неделя, 13 юни 2010 г.

Крими - 12.06.2010 г.

София. Днес около 4 часа в дежурната на столичното Шесто районно управление бил получен сигнал за рисувани графити и свастики върху жилищна сграда на бул.“Прага” и два леки автомобила, паркирани наблизо. Изпратеният на място полицейски екип установил лек автомобил “Ланча Делта” и шестима мъже. При вида на полицейските служители трима от групата се опитали да избягат с флакони в ръцете. До колата останали другите - единият от които с флакон за боядисване в ръка. В раницата на друг младеж полицаите открили 12 флакона спрей с различни цветове. От извършения оглед на място било установено, че върху жилищната сграда бил нарисуван графит с дължина около 4 метра и два пречупени кръста около него, а върху капака на шевролета - пречупен кръст и надпис. Пречупен кръст бил нарисуван и върху витринно стъкло на книжарница наблизо. Задържани се криминално проявените В.Т. /20 г./ и Й.Ч./23 г./ и Б.Х./23г./ - регистрирани за престъпления с наркотици, Б.Г. /20г./ и двама младежи на 17 и 18г. Работата по случая продължава. Материалите са предадени в Софийската районната прокуратура.


Снощи в 23.40 часа на контролно-пропускателен пункт Владая 32-годишен мъж се опита да подкупи полицаи. Служители на Шесто РУ спрели за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от Д.С./32г./. Той предложил на полицаите 50 лв., за да избегне акт, след като шофирал след употреба на алкохол. Образувано е бързо производство. 32-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа.


Пловдив. Полицаи задържаха мъж, заподозрян в грабеж, извършен в в края на миналия месец. Тогава около 13 часа на бул.”Цар Борис Трети Обединител” 32-годишният Ц.А. от Беловица нападнал 64-годишна жена, която се качвала в автобус, и й издърпал златното колие. Мъжът е криминално проявен и му е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.


Бургас. Снощи около 22.30 часа в районно управление в Созопол бил получен сигнал за възникнал скандал на ул. “Ропотамо”. На място полицаите установили, че С.Ц./26г./ в явно нетрезво състояние бие вуйчо си. При опит да спрат разпрата, С.Ц. оказал съпротива на полицейските служители. Бил повикан още един полицейски автопатрул, който го задържал. В момент на качването му в полицейския автомобил 26-годишният мъж ударил с крак в корема един от полицаите, като му отправял обиди, закани за побой и убийство. В районното управление агресивното му поведение на продължило. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Стара Загора. Вчера около 11 часа в приемната на полицейския инспектор в с. Крън, 76-годишна жена съобщила, че 24 часа по-рано била нападната в дома си от неизвестен. Той я заплашил с пистолет и й отнел 200 лв., след което избягал. В резултата на предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в 14 часа обслужващите селото полицаи установили извършителя – И.З./18г./ от с. Кънчево, в момента живеещ в с. Крън. В хода на разследването било установено, че за сплашване на жената извършителят използвал самоделно огнестрелно устройство, тип писалка. И.З. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


22-годишният И.Г. и 31-годишният Г.Н. бяха задържани при акция на казанлъшките криминалисти, след като бе установена съпричастността им към четири кражби на електроуреди, медни съдове , проводници и режещи инструменти от частни домове в селата Горно изворово, Долно изворово, Голямо Дряново и Копринка. И двамата мъже са осъждани и са изтърпявали наказания лишаване от свобода за умишлени престъпления. Заедно с тях, на 10.06 бяха задържани още двама казанлъчани – участвали в част от кражбите - А.П./34г./, осъждан и М.Ю./22г./. При допълнително проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че от началото на март до момента И.Г. и Г.Н. са извършили още множество кражби от дворове на къщи в Казанлък и близките села. Те действали изключително през нощта, като са прескачали оградите на къщите и от навеси и пристройки са отнемали медни съдове, проводници, лозарски пръскачки, велосипеди, косачки, телевизори и др. вещи. Металните предмети са предавани в четири различни пункта в Казанлък, а инструментите и уредите са продавани на частни лица – пряко от извършителите или чрез заложни къщи. За част кражбите в районното управление са образувани досъдебни производства. В хода на разследването са установени и престъпления, за които потърпевшите не са съобщили в полицията. Част от отнетите от мъжете вещи са намерени и иззети. Работата по установяване и документиране цялостната престъпна дейност на групата продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket