски. Около 6.30 часа лек автомобил “Фиат Типо” с водач Т.З./ 22 г./ от Манолско Конаре излязъл вдясно от пътя и се преобърнал в отводнителен канал. Шофьорът на колата е с контузни рани по тялото. Спътникът му З.Б./ 17 г./ е с изкълчена раменна става. На двамата младежи е оказана медицинска помощ, след което те са изписани за домашно лечение.


ПАЗАРДЖИК. Петима са пияните водачи задържани от пътните полицаи в Пазарджишка област за времето от петък до днес. Един от тях предизвика и пътен инцидент, при който пострада младо момиче. В петък около 21.30ч. на пътя между селата Алеко Константиново и Капитан Димитриево станала катастрофа. Незабавно на мястото се отзовали екипи на РУМВР-Пещера и „Спешна помощ”. Станало ясно, че 28-годишният П.Д. от Пещера загубил управлението над „Фолксваген Голф”, возилото напуснало пътното платно и се блъснало в близкото дърво. Вследствие на удара пострадало возещото се в автомобила 16-годишно момиче от пещерското село Радилово. Тийнейджърката е настанена в МБАЛ-Пазарджик с фрактури на дясна бедрена и тазобедрените кости. Водача бил тестван от органите на реда с „дрегер”, като уредът отчел 1.65 промила концентрация на алкохол.
При рутинни проверки в областта били засечени П.П.-31г. от панагюрското село Попинци, П.Г.- 37г. от септемврийското село Карабунар, В.Л.-28г. от Пазарджик и К.Д.-26г. от съседното село Мало Конаре. Те били зад волана на автомобилите си съответно с 2.39, 1.67, 1.59 и 1.63 промила. И петимата мъже са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Срещу тях се водят полицейски производства.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket