вторник, 26 януари 2010 г.

Крими - 26.01.2010 г. !

Пловдив. Трима мъже са задържани като заподозрени в отвличането на младеж и девойка в Пловдив. Както съобщихме вчера, ден преди това около 18 часа на ул.”Александър Стамболийски” неизвестни лица, които пътували с лек автомобил “Опел Астра” със старозагорска регистрация, отвлекли 22-годишен младеж и 21-годишната му приятелка заедно с микробус “Ивеко”, ползван от младежа. Сигнал за случилото се подал в Първо РУ братът на отвлечения. Около 23 часа похитените са били върнати в Пловдив. В Първо РУ те обяснили, че са били отведени насила в Мъглиж и после докарани обратно. Служителите от Първо РУ са установили похитителите - Г.С./26г./ от Мъглиж, Д.К./24г./ от с.Енина и криминално проявеният Л.Д./40г./ от с.Трилистник, който е и осъждан. Тримата са задържани в ареста за 24 часа. По първоначални данни вероятно става дума за неуредени финансови отношения.


Вчера в 14.45 часа в Пето РУ е получен сигнал, че в офис на фирма в ж.р.”Тракия” в Пловдив нахлули фенове на ФК Ботев” и са разбили врата на кабинета на управителя и президент на футболния отбор, който по това време не е бил в сградата. По случая се извършва проверка.


Силистра. Със счупени крайници в силистренската болница е настанен 32-годишен мъж. Той пострадал след дружеска почерпка, прераснала в сбиване, тази нощ в алфатарското с. Цар Асен. По първоначални данни стара вражда станала причина за побоя, нанесен на потърпевшия от домакина - 43-годишния М.Д. Няма опасност за пострадалия мъж, но са счупени и четирите му крайника. Дежурна оперативна група от РУМВР-Силистра е извършила оглед на местопроизшествието, образувано е дознание.


Видин. На 25 януари видински полицаи претърсили апартамент след сигнал за укриване на крадени вещи. В дома в к-с “Крум Бъчваров”, обитаван от 24-годишната Л.Ф., служителите на реда намерили и иззели шест лични карти, три свидетелства за управление на МПС, контролен талон, част от свидетелство за регистрация на лек автомобил, шест банкови карти, автокасетофон, мобилен телефон и дрелка. В жилището са открити и иззети 69 патрони калибър 9х18, пистолет и два пълнителя с по 8 патрона /същия калибър/ - съхранявани без разрешение. Работата по случая продължава, в РУМВР-Видин е образувано досъдебно производство по чл.215, ал.1 от НК – за вещно укривателство.


Стара Загора. На 17 януари в РПУ–Казанлък е съобщено за кражба от фирма на ул. “Княз Александър Батенберг”. При огледа е установено, че за дните от 15 до 17-ти неизвестен проникнал през счупен прозорец в монтажен цех към фирмата и извършил кражба на три трансформатора на заваръчни апарати, ел. кабели и инструменти. По случая е образувано досъдебно производство и в резултат на проведените оперативно-издирвателните действия казанлъшките криминалисти установили извършителите – казанлъчаните М.И./23г./ и М.З./21г./, и двамата осъждани за кражби. Те са задържани за 24 часа и предстои внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. Вещите, предмет на престъплението са открити в пункт за изкупуване на цветни и черни метали. Работата по случая продължава.


Вчера 54-годишен старозагорец се оплакал в РПУ, че около 22 часа предната вечер на кръстовището на бул. “Славянски” и бул.“Св. Патриарх Евтимий” две непознати жени откраднали 1200 лв. от джоба на якето му. Старозагорските криминалисти бързо установили и заловили извършителките - 22-годишната Ж.А. и А.И./23г./ от областния град. Двете жени си разделили откраднатата сума и за няколко часа ги похарчили в магазини и игрални зали. Задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Велико Търново. Около 25 гр златни накити и 450 лв. взели измамнички от 66-годишна от Горна Оряховица, “за да развалят магия”.
В понеделник, около 11 часа две непознати жени позвънили на вратата на
стопанката, убедили я, че й е направена магия и могат да я спасят от прокобата. Тя бързо се хванала на въдицата и дори ги поканила в дома си. Жените поискали всичкото й злато и колкото пари има, завързали ги в кърпа и изрекли тайнствени заклинания. Повторили процедурата няколко пъти. След последното връзване, непознатите гостенки обяснили на доверчивата домакиня, да не развързва вързопчето в продължение на 30 мин. и си тръгнали. Половин час по-късно жената отворила кърпата и с ужас установила, че в нея няма нито пари, нито скъпоценните накити. Нейни близки веднага сигнализирали в полицията. Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано е досъдебно производство.
От полицията призовават гражданите и най-вече по-възрастните и
самотно-живеещите да не се доверяват на непознати хора. Да не ги канят в
домовете си и в никакъв случай да не им дават пари или други ценни
предмети. При най-малките съмнения за измами да сигнализират служителите на реда.


Благоевград. Криминалисти от Петрич задържаха дилър на амфетамин. Вчера при проверка на петричанина С.К./48г./ са иззети 14 пакетчета с бяло прахообразно вещество, с общо тегло 18 гр. Полевият наркотест дал показатели за амфетамин. При последвало претърсване в хотелска стая, обитавана от дилъра, полицаите открили малко кантарче, пакет с бяло прахообразно вещество /300 гр/ с надпис „Анастазиниум” и найлонова торбичка /168гр/ с бял прах. Веществата са иззети и изпратени за експертиза в НИКК. Наркодилърът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая в РУМВР-Петрич е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Полицаи задържаха крадци на телефонни кабели в района на с. Илинден. Вчера към 15 часа в РУ МВР Гоце Делчев е получен сигнал от служител на „ВиваКом”, че в района на селото неизвестни крадат телефонния кабел. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул, който установил двама мъже в момент, докато намотавали 70 м телефонен кабел. В РУМВР са доведени С.М./30г./ и Г.В./26г./, двамата от гр. Хаджидимово. По случая е образувано полицейско дознание.


Бургас. Вчера полицаи от Районно управление на МВР-Несебър установили извършителите на кражбата на вещи от хотелски стаи в Слънчев бряг. За П.Я./35г./ от благоевградското с. Баня и 59-годишният К.К. от Ямбол е установено, че от началото на ноември до първата седмица на януари т.г. успели да проникнат в различни хотелски стаи на територията на комплекса, като ползвали подбран или подправен ключ. При набезите двамата се сдобили с четири плазмени телевизора, микровълнови фурни, и други домакински уреди – тостери, бойлери и др., като продавали вещите извън Бургаска област. Извършителите признали деянията, а работата по случая продължават служители на Районно управление на МВР-Несебър.


Кюстендил. 20-годишен пласьор на наркотични вещества е задържан от кюстендилски полицаи. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена вчера. 20-годишният Н.С е задържан в момент на пласиране на две дози хероин. Веществото е установено с полеви наркотест. Н.С. – Тигъра, ще остане в ареста на РУМВР – Кюстендил за 24 часа. Той е известен на полицията като извършител на кражби, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство.


ПТП. Мъж загина при пътен инцидент вчера в Карлово. Около 15.30 часа на пътя Карлово – с. Дъбене товарен автомобил “Рено Рапид” с водач И.Т./62г./ от Дъбене блъснал 51-годишния пешеходец Н.К. от Карлово, който починал на място. По първоначални данни причините за случилото се са неправилно движение на пешеходеца и движение с несъобразена скорост на автомобила.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket