вторник, 29 юни 2010 г.

Крими - 29.06.2010 г. !

Благоевград. Вчера в 12.40 часа в районното управление в Банско бил получен сигнал за масово сбиване в ромската махала в града. На място веднага били изпратени екипи, които прекратили свадата. От инцидента е пострадала 58-годишна жена от Банско, която била откарана в разложката болница. За срок от 24 часа заради сбиването в районното управление са задържани банскалиите А.Е./46г./, М.Е./27г./ и З.Е./44г./.


Бургас. В късния следобед вчера 71-годишна бургазлийка от кв. „Изгрев” се оплакала в Пето РУМВР, че по схемата „катастрофа с жертва” непознат поискал по телефона от нея 15 000 лв., за да бъде освободен неин близък от ареста. Двамата се уговорили предаването на парите да се осъществи пред магазин в квартала и благодарение на навреме подадената от жертвата информация полицейските служители задържали 45-годишния Г.Ц. от Котел. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 юни служители от районно управление в Несебър извършили проверка на три търговски обекта в Старата част на града. Иззети са 250 чанти и портфейли и 150 тениски от различни марки, които търговците продавали без да притежават разрешение от лицензоносителя. Работата по цялостно документиране на случаите продължава.


Ловеч. Около 14 часа вчера в двора на районното управление в Ябланица възникнал скандал между представители на две фамилии, които били извикани във връзка с работа по преписки, образувани по техни насрещни жалби. Между 15 – те присъстващи започнали размени на обиди и нападки, после спорът прераснал в бой между 32-годишен от Ябланица и Р.Р. /66г./ от с.Рупци, община Червен Бряг, който стрелял с пистолет и ранил в бедрото опонента си . Ябланецът е откаран в болница. По случая е образувано досъдебно производство , а Р.Р. е задържан за срок от 24 часа.


Шумен. Пиян мъж, вилнял в градинката пред читалището в града, е задържан след бърза реакция на полицията. 51-годишният К.С. не за първи път имал проблеми с органите на реда заради арогантното си поведение. И този път се наложило униформените да му сложат белезници, след като отказал да представи документа си за самоличност и да влезе в полицейския автомобил. На основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа и му е съставен акт по УБДХ. С решение на Районен съд Шумен му е наложено наказание “задържане в поделенията на МВР” за срок от “три денонощия”.


София. Групата за специализирани полицейски операции обезвреди и задържа мъж, заплашил с убийство баща си и брат си. Вчера около 17,30 часа на тел. 112 е получен сигнал от мъж, че синът му се заканил да убие него и по-големия му син в жилището им в кв. “Свобода”. Възрастният човек и по-големият брат успели да излязат оттам. Към мястото веднага се насочили автопатрули на Второ РУ, екип на бърза помощ и психолог от института по психология на МВР, но те не могли да започнат разговор с А.С. /26 г./, който през това време успял да се заключи в хола на апартамента. Това наложило включването на специалисти от т.нар. група “за бързо реагиране”, които разбили вратата на хола и заварили мъжа чисто гол, с множество ножове, отверки и счупени стъкла около него. А.С. оказал сериозна съпротива и се наложило униформените да използват помощни средства при задържането му. Той е предаден на окръжния психодиспансер.


В момент на покупко-продажба служители от Първо РУМВР задържаха дилъра – И.А. /27г./, неизвестен до момента полицията. При извършения обиск в него са намерени 9 пликчета марихуана, с общо тегло 5,40 грама и плик с амфетамин – 0,9 гр. Купувачът е разпитан като свидетел. На задържания е наложена мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.


Кюстендил. Екип на Гражданска защита е оказал помощ на мъж, който докато ремонтирал колата си с ужас забелязал, че до двигателя се е настанила змия. След първоначалното стъписване, човекът грабнал телефона и позвънил за помощ на тел. 112. Така пристигнал екип на гражданска защита, който след като уловил влечугото, го пуснал на безопасно място.


Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket