вторник, 22 юни 2010 г.

Крими - 22.06.2010 г.

София. Рецидивист задържаха криминалисти от Пето РУМВР. 24-годишният Н.А. е с наложена постоянна мярка „задържане под стража”. В неговото „досие” са записани осем взломни кражби от заведения и магазини, извършени от февруари до април месец. Н.А. разбивал вратите им и отмъквал дневния оборот. Така от извършените от него престъпления успял да се обогати с 1615 лева. Други два грабежа, по които са работили криминалисти на столичното Второ РУП също са разкрити. На 20 юни, в района на столично училище 17-годишен младеж бил нападнат от непознат, който го набил и отнел портмонето му с пари и документи. Момчето било настанено в „Пирогов” с прободна рана от нож, като след оказана медицинска помощ е освободено. В хода на разследването, криминалистите бързо влезли в следите на извършителя - 21-годишния М.Д., криминално проявен за кражби и хулиганство.


На 14 юни 21-годишна столичанка също станала жертва на нападение. По думите й неизвестен млад мъж успял да издърпа дамската й чанта с пари, документи и мобилни телефони. След проведените оперативно-издирвателни действия е задържан 20-годишният Г.В.. Наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”. Работата по случая продължава. Негов „колега” – М.М. /29 г./ също е в полицейския арест. Той е задържан от служители на Първо РУМВР, а в разследването се включили и колегите им от сектор “Грабежи” при СДВР. Установено е, че М.М. е нападнал и издърпал златния синджир от врата на 63-годишна столичанка. По случая е образувано досъдебно производство. На задържания е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


Автор на кражба на лек автомобил “Ауди Q7” е установен и задържан от криминалисти от Първо РУМВР и сектор “Престъпления свързани с МПС” при СДВР. Полицаите действали по горещи следи след подаден на 15 юни сигнал, че около 22 часа автомобилът е изчезнал от паркинг на бул. “Г.М.Димитров”. Задържаният А.Я. /33 г./ - с прякор Шиндлера, е криминално проявен за кражби на коли. Луксозното возило той изоставил в ж.к. “Студентски град”, установили разследващите. След изтичане на мярката “задържане под стража” за 72 часа, на Шиндлера е наложена мярка за неотклонение “домашен арест”.


Пловдив. Мъж е заловен непосредствено след извършена от него кражба в Пловдив. Вчера около 11 часа до бл. 61 в ж.к.”Тракия” автопатрул на Пето районно засякъл Ю.С./ 30 г./. Той шофирал колата си, която била натоварена с метална врата, 3 тръби с дължина от по 2.5 м и 17 арматурни заготовки. Полицаите установили, че товарът е откраднат от двора на местно училище. Мъжът, който е известен на полицията, е задържан в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Пазарджик. Два случая на агресия спрямо полицейски служители регистрираха полицаи в Пазарджик и Стрелча. В петък около 23.30 часа на бул.”Георги Бенковски” в града полицейски екип спрял за проверка микробус „Форд Транзит”. В него пътували Ю.Д./49г./ и съпругата му Д.Д./49г./. Още в началото на проверката жената започнала да заплашва униформените. Съпругът й пък отказал да представи документ за самоличност и опитал да избяга. Докато полицаите му поставяли белезниците Ю.Д. оказал яростна съпротива. Съпрузите са задържани в ареста за срок от 24 часа. Съставен им е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. На свое заседание Районният съд в областния град признал мъжа за виновен и му наложил глоба в размер на 150 лева.


Бързо полицейско производство е образувано и срещу жена, посегнала на полицаи от районното управление в Панагюрище. Инцидентът станал на централната улица в Стрелча. За проверка бил спрян лек автомобил „БМВ”, управляван от П.Д. от Пловдив. След тест с „дрегер” се установило, че мъжът шофирал с 0.54 промила алкохол в кръвта, за което полицаите започнали да му пишат акт. Точно тогава от колата изскочила майка му– В.Д. /49 г./ и със „зъби и нокти” да брани чедото си – ругаела униформените, отказала да представи документ за самоличност и дори посегнала да дръпне единия от полицаите. Агресивната дама била задържана и срещу нея е образувано бързо полицейско производство.


Пазарджишки пътни полицаи задържаха пиян шофьор на тролейбус. Вчера в дежурната част на районното управление бил получен сигнал от депото на фирма „Тролейбусен транспорт” - при започването на смяната единият от водачите на тролейбуси отказал да бъде тестван с „дрегер”. Това била обичайна практика във фирмата и несъгласието ги накарало да се усъмнят във водача. Малко по-късно екип на „Пътна полиция” засякъл тролейбуса на ул.„Мильо войвода” в областния град и го спрял. При последвалия тест с дрегер се оказало, че В.К./47г./ от Пазарджик се качил зад волана с 2.41 промила концентрация на алкохол. Мъжът е задържан в ареста, а срещу него е образувано бързо полицейско производство.



Монтана. 127 стръка канабис са открити в двора на бившата поликлиника в с. Лехчево. Вчера около 17.45 часа е получен сигнал от кмета, че в двора на бившата поликлиника в селото неизвестен е засадил 127 стръка зелена тревна маса, най-вероятно канабис. Образувано е досъдебно производство.


След падналите проливни валежи в монтанска област, служители на Пожарна безопасност и спасяване при ОДМВР Монтана и ОУ “Гражданска защита” – Монтана са реагирали на 45 сигнала на граждани. Отводнени са приземни етажи и мази на жилищни и обществени сгради, магазини, заведения и ниски участъци на уличната мрежа след вчерашния интензивен валеж в областния град, изтеглени са пет закъсали автомобила. Мълния е унищожила трафопост в града. В отделни квартали на града е имало временни прекъсвания на електрозахранването.


Хасково. 1 840 лева са били откраднати от свиленградската църква „Света Троица. Парите били събрани от продажбата на свещи, църковни календарчета и други църковни сувенири. Задържани са трима на 13 г., 17 и 20 години, които са направили пълни самопризнания. Те са познати на органите на реда с подобни прояви в миналото си. При огледа на място полицаите установили, че злосторниците са проникнали в храма, след като демонтирали стъкло от прозореца й. Част от парите са намерени, с извършителите работи инспектор от Детска педагогическа стая.


Акцизни стоки. Продължават полицейските операции, свързани с противодействието на нелегалното разпространение на акцизни стоки. Задържани са близо 300 стека цигари. Част от тях са открити при проверки на леки автомобили и микробуси, друга - в различни търговски обекти. Нелегален алкохол и незаконни папироси са намерени и при претърсвания на различни адреси на територията на Хасково.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket