неделя, 27 юни 2010 г.

Крими - 27.06.2010 г.

Акцизни стоки. Продължават полицейските операции в страната по противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол. Вчера плевенските полицаи проверили улични търговци на пазар в града. Установило се, че шест жени и четирима мъже на възраст от 17 до 53 години извършват нелегална търговия с цигари без бандерол. От тях били иззети 150 кутии с цигари - „Marlboro”, „Classic”, „Raquel slims”, „Blue jeans”, „Victory”, „Presice”. Групата е от село Буковлък и от Плевен. Образувано е досъдебно производство.


Алкохол и цигари с молдовски бандерол иззели гранични полицаи на ГКПП-Лесово вчера. При извършена проверка на два микробуса „Мерцедес” – с молдовска и румънска регистрация, били открити 191 бутилки водка, 193 бутилки вино – от различни марки и 30 кутии цигари. Стоката е иззета. На водачите са съставени актове за митническо нарушение.


Плевен. Полицаи от Пордим задържаха извършители на дързък грабеж. На 21 юни около 2 часа ръководител-движение на гарата съобщил, че в чакалнята на гарата мъже са нападнали 31-годишна жена от Свищов и чрез сила и взели дамската чанта. По информация на пострадалата в чантата имало 10 лева, лична карта, две дебитни карти, мобилен телефон марка "Самсунг" със зарядно и дрехи. В резултат на ефективни оперативни действия са установени извършителите – двама братя от Пордим – на 17 години и на 20 години; многократно осъждани за кражби, грабежи и измами. Приведени са в следствения арест в Плевен с постоянна мярка „задържане под стража”.


Задържаха крадци на кабели в Плевенско. Вчера в 11.30 часа в полицията в Долна Митрополия бил получен сигнал за кражба на множичен телефонен кабел от шахти в централната част на Тръстеник. Незабавно са изпратени полицейски екипи и били задържани извършителите – 32-годишен и 17-годишен, местни жители. Непълнолетният е осъждан за кражби. Мъжете са направили пълни самопризнания. Кабелът, обект на кражбата, е иззет. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.4 от НК е уведомена прокуратурата.


На 25 юни около 7 часа криминалисти от Първо районно управление задържали четирима в момент на изкопни дейности за кражба на проводници. Мъжете с лопати направили изкопи с дължина 30 метра в близост до хижа „Среброструй” в плевенския парк „Кайлъка”. Задържаните мъже - 33-годишен от Долна митрополия, а другите трима – непълнолетен, 24 и 28 годишни са от Плевен. 72-часова мярка „задържане под стража” е наложена на 28 – годишния мъж. За престъпление по чл. 195 от НК е образувано досъдебно производство.


Бургас. Вчера сутринта автопатрул от Средец спрял за пролерка лек автомобил „Фолксваген голф”, управляван от 35-годишния И.Г. от с.Градец. В колата пътували и С.Г./26г./ и Л.Г./29г./. Полицаите открили меден проводник с тегло 80 кг, откраднат от пет междустълбия в района на с.Радойново. Тримата са задържани за 72 часа и са привлечени като обвиняеми. Работата по случая продължава.


22-годишният М.М. е задържан от служители от Пето Районно управление за извършени от него два грабежа на златни накити. Той е криминално проявен, направил пълни самопризнания за случаите. Работата по случая продължава.


Вчера около 16 часа в районното управление в Созопол бил получен сигнал за сбиване в центъра на с.Росен. Веднага на място били изпратени полицаи, които установили, че 48-годишен мъж от селото е пребит с дървени прътове от трима неизвестни. След проведените оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите – братята Л.Й./27г./ , Н.Й./37г./ и 32-годишният Г.Й. от с.Росен. Причините за инцидента са в процес на изясняване. На тримата е наложена полицейска мярка за 24 чара, работата по случая продължава.


Пловдив. 31-годишен мъж бе заловен в момент на кражба на медни проводници в Асеновград. Вчера около 20 часа в склад на фирма на ул. „Н. Кръстев” бил задържан В.К. /31 г./, който току що се канел да отнесе около 60 кг медни проводници. Асеновградчанинът е в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Габрово. На 25 юни в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, полицейски екип намерил в 13-годишно момче от Габрово 22 станиолени топчета - канабис.Веществото е иззето. Образувано е дознание. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Окръжната прокуратура.


Вчера около 14 часа в районното управление бил получен сигнал, че в трафопост към фирмен цех на ул.”Индустриална” е намерено обгорено 12-годишно момче от Габрово. Пострадалият е настанен в габровската болница с изгаряния по цялото тяло. Обстоятелствата по инцидента са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.


Силистра. За притежаване на наркотици и опит за кражба тази нощ в Силистра е задържан 27-годишен мъж. Малко след полунощ гражданин сигнализирал в полицията за подозрителен шум в необитаема къща по ул.„Гранична”. Отзовалият се незабавно автопатрул на група „Охрана на обществения ред” заловил в къщата силистренеца Г.Д./27г./, който подготвил за изнасяне медна пръскачка и други вещи. При обиск у него били намерени три пакетчета с 0,46 грама - хероин. Мъжът, който има и предишни криминални прояви, е задържан за срок от 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.


С крадени вещи е задържан и 32-годишният Г.С. Мъжът разбил вратите на три избени помещения в областния град и откраднал бормашина, димано, агрегат за хладилник, ел.проводници и ВиК части. Непосредствено след това той бил заловен от полицейски екип. Образувано е досъдебно производство.


Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззети от полицията. При претърсване в дома на 51-годишния Г.В. в с.Айдемир полицаите открили ловна пушка-успоредка и 26 патрона, който не притежавал надлежно разрешително за това. Оръжието и патроните са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket