сряда, 16 юни 2010 г.

Крими - 16.06.2010 г.

София. Трима извършители на грабежи са установени и задържани след упорита работа на столичните криминалисти. На 8 април собственик на къща в Банкя подал сигнал, че от дома му изчезнали телевизор, печка, кухненски робот и флекс машина. Нямало го и кучето му пазач-порода „Немска овчарка”. В хода на разследването било установено, че автор на грабежа е 44-годишният Е.Р., криминално проявен и регистриран за поредица извършени от него кражби. В дома му в съседно село полицаите открили четириногия приятел на жалбоподателя и част от откраднатите вещи. Е.Р. е задържан, наложена му е мярка за задържане „парична гаранция”. С друг грабеж са се занимавали служители на столичното Първо РУП, след подаден сигнал от пострадала 58-годишна жена. На 31 май към 18.30 часа тя се прибирала от работа, когато на ул. „Коста Лулчев” внезапно била нападната от непознат. Той издърпал златния й синджир и изчезнал. Скоро обаче криминалистите попаднали в следите на Д.Н. /23 г./, също регистриран за множество кражби. Той е задържан, служителите на реда работят по установяването и на други извършени от него престъпления в района. Броени дни след като 17-годишен нападнал и обрал възрастна жена, криминалисти на Пето РУП го задържаха. Тийнеджърът издебнал жената около 21 часа на 14 юни на бул. „Дондуков” и със сила изтръгнал портмонето й със 150 лева и документи. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата, а на 17-годишния е наложена мярка за неотклонение за 72 часа.


Благоевград. Петрички полицаи задържаха двама мъже, опитали да осуетят полицейска проверка. На 13 юни към 23.30 часа полицейски автопатрул подава сигнал за спиране на лек автомобил „Ауди”. Шофьорът не се подчинява, а натиска газта и продължава в посока ромския квартал на града. След кратко преследване и след няколко преки полицаите успяват да спрат автомобила, шофиран от неправоспособния шофьор - петричанина Л.С. (22 г.). В колата пътува и Н.И. (28 г.). Двамата отказват да представят документ за самоличност и започват да обиждат полицейските служители. Н.И. и Л.С. са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Съставени са им актове по ЗДП и УБДХ. С решение на Районен съд-Петрич им е наложено наказание по „5 денонощия задържане в поделенията на МВР”.


Бургас. След подаден сигнал бургаските полицаи задържаха 38-годишен бургазлия за притежание на наркотици. Вчера служители от Четвърто Районно управление арестували пред бл. 414 в к-с «Меден Рудник», криминално проявения П.А.. При обиск у него били намерени 41 пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на хероин, найлонова торбичка с 3 бучки хероин с общо тегло около 2,5 гр. и саморъчно направена цигара канабис. П.А. е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа. Работата по цялостно документиране на извършеното престъпление продължава.


Враца. Вчера на територията на областния град е проведена специализирана полицейска операция срещу разпространение на наркотици. От вила в местността „Лиляшка могила”, собственост на Д.Л. /26г./ от гр. Враца, полицаите намерели и иззели осем пакетчета, всяко от които съдържало около 2 гр суха зелена листна маса. Служителите на реда открили и син найлонов плик с около 30 гр суха зелена листна маса. При извършения полеви наркотест листната маса реагирала на канабис. Образувано е дознание.


Ямбол. След проведени оперативно-издирвателни действия ямболските криминалисти разкриха извършител на серия кражби на мобилни телефони от непълнолетни. Той е Х.П. на 18 години, криминално проявен и осъждан за кражби, жител на областния град. За времето от февруари до април Х.П е извършил три кражби на GSM апарати, чиято средна стойност е 250 лева. Работата по документиране на извършените от Х.П. престъпления продължава.
При рутинна проверка на лек автомобил полицаи откриха цигари без бандерол. Вчера около 17.30 часа по обходен път ,,Север” е спрян за проверка лек автомобил ,,Рено - Еспейс” с бургаска регистрация, управляван от И.В. /35 г./. В хода на проверката е установено, че в автомобила се превозват акцизни стоки - 25 стека цигари, без бандерол. Извършен е оглед. Работата по случая продължава.


Търговище. Вчера на територията на областния град е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители на ТЗ “БОП”, РУ “Полиция”-Търговище, ТД “НАП”-Търговище и Териториално митническо бюро-Търговище. Целта на акцията е проверка на складови помещения на едро за съхранение и разпространение на акцизни стоки /без бандероли или с подправени или фалшиви такива/. При проверката са установени 144 бутилки с 40-градусова ракия. Върху бандеролите бил залепен непрозрачен капсул, непозволяващ да се видят всички реквизити на бандерола с цел определяне на автентичността му. Стоката е иззета. Ще бъде възложена експертиза на Митница-Русе за доказване дали бандеролите са истински или не.

Пазарджик. Поредния пиян водач задържаха велинградски полицаи. Тази нощ на улица в курорта автопатрул спрял за проверка „Фиат”, управляван от М.Б. /29 г./ от велинградското село Кръстава. След тест с „дрегер” се установило, че мъжът е зад волана с 1.92 промила концентрация на алкохол. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срещу него е образувано незабавно полицейско производство.


ПБС. Възрастна жена и 9-годишно момиченце пострадаха след взрив на газов котлон. Вчера около обяд в дежурната част на пожарната в Кърджали е получен сигнал, че на бул. „България” в бл. „Бяло море” имало взрив. Пристигналият на място пожарен екип бързо се справя с пламъците в апартамента и оказва първа помощ на пострадалите – 67-годишна жена с изгаряния по цялото тяло и 9-годишно момиченце с изгаряния I-ва степен по левия крак. Възрастната жена е настанена за лечение в болница в гр. Пловдив, а детето е транспортирано до МБАЛ-Кърджали. Оказва се, че причината за пожара е изтичане на газ и локален взрив от газова бутилка. Огънят е унищожил домашно имущество.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket