понеделник, 21 юни 2010 г.

Крими - 21.06.2010 г.

СДВР. Столични криминалисти разкриха четири грабежа на територията на Второ и Четвърто РУМВР. През нощта на 1 март в квартирата на 22-годишен мъж от ж.к. “Надежда” нахлули двама непознати, нанесли му побой и отмъкнали 700 лева. При оперативно-издирвателните действия единият от грабителите – 29-годишният Л.П. е задържан. Работата за установяване и задържане на съучастника му продължава. Също след нанесен побой до централна автогара, вечерта на 20 май, двама грабители отнели от потърпевшия 180 лева. Криминалисти от Второ РУМВР влезли в следите на извършителите и задържали 43-годишният Н.Д. и 33-годишният П.П., известни на полицията за кражби и грабежи. По случая е образувано досъдебно производство.
Грабители на златни синджири установиха и задържаха криминалисти на Четвърто РУМВР. На 20 май, близо до дома й в ж.к. “Лозенец” столичанка била нападната от непознат, който издърпал от врата й две златни синджирчета. На задържания грабител – 23-годишният Д.Н., известен на МВР, е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа. На 10 юни по обяд, на спирка на градския транспорт 60-годишна жена била нападната от непознат, който отскубнал две златни верижки от врата й и избягал в неизвестна посока. За броени дни криминалистите установили и задържали нападателя – 22-годишният П.Г., известен на МВР. Наложена му е мярка за неотклонение “Подписка”.
На 17 юни, на ул. “Боян Магесник”, около 4,40 часа служители на “Сигма – СДВР” спрели за проверка лек автомобил “Рено Клио”, управляван от 19-годишният П.Х., известен на полицията за хулиганство. При проверката, в колата били намерени електронна везна, със следи от бял прах по нея и дървена бухалка. От проведените процесуално-следствени действия, криминалисти от Първо РУМВР установили, че П.Х. е наел стая в столичен хотел, в която били намерени 69 пликчета с марихуана (55,20 грама) и 32 топчета с амфетамин (25,5 грама). На задържаният е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.
Също за разпространение на наркотици, криминалисти от Шесто РУМВР задържаха 24-годишният А.У., за когото е установено, че разпространява дрогата в района на столично училище. При извършеното претърсване в жилището му са намерени известно количество марихуана и амфетамин. Работата по случая продължава.
За притежаване на 5 хартиени свивки с кокаин в Седмо РУМВР е задържан 23-годишният Е.Н. Младежът е задържан до дискотека в “Студентски град”, като при проверката доброволно предал наркотика. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 400 лева. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Пловдив. Жена бе настанена в болница в тежко състояние след нанесен й побой и удар с брадва. Вчера в Трето РУП е бил получен сигнал за битов скандал в имот на „Рогошко шосе” /5-ти километър/ край Пловдив, при който Х.Т./51г./ пребил 40-годишна жена, с която живеел на семейни начала. При побоя той я ударил с брадва в шията. Х.Т. е задържан е в ареста за 24 часа.
Пиян водач предизвика катастрофа, направи опит да избяга и оказа съпротива на полицаи в Пловдив. В събота около 21.45 часа на кръстовището на бул.”Пещерско шосе” и ул.”Перущица” станал пътен инцидент между лек автомобил „Пежо” и лек автомобил „Форд”, управляван от И.К./39г./ от Пловдив. Между 31-годишната шофьорка на пежото и И.К. възникнал скандал, което наложило намесата на полицаи от Второ РУП. При извършената проверка И.К. заявил, че няма документи за самоличност. При пристигането на екип и на сектор „Пътна полиция” И.К. изведнъж побягнал. Заловен бил в близката ул.”Пчела”. При задържането му оказал съпротива и отправил обидни думи и псувни към полицаите. Той е задържа в ареста за 72 часа. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 325 от НК.
Още един пиян водач направи опит да избяга от полицейска проверка, оказа яростна съпротива при задържането и отказа да бъде изпробван за употреба на алкохол. Вчера около 16 часа бил получен сигнал в Първо РУП, че в Брестник мъж, употребил алкохол, има намерение да шофира колата си „Форд Скорпио”. Пристигналият на място автопатрул засякъл в пресечка до центъра въпросната кола. При подадения светлинен и звуков сигнал фордът не спрял, а продължил движението си. След минути е бил застигнат от служебния автомобил и принуден да спре. При проверката шофьорът на колата А.В./51г./ побягнал. Съвсем скоро бил задържан и при опита на полицаите да му поставят белезници, той оказал съпротива – ритал и ги блъскал с ръце. Накрая бил качен в полицейския автомобил. А.В. отказал да бъде тестван с дрегер, както и да даде кръвна проба. Мъжът е задържан в ареста на Първо РУП за 24 часа.
Опит за кражба от златарско ателие бе извършен тази нощ в Пловдив. Неизвестен засега извършител около 4 часа се опитал да разбие входната врата и ролетната щора на златарско ателие на ул.”Подофицер Г.Котов”.


Велико Търново. 76-годишен мъж от свищовското с. Козловец е намерен убит в дома си в неделя. Вчера около 9,15 часа съседи и роднини се натъкнали на безжизненото му тяло. При първоначалния оглед са установени травматични увреждания. Трупът е изпратен за аутопсия във великотърновската болница. Според първоначалните резултати от съдебно-медицинската експертиза, мъжът е с поредица сериозни увреждания. Според разследващите най-вероятната причина за убийството е грабеж. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. Специализирана полицейска операция за проверка на пунктове за изкупуване на метални отпадъци е предприета вчера на територията на РУП-Сандански. Проверени били три обекта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, собственост на три фирми. За констатираните нарушения били съставени два акта и три констативни протокола. В обекта на една от фирмите в промишлената зона на Сандански били установени 78 килограма алуминиеви проводници без документи за произход, като те не били заведени в регистъра за покупките и вноса на отпадъци от черни и цветни метали на фирмата. По случая е образувано досъдебно произвoдство.


ОДМВР-София. Полицаи от РУП-Костинброд заловиха организатор на група за взломни кражби, действала на територията на Софийско и Кюстендилско. Тримата му авери се издирват. В петък през нощта в полицията бил получен сигнал за два съмнителни автомобила, които обикаляли из с Драговищица. Автопатрул засякъл “Опел Корса” и “Фиат Темпра”. Возещите се в опела успели да избягат, а един от тях се прехвърлил във фиата. В ранния следобед криминалистите заловили шофьора на втория автомобил – П.С./29г./ от София. В хода на разследването станало ясно, че само в петък през нощта групата извършила три престъпления в с. Драговищица. Най-напред четиримата взломили гараж и откраднали над 60 л дизелово гориво, след това разбили друг гараж и от паркираната в него кола отнели касетофон, а накрая решили да откраднат казан за варене на ракия, но собствениците ги усетили и те побягнали. Двата автомобила били иззети. В опела са открити и два варела с откраднатото дизелово гориво. Криминалисти издирват останалите съучастници на П.С. - двама софиянци и един кюстендилец, които се укриват. Разследващите установили, че четиримата мъже са извършители на три кражби от магазини за алкохол и цигари в Костинбродско – две през 2008 г. и една през 2009 г. По-късно станало ясно, че групата вилняла и в Кюстендил. Продължава работата по документиране на престъпната дейност на четиримата мъже. П.С. е стар познайник на полицията, известен за кражби. Лидерът на престъпната група бил задържан за 24 часа.
Криминалисти от РУП-Ихтиман разбиха група за кражби на кабели край селата Веринско и Пауново. При проведената полицейска акция били иззети металотърсач, лебедки и „Лада Нива” с приспособление за изтегляне на подземни кабели. Преди няколко дни криминалистите получили оперативна информация за двама братя, които се занимавали с кражби на кабели. В петък служителите на реда претърсили три къщи в с. Веринско. В една от тях, собственост на братята М.В. /19г./ и И.В. /22г./ били открити металотърсач, две лебедки и още една, монтирана на автомобила им “Лада Нива”. В хода на разследването полицаите стигнали и до съучастниците им – А.И. /26г./ от същото село и Б.П. /29г./ от Ихтиман. През този месец четиримата извършили две кражби на телефонен кабел от землищата на селата Веринско и Пауново като успели да изкопаят и предадат в пункт за изкупуване на черни и цветни метали около 4 600 м. Криминалисти установяват съпричастността на групата към други подобни престъпления. Извършителите били разпитани пред съдия, повдигнати са обвинения. Четиримата мъже били задържани с полицейска мярка за 24 часа. До момента авторите на кражбите не са известни на органите на реда.


Стара Загора. Към 1.10 часа в двора на казанлъшкото училище «Св.Св. Кирил и Методий», полицейски екип проверил двама младежи - 21 годишните Т.И. и П.П., и двамата от Казанлък. У тях полицаите открили наркотици - в джоба на якето на Т.И. 2 полиетиленови пликчета с около 6 гр. суха зелена тревиста маса, а в дънките на П.П. 3 полиетиленови пакетчета с около 8 гр. суха зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест сухата тревна маса реагирала на канабис. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.


Иззети цигари без бандерол. Общо 207 кутии цигари без бандерол иззеха служителите на реда от ОДМВР-Видин при извършени в петък и неделя проверки. На 18 юни в дървена постройка в имота на 38-годишната М.П. на ул.”Батальонна” в областния град са намерени и иззети 101 кутии цигари “Марлборо” без бандерол, а при претърсване в гр.Брегово в две къщи са открити 27 кутии цигари без бандерол от различни марки. На 20 юни е установено, че в кв.”Нов път” 55-годишната Р.С. съхранява и продава цигари без бандерол – иззети са 79 кутии от нередовната акцизна стока. По случаите работи РУ”Полиция”-Видин.
Вчера, след сигнал в РУП-Петрич за разпространяване на цигари без бандерол,е проверен лек автомобил "Опел корса", собственост на С.С. от петричкото с.Ръждак, но управляван от И.Т. /26г./ от с.Първомай. В автомобила са намерени 1500 кутии цигари без бандерол, марка "Partner" и 300 кутии цигари без бандерол марка "Rodeo". И.Д.Т. е задържан с заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство срещу И.Д.Т.


ГД»Гражданска защита». Спасители от Монтана отводняват къщи и дворове в с. Долни Цибър. Три спасителни екипа от ОУ „Гражданска защита” – ОДМВР-Монтана извършват отводнителни дейности в с.Долни Цибър. Спасителите работят на денонощен режим. До момента са отводнени 18 къщи, 45 дворни места и блатист терен в района на помпената станция. Девет помпи са включени в отводнителните дейности.
С багер, осигурен от общината, е прокопан допълнителен отводнителен канал за оттичане на водата в основния канал, с което са отводнени други 45 терени и поляни. Остават за отводняване мазетата на 55 къщи. Причина за наводнените къщи и дворове са високите подпочвени води и падналите проливни дъждове пред последните дни. Стихията не е взела жертви, няма и пострадали. Работата на екипите се затруднява от новите дъждове и от високото ниво на подпочвените води заради повишеното равнище на Дунав. В някои от наводнените домове водата достига до 50 сантиметра, примесена е с кал и с тиня. Водата от чешмите не е годна за пиене. От общината е осигурена доставка на минерална вода за населението от селото.


ПТП. Тийнейджър бе блъснат от боклукчийска кола тази сутрин в сметището край Асеновград. По първоначални данни инцидентът е станал около 9 часа, докато колата е маневрирала. Водачът на автомобила незабавно е откарал пострадалото 15-годишно момче в болницата в Асеновград. От там то е транспортирано до болница в Пловдив. Работата по изясняване на случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket