вторник, 1 юни 2010 г.

Криминална България - 30.05.2010 г. !

София. За броени минути столичните полицаи задържаха извършителя на въоръжен грабеж. Снощи около 20.20 ч. в СДВР е получен сигнал, че в тото-пункт на бул. “Тодорини кукли”, неизвестен мъж, след отправена заплаха с пистолет, е отнел сумата от около 1 000 лева. Мъжът избягал в неизвестна посока. След проведените незабавни действия, само след няколко минути, столичните полицаи са установили и задържали О.Ц. /35 г/ от Лом. Мъжът не е криминално проявен. Той е задържан за 24 часа. Продължава работата по случая.


София. Около 5.30 ч. днес, в дежурната част на СДВР е получен сигнал, подаден от СОД , че на столичната ул. “Кишинев”, в сграда на търговски център, е разбит златарски магазин. Неизвестни извършители, след взломяване на патронника на външната врата на търговския център, са успели да влязат и да разбият стъклената врата и металната решетка на златарския магазин. По данни на собственика на магазина, те са откраднали неукрепена метална каса, в която е имало около 8 /осем/ килограма златни накити и около 115 грама сребърни накити. На мястото веднага е пристигнала дежурната оперативно-следствена група, иззети са веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.


Кюстендил. Специализираната полицейска операция за противодействие на търговията с акцизни стоки е проведена на територията на град Дупница вчера, проверени са 8 обекта. 174 кутии цигари без бандерол са иззели дупнишките полицаи от три обекта в града. Цигарите са от различни марки и са без бандерол на българската държава, собствениците им са ги предоставили с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка в РУМВР – Дупница, уведомена е прокуратурата.



Кърджали. Голямо количество акцизни стоки с неистински бандерол или без бандерол - цигари и алкохол - бяха открити в Кърджали при извършени проверки от Икономическа полиция. На стоковото тържище е бил установен товарен “Мерцедес”, старозагорска регистрация, натоварен със спиртни напитки, чийто бандерол се оказал фалшив. Колата е запечатана и се намира в двора на ОДМВР-Кърджали. Предстои установяването на вида на алкохола и броя на бутилките. Образувано е досъдебно производство.
В два търговски обекта в областния център са открити акцизни стоки без бандерол. От бар-грил са иззети 417 кутии цигари и 20 бутилки алкохол, а от хранителен магазин – 14 бутилки алкохол и 50 кутии цигари. Образувани са досъдебни производства в РУ-Кърджали.


Пловдив. Мъж бе заловен непосредствено след кражба на капаци за отводнителни шахти в Пловдив миналата нощ. Около 3.45 часа при обход на ул.”Сидер войвода” автопатрул на Трето РУП извършил проверка на паркиран лек автомобил „Пежо”, чийто водач К.Г./ 26 г./ бил в колата. При проверката полицаите намерили в пежото 14 квадратни железни капаци за отводнителни шахти. К.Г. обяснил, че ги бил откраднал от няколко улици в района на Сточна гара, бул.”Руски” и бул.”Васил Априлов”. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket