сряда, 23 юни 2010 г.

Крими - 23.06.2010 г.

Хасково. Награденият за полицай на годината младши полицейски инспектор Андон Димитров от Минерални бани за пореден път отказа подкуп. Вчера около 11 часа той патрулирал на разклона на хасковското село Горно Брястово и спрял за проверка л.а. „Форд Транзит”, управляван от 54-годишен кърджалиец. Полицаят констатирал, че в колата нямало обезопасителни колани, били свалени и седалки за пътници. За тези нарушения полицаят започнал да пише акт на шофьора, който пък побързал да се отърве от санкцията като бутнал в джоба на полицая банкнота от 20 лева. Вместо да се размине с наказанието обаче кърджалиецът е задържан за 24 часа в РУП Хасково, а по случая е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. Негови колеги от РУП-Велинград също не си затвориха очите пред нарушител на пътя и не приеха подхвърлените им от него пари. Вчера малко след 10.00ч. на пътя Велинград-Ракитово полицейски автопатрул спрял за проверка л.а. „Пежо”, шофиран от И.Р. /30 г./ от Ракитово. Автомобилът бил без винетка и предприели действия за съставяне на акт за установено административно нарушение. Тогава И.П. решил да действа, извадил банкнота от 50 лева и я подхвърлил в служебния „Опел Астра”. Полицаите реагирали незабавно и задържали водача. На мястото е извършен оглед от дежурна група, а банкнотата е иззета. Срещу мъжа е образувано бързо полицейско производство.
Враца. Досъдебно производство е образувано срещу 26-годишния З.С. от с.Арчар. Вчера мъжът е заловен в централната част на античен град Рациария докато извършвал незаконни разкопки с помощта на металотърсач.


Плевен. Вчера около 20 часа на улица в квартал «Дружба» при проверка на лек автомобил «Субару», управляван от 39-годишен плевенчанин, е намерена пушка със сгъваем приклад и 5 стека цигари без бандерол от марката "Джин-линг". Мъжът предал доброволно на полицаите 47 патрона - калибър "22-пистол". При претърсване в жилището му в село Гривица са намерени още 66 патрона от неустановен калибър, разглобена въздушна пушка - марка "Б-1" и 29 чашки за нея. Предстоят експертизи на откритото незаконното оръжие и боеприпасите. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК. Сезирана е прокуратурата.


София. Пет-членна група, извършила 15 кражби на суич устройства за интернет в централни райони на столицата, е разкрита и задържана от криминалисти от Първо РУМВР. Разследването започнало на 20 юни, когато около 23.00 часа интернет фирма подала сигнал в полицията за прекъсната интернет връзка в района на ул. “Иван Асен” и кв.“Редута”. При незабавно предприетите заградителни действия на улицата служителите на реда попаднали на 18-годишния В.Т. и 16-годишен, в които намерили четири суич устройства. Било установено, че малко преди това те свалили устройствата от кутии, поставени на определени места от интернет доставчик. Час по-късно те заловили и авера им – Т.Г. /20 г./, шофирал лекия автомобил, с който се придвижвала групата. В хода на разследването в полицейския капан попаднали и останалите двама съучастника – П.И. /25 г./ и И.Д. /21 г./. на този етап е установено, че групата е извършила 15 идентични кражби, като на пазара тези устройства се пласират на стойност от по 400 ЩД. Материалите по случая са докладвани в СРП с мнение за повдигане на обвинение на задържаните. Работата по установяване и на други техни набези на територията на столицата продължава.


Четирима дилъри на наркотични вещества са задържани на територията на столицата в резултат на проведени полицейски акции срещу разпространението на дрога. Служители на сектор “Наркотици” – СДВР спрели за проверка л.а. “Опел Вектра”, управляван от 30-годишния Р.М.. В колата пътувал и неговият познат П.Д./34г./, в който служителите на реда открили 4 найлонови топчета с хероин, а при претърсване на автомобила попаднали на още едно топче от дрогата с общо тегло 1.70 грама. На задържаните е наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 1000 лева. По случая в СДВР е образувано досъдебно производство. Криминалисти от Пето РУМВР и сектор “Грабежи” – СДВР задържали в момент на покупко – продажба в района на парк “Докторска градина” дилърите – Н.П. /23г./ и П.Т. /27 г./, известни на МВР за грабежи и разпространение на наркотици. При вида на полицаите те успели да изхвърлят на земята найлонов плик с 49 пликчета марихуана и 7 с амфетамин. На дилърите е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.


Акцизни стоки. Продължават всекидневните полицейски операции по противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки. Резултатът от тях е над 250 стека цигари без бандерол и нелегален алкохол е открит в хода на проверките. Близо 17 стека са иззети на територията на Радомир, Пернишко. Тютюневите изделия са открити на три адреса в града, а в една от къщите полицаите намерили и 16 пластмасови бутилки с алкохол, които също не били обозначени с бандерол. В благоевградска област също са извършени проверки този път на територията на Гоце Делчев и Сандански. Част от папиросите са открити в автомобили, спрени за проверки, друга – в търговски обекти и частни домове, а общото количество възлиза на 82 стека цигари от различни марки. Други 40 стека „Виктори лайт”без бандерол са намерени при проверка на лек автомобил в ломското с. Орсоя. При операция на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и колегите им от полицейските управления в Пазарджик и Септември са иззети общо 54 стека с цигари, след като проверили два адреса в Пазарджик и в беловското село Мененкьово. Притежателите им Щ.Ш. /49 г./ и 22-годишната Ц.С. са задържани в полицейския арест. В кв. „Република” в

Хасково служителите на реда спрели за проверка л.а. „Опел Астра”, шофиран от 52-годишен хасковлия. Оказало се, че колата била натоварена със 70 стека безакцизни цигари. По всичките изброени случаи са образувани досъдебни производства.


Плевен. Полицаи от Долни Дъбник установиха шофьора, който на 14 юни при пътен инцидент блъснал и убил пешеходец, а после изчезнал от местопроизшествието без дори да си направи труда да подаде сигнал за станалото. Едва на другия ден по обяд, местен жител, който минавал с каруцата си по пътя между град Искър и град Долни Дъбник забелязал в канавката неподвижното тяло на млад мъж. Аутопсия установила, че смъртта е настъпила от удар на автомобил, а криминалисти се заели с разследването на случая. В резултат на упорита и денонощна работа те достигнали до извършителя - 57-годишен от град Видин, който шофирал товарен «Ивеко». Взета му е мярка за неотклонение «подписка». Видинчанинът е направил пълни самопризнания пред съдия. Повдигнато му е обвинение по чл. 343, ал.3 от НК. Сезирана е прокуратурата.


ПТП. Автобус, превозващ работници, катастрофирал рано тази сутрин на пътя Правище – Съединение. Около 5.30 часа автобус, управляван от И.Г./ 64 г./ от Пазарджик, се обърнал по таван на шосето. В болница за преглед е била откарана една жена. По първоначални данни в автобуса са пътували 5-6 души, които не са пострадали при пътния инцидент. Движението на автомобили по този маршрут е обезопасено. Работата по изясняването на причините за възникналото произшествие продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket