четвъртък, 3 юни 2010 г.

Крими - 02.06.2010 г. !

Пловдив. Служители на Шесто РУМВР и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” заловиха пловдивчанин в момент на разпространение на хероин. Около 3 часа, на ул. “Ландос” в града били спрени за проверка мъж и две жени. Полицаите установили, че Р.С. /36г./, известен на органите на реда и осъждан, има в себе си 0.72 грама хероин. Той току-що бил дал част от дрогата на 19-годишната В.Я. от Велинград и 31-годишната М.Й. от Пловдив, също известна на полицията и осъждана. При последвалата проверка в дома на Р.С. полицаите открили и 369 кутии цигари от различни марки без акзицен бандерол. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.


Общо 11 стека цигари без бандерол са намерени и в колата на асеновградчанин. Нелегалната стока е открита при проверка на л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от О.К./45г./, паркиран на стоковото тържище в Първенец.


Стара Загора. Вчера сутринта била извършена полицейска проверка в дома на 67-годишния Б.В. в с. Маджерито. Оттам служителите иззели незаконно притежавани двуцевна пушка с рязани цеви, тротилова пресовка от 400 грама и бойна граната. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК.


Пазарджик. Незаконно притежавана пушка – турско производство е открита и в къща в с. Звъничево. Служителите от сектор „Криминална полиция” действали по сигнал, подаден в понеделник, че 60-годишен жител на селото съхранява в дома си оръжието. След предприетото претърсване полицаите открили ловната гладкоцевна пушка – 12-ти калибър, както и 14 патрона за нея. Оръжието и боеприпасите са иззети, а притежателят им е задържан в ареста. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Кюстендил. Вчера дупнишки полицаи са задържали 2 момчета - на 14 и 15 години, за извършени множество домови кражби от района на селата Овчарци и Яхиново. Те отмъквали предимно предмети за бита и ги отнасяли в домовете си. За по-малко от месец взломили 3 къщи в с. Овчарци – предимно необитаеми. Тийнейджърите имали намерение да продават крадените вещи. Двамата са задържани за 24 часа в полицейския арест. Работата по документирането на проявите им продължава.


Полицаи от Дупница заловиха двама мъже с канабис. Те пътували с таксиметров автомобил, който бил спрян за проверка на главен път Е 79. Нервността на единия от пътниците усъмнила полицаите и те направили обстойна проверка на двамата. У всеки един от тях били намерени по една опаковка в салфетка суха листна маса, която реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Срещу К.Т./40г./ и Н.Н./38г./ е започнато досъдебно производство.
Хасково. Криминалисти на областната дирекция разследват обстоятелствата и издирват извършители на тежко криминално престъпление, извършено вчера около обяд. Мъж от тополовградското с. Радовец отишъл да навести своя 66-годишен съселянин. По думите му, бил обезпокоен, че човекът не се мяркал в градината и когато влязъл в къщата му открил мъртвото му тяло в стая на втория етаж. Ръцете, краката и устата на човека били завързани с широко сиво тиксо. За установяване на причините за смъртта е назначена съдебно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.


Бургас. Полицейски служители задържаха в момент на извършване на кражба С.П./36г./, А.Д./23г./ и 39-годишната М.Т., от Средец. Тримата се опитали да оберат вила в Драчево. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването било установено, че задържаните са извършители на кражби от още две вили в същото село, както и други две в с. Белило. Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава.


СДВР. Вчера към 8 часа, непосредствено след извършена джебчийска кражба, служители на сектор “Улична престъпност” – СДВР задържаха на спирка на градския транспорт 12-годишно момиче, което отмъкнало от дамската чанта на столичанка портмоне с пари и документи. Полицаите изяснили, че докато пребърквала софиянката, малолетната била прикривана от 14-годишната си приятелка. Работата по случая продължава.


За броени дни криминалисти от Девето РУМВР разкриха взломна кражба от жилище на бул. “Европа”, откъдето след взлом на прозорец, били откраднати 1500 евро и 300 лв. Съвместно с инспекторите от Детска педагогическа стая извършителите на кражбата – на 14 и 16 години - са установени и задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket