сряда, 30 юни 2010 г.

Крими - 30.06.2010 г.

София. За броени дни криминалисти от столичното Пето РУП разкриха кражба на лек автомобил от паркинг на бензиностанция на бул. “В.Вазов”. Собственикът на автомобила “БМВ” сигнализирал за изчезването му на 25 юни. В хода на разследването криминалистите открили вече разфасованата кола в гаражна клетка в кв. „Враждебна” , а в полицейския капан попаднал единият от извършителите –М.Т. /19 г./. Установени са и двамата му съучастници, които са обявени за издирване. На задържания е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”.


Друг автомобил „Пежо 405”, обявен за откраднат от собственика му също на 25 юни, е издирен от служителите на столичното Пето РУП. При подаването на жалбата той обяснил, че колата му е изчезнала малко след като я паркирал пред дома си. Докато разследвали случая криминалистите обаче разбрали, че собственикът е дал лъжливи показания - два дни преди да сигнализира за „кражбата”, той седнал зад волана на пежото си пиян и катастрофирал в землището на с. Челопечене”. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.


Взломна кражба от апартамент в кв. “Изгрев” разкриха криминалисти от Първо районно управление. Престъплението е извършено на 27 юни, а при огледа се установило, че неизвестният извършител е разбил входната врата на апартамента и отмъкнал преносим компютър. В хода на разследването е задържан криминално проявеният за кражби И.Н./36г./, в когото те намерили и откраднатата вещ. На задържания е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа.


Пловдив. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и Второ районно управление осуетиха опит на двама мъже да измамят пловдивчанин по познатата схема „ПТП с убит”. Случката се разиграла вчера, когато на телефона на 57-годишния собственик позвънил мъж, който се представил за полицай. Последвала тирадата за близък, който е катастрофирал и убил дете и офертата за неговото освобождаване за 3500 лева. Пловдивчанинът обаче се усъмнил в сигнала, веднага потърсил помощ в полицията и след светкавични действия на криминалистите, на място били задържани двамата злосторници - К.Д. /27г./ и А.Х./44г./ от София. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.


Служителите от РУП – Хисаря заловиха трима мъже, уличени в кражба на лавандула. Снощи около 21.30 часа 58-годишен мъж подал сигнал в районното управление, че от лавандуловите му насаждения в землището на Бегово са изчезнали около 600 кг от маслодайното растение. Три часа по-късно служителите на реда засекли микробус „Форд Транзит”, който се движел по черен път между селата Бегово и Иван Вазово и спрели за проверка водача Т.Р. /58 г./ от Карлово. С него пътували Ч.П. /31 г./ от Карлово и С.И. /26 г./ от Бегово. При проверката станало ясно, че колата е натоварена с 37 чувала лавандулов цвят. Триото е задържано в полицейския арест за 24 часа.
В следствения арест за 72 часа е пловдивчанин, уличен в притежание на наркотици. 33-годишният Р.Ч. бил спрян за проверка на ул. „Лъджене” в Пловдив. Полицаите открили в джоба на мъжа 0,0256 грама хероин.


Хасково. Опит за измама – този път по схемата „заразен близък със свински грип”, е предотвратен от димитровградските полицаи. Вчера непознат, който се представил за лекар, позвънил на телефона на 66-годишна жена. Той й обяснил, че дъщеря й е болна от свински грип, ваксините са скъпи и я попитал с колко пари разполага и се съгласил на първо време със спестените от жената около 500 английски паунда и 50 грама злато. Обяснил й, че ще дойде да ги вземе От многобройните полицейски предупреждения обаче на жената й просветнало, че вероятно се касае за измама. Позвънила в дежурната полицейска част и няколко часа по-късно пред дома й в кв.”Марийно” били заловени двамата извършители - 50-годишен мъж от Димитровград и 38-годишен жител на Търговище. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


Кюстендил. Наркотични вещества са иззети вчера от дома на Г.Н./29 г./ в Дупница. Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена в града от дупнишките полицаи. Г.Н. бил засечен на улица “Плиска” с 2 пакетчета на канабис. При последвалите процесуално следствени действия в дома му са открити и иззети шише с метадон, 2 таблети амфетамин и ловен патрон. Г.Н., който е известен на полицията с противозаконни деяния и е осъждан, ще остане в ареста 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство.


Лекотоварен автомобил с 2 тона желязо и тримата извършители на кражбата са задържани в районното управление в Дупница вчера. 23-годишните Д.С. от с. Бистрица, Б.С. и Т.Г. от Дупница били задържани близо до гарата. Изяснено е, че групата е откраднала желязото от ж.п. композиция с намерението да го продадат на пункт за метални отпадъци. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Те са известни на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждани са. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Дупница.


Ямбол. 34-годишен от Елхово е задържан с полицейска мярка за 24 часа. В хода на извършвана проверка от служители на сектор “Икономическа полиция” било установено, че К.В. е използвал фалшиви документи /нотариално заверени пълномощно, декларации по ЗННД и ДОПК и удостоверение за данъчна оценка/ и е продал земеделски земи в землището на тунджанското село Овчи кладенец. Работата по случая продължава.


Габрово. Вчера около 15 часа в районното управление бил получен сигнал от служител на банков офис в града, че мъж опитал да изтегли 350 000 лв. с фалшива лична карта. Изпратените на място полицейски служители, съвместно с охраната на банката, задържа Г.Г./51г./ от Павликени. Той се представил за клиент на банката, като показал лична карта със своя снимка и данни на мъж от София, който действително имал сметки там. После поискал част от “средствата му” да бъдат прехвърлени към други сметки в три различни банки. Като причина за тези транзакции посочил покупката на недвижим имот. Поради сериозния размер на сумата, банковите служители се свързали с представител на титуляра и установили, че всъщност мъжът пред тях съвсем не е истинският притежател на сметката. Г. Г. е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 212, ал. 4 от НК.


Пазарджик. Бързо полицейско производство е образувано срещу дързък хулиган. За задържането му се наложило служители на районното управление във Велинград да използват помощни средства и оръжие. На 28 юни около 23.40 часа на централния булевард в града полицейски екип спрял за рутинна проверка микробус „Мерцедес”. Колата била управлявана от 47-годишния Д.Г. от Вършец, а заедно с него пътували още трима негови приятели. Униформените поискали шофьорската книжка на водача, както и документите на автомобила. Вместо това той започнал да се държи предизвикателно и агресивно. Наложило се водачът да бъде тестван с „дрегер”. На метри от полицейския автомобил обаче Д.Г. неочаквано хванал за ръката единия от полицаите, скъсал ръкава на униформата му, ударил го с юмрук в гърдите и побягнал. Това наложило полицаите да стрелят със стоп патрони във въздуха, а след като мъжът оказала съпротива при задържането, униформените го озаптили след като му сложили белезници. Извършен му е медицински преглед в спешната помощ във Велинград, няма сериозни наранявания. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за 24 часа, а срещу него е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.325 от Наказателния кодекс. Случаят е докладван незабавно в Районната прокуратура в курорта.


Стара Загора. На 29.06.2010 г. служители от група “Противодействие на икономическата престъпност” при РУ “Полиция” – Казанлък и представител на “Арсис Консултинг” извършили съвместна проверка в търговски обекти в Казанлък. В магазини за дрехи на ул. “Отец Паисий”, на ул. “Искра” и в кв. “В. Левски” са установени и иззети големи количества дрехи, носещи защитените търговски марки “Адидас” и “Найк”, без съгласието на правопритежателя им. Срещу търговците са образувани досъдебни производства. Работата по случая продължава.


Акцизни стоки. Продължават полицейските операции в страната срещу предотвратяване, пресичане и ограничаване на незаконна дейност с вредни финансови последици за бюджета на страната ни. Служители от Второ управление в Плевен извършили вчера проверки на улични търговци на пазар в града. Установило се, че шестима – трима мъже и три жени - извършвали нелегална търговия с цигари без бандерол. От тях били иззети 67 кутии с цигари от марките „Yes”, „Slims”, „Palace”, „Victory”, „Esti”. Групата е от село Буковлък и от Плевен. Предстоят експертизи на нередовната стока и са съставени протоколи за доброволното й предаване. В село Буковлък при претърсване на микробус „Форд Транзит”, паркиран в имота на 67-годишен, полицаите открили 27 чувала с насипен тютюн. Служители от РУП- Долна митрополия конфискували от павилион на 24- годишна жена 26 кутии с цигари „Victory” без валиден български акцизен бандерол. Образувани са досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket