понеделник, 28 юни 2010 г.

Крими - 28.06.2010 г.

Стара Загора. За броени минути служители на РУП – Стара Загора заловиха извършители на грабеж от магазин. Сигналът за престъплението е постъпил на тел. 166 снощи. 41-годишната собственичка обяснила, че към 19.30 часа, докато тя подготвяла парите от оборота за отчет, в магазина нахлули двама непознати. Единият я ударил с юмрук в главата, после двамата грабнали 175-та лева и побягнали навън. Незабавно на мястото на инцидента пристигнали полицейски екипи, които блокирали района. Те получили и ценна информация от пострадалата, която независимо от уплахата успяла да опише подробно нападателите си. Така минути по-късно, в близост до речния канал в кв. “Самара”, униформените попаднали в следите на извършителите Н.Ц. /21г./ от с. Змейово и Д.М. /20г./ от Стара Загора, в които бил намерен и все още непокътнатият оборот. Двамата са задържани за 24 часа, те са криминално проявени и до този момент са привличани като обвиняеми за други престъпления – Д.М. за кражба, а Н.Ц. – за грабеж. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. Припомняме че дни по-рано служителите на районното управление задържаха извършителите на серия грабежи над жени в Стара Загора. 20-годишния Д.Г. И 19-годишния Х.Я. от Стара Загора са задържани от полицейските патрули непосредствено след грабеж на златно колие от 22-годишна старозагорка. При проведените допълнителни оперативно-издирвателни и процесуални действия бе установено, че за по-малко от седмица двамата са извършили три грабежа на златни накити над жени в Стара Загора. Престъпленията се отличават с особена наглост – потърпевшите са нападани на оживени места ( в т.ч. на автобусна спирка) и в светлата част от денонощието.

Бургас. Двама братя от Айтос са задържани за извършен от тях грабеж. В събота след обяд непознат издебнал 65-годишна жена пред блок в ж.к. „Изгрев”, със сила й изтръгнал от врата 10-грамов златен синджир с кръстче и побягнал. Бургазлийката бързо се окопитила от случилото се, близо до мястото на нападението открила синджира си – вероятно изпуснат в бързината от неизвестния злосторник, а после подала жалба в полицията. Криминалистите светкавично започнали работа по случая, намерили и разпитали хора, станали случайни свидетели на престъплението, които обяснили, че мъжът се е качил в паркиран в близост до съседен блок автомобил. В оперативните действия били включени и служители от РУП – Айтос, които скоро изяснили, че колата „Форд ескорт”е собственост на криминално проявения Л.П. /23 г./ от Айтос. Така следите ги отвели и до брат му – М.П. /26 г./. Двамата са задържани за 24 часа, а златното кръстче било открито в заложна къща, където родствениците успели вече да го заложат. То е иззето и ще бъде върнато на собственичката. Работата по документирането на случая продължава от служители на Пето РУП - Бургас.

Пазарджик. Двама мъже са задържани в Пещера за притежание на хероин. Те били засечени от автопатрул в близост до градския стадион. П.К. /39 г./ от Пловдив шофирал л.а. „Дачия”, а с него пътувал Г.К. /26 г./ от Брацигово. До предната дясна седалка на колата униформените забелязали кутия от цигари, а при последвалата проверка станало ясно, че вместо папироси, кутията е натъпкана със седем хартиени пакетчета - тип писмо, чието съдържание реагирало при полевия наркотест на хероин. Срещу двамата е започнало дознание.

София. Също за притежание на наркотици в Първо РУМВР е задържан 18-годишният П.И. Той бил спрян за рутинна проверка и в него полицаите открили 18 пликчета с марихуана. П.И. не е криминално проявен. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на участието му в разпространение на дрога продължава.

Два грабежа и джебчийска кражба са разкрити от криминалисти на Трето РУП. На 21 май, в района на футболно игрище до Владайска река, 18-годишен младеж бил нападнат от двама непознати, които му нанесли побой и му отнели два мобилни телефона и 10 лева. Извършителите на грабежа Б.В./18г./ и 17-годишният му съучастник - и двамата известни на органите на реда за кражби и грабежи, са задържани.
18-годишен столичанин също е задържан в ареста на столичното районно управление. Разследващите влезли в следите му след жалба, подадена от 58-годишна столичанка, която на 21 юни била нападната на ул. „Пиротска” и след заплахи непознатият издърпал от врата й златния синджир. Б.В. е криминално проявен, уточняват от столичната полиция. Материалите по случаите са докладвани в СРП.

ПТП.


Двегодишно момиченце е починало, след като било прегазено от колесен трактор. Тежкият инцидент е станал снощи около 19.30 часа на улица в село Йорданово, Силистренско, където детето играело без надзор. То починало на път за болницата. Установено е, че водачът на селскостопанската техника– 27-годишният Ю.Р., се е качил на трактора без да притежава свидетелство за управление на тази категория превозно средство. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама млади мъже загинаха след тежка катастрофа в Монтана
. В 4.37 часа вчера в полицията бил получен сигнал за пътно-транспортното произшествие на бул. “Трети март”. Изпратеният на място екип заварил зловеща картина - лек автомобил "Пежо 307" бил врязан странично в метален стълб с монтирани пътноуказателни табели. Водачът - 20-годишен младеж бил в кома, а неговият спътник на 21 години - с тежки фрактури на двата крака. Двамата веднага били транспортирани до болницата, но независимо от усилията на медицинските екипи двамата починали рано тази сутрин. Все още се изясняват причините за катастрофата.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket