четвъртък, 17 юни 2010 г.

Крими - 17.06.2010 г.

Благоевград. Приключила е проверка на служители от сектор „Икономическа полиция”, образувана срещу управител на офис-магазин на мобилен оператор в града. Установено е, че С.Н. /28 г./ е присвоила близо 77 000 лв., като не е превеждала по сметките на оператора събираните дневни обороти. По този начин само за 13 различни дати тя е ощетила работодателите със сумата от 71 689лв. За период от 4 месеца на 2009г служителката не е отчела и приходите от продажбата на 30 мобилни телефона в размер на 5 142 лв. Материалите от проверката са докладвани на Районна прокуратура с мнение за търсене на наказателна отговорност за извършеното от нея длъжностно присвояване.


Пловдив. Един килограм марихуана е иззет вчера от служители от отдел „БОП”-Пловдив при специализирана операция по линия на вътрешния наркотрафик и наркоразпространението. Заловени са 9 лица. Около 15 часа близо до село Костиево били спрени за проверка два автомобила, в които пътували петричаните А.К./ 38 г./, И.Г./ 41 г./, В.Д./ 39 г./, И.Д./ 42 г./, С.Й./ 32 г./, П.Д./ 33 г./ и пловдивчаните - И.Х./ 24 г./ и С.Л./ 31г./. В групата е било 15-годишно момче от Петрич, което е отведено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Пловдив. При последвалото претърсване на колите и на пътниците е открит пакет с изсушена тревиста маса тегло около килограм, реагирала при полевия тест на марихуана. Те са задържани в полицейския арест, трима от тях били обявени за общодържавно издирване, поясняват от областната дирекция. В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на адреси в Пловдив, Петрич и благоевградското село Скрът.


Истинска драга се разиграла снощи в апартамент в Асеновград. Разпрата възникнала към 23.00 часа, когато в дома на 40-годишна жена пристигнал бившият й съпруг Х.Х./45г./. Започнал скандал между него и сина им на 22 години, който бързо прераснал в побой. Бащата защитил позициите си със стрелба с газов пистолет, ранил сина си по лицето и го обгазил. Срещу майката, втурнала се да помогне на младежа, Х.Х. се нахвърлил с нож и успял да й нанесе няколко порезни рани по ръката. Жената обаче не се поколебала и с всички сили се нахвърлила върху екссъпруга, успяла да грабне газовия му пистолет, с който стреляла срещу него, а после го ударила по главата. На пострадалите е оказана медицинска помощ, пистолетът и ножът са иззети от полицията, а Х.Х. е задържан в ареста на РУП-Асеновград за 24 часа.


София област. Служители на РУП-Костинброд задържаха двама братя, извършили серия взломни кражби от къщи и вили в селата Дръмша и Дреново. Те били засечени докато предавали крадени вещи в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Костинброд, докато предавали строителни платна, метални платна тръби и печки на твърдо гориво, откраднати от вила в Дръмша. По първоначални данни А.П. /30 г./ и И.П. /22 г./ натрупали в биографията си седем взломни кражби само за втората половина на месец май. Те прониквали по различно време във вили и крадели каквото им попадне – гуми с джанти, резервоари за лек автомобил, метални варели, селскостопанско рало и ел.косачка, метални столово, чугунена мивка, метални тръби и др. Част от вещите вече успели да пласират в пункт за изкупуване на метали, а ел.косачката била открита от криминалистите в дома на баща им. По случаите са образувани досъдебни производства. Уведомена е местната районна прокуратура. До момента двамата братя не са регистрирани в полицията.


София. Извършители на грабежи и кражби на територията на столицата са задържани при проведени разследвания на криминалисти от СДВР. В края на май столичанка била нападната на улицата, непознатият я повалил на земята и изтръгнал златния й синджир. Със случая се заели служители на сектор „Грабежи”, които скоро влезли в следите на Б.В. /32 г./, регистриран за извършени от него множество кражби и грабежи. Той пребивавал в столицата без адресна регистрация. Наложена му е мярка „Задържане под стража” за 72 часа. От края на януари служители на Второ РУП работили по друг грабеж, извършен пред жилищна кооперация. Жертвата на неизвестния извършител отново била жена, която се простила с дамската си чанта с 200 лева, дебитна карта и мобилен телефон. В резултат на упорита работа, криминалистите установили злосторника и го задържали. И.С. /30 г./ е излежавал присъда за грабежи в затвора. Авторът на кражба в жилище в „Младост”, извършена преди четири дни, е задържан от служители на Седмо РУП. От жилището Г.М. /48г./ успял да отмъкне 6000 лева, които са открити и върнати на собственика. Материалите по случаите са предадени на прокуратурата.


Перник. Около 1 300 кутии цигари без бандерол са иззети вчера в хода на проведена специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР и колегите им от Първо РУ “Полиция” Перник. Служителите на реда са проверили два обекта в областния център. В апартамент на ул. “Ал. Батенберг”, собственост на Ч.Т. /40г./ те намерили 1 224 кутии от акцизната стока. От къща, обитавана от 56-годишния И.С. са иззети други 70 кутии цигари. По двата случая са започнати досъдебни производства и работата продължава.


Перничанин е задържан за притежаване на наркотици при проведена спецоперация на служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР и колегите им от Второ РУ “Полиция”. Те спипали Б.П. /35 г./ на площадка между втори и трети етаж в жилищен блок на ул. “Ю. Гагарин” в пернишкия кв. “Изток” и от него иззели 19 пакетчета с кафяво прахообразно вещество. Мъжът е с полицейска заповед за 24-часово задържане. Образувано е досъдебно производство.


ГДГДЗ. През цялата нощ спасителни екипи на “Гражданска защита”-Видин и РУПБС реагираха на сигнали на граждани за паднали дървета и клони, както и наводнени приземни помещения след разразилата се снощи буря и проливен дъжд. Броят им надхвърли 40, за щастие няма пострадали. Отстранени са паднали дървета и клони на улиците “Феликс Каниц”, “Свобода”, “В. Левски”, “Цар Иван Асен ІІ”, “Поп Русинов”, “Разлог”, “Иван Вазов”, “Общинска”, “Пушкин”, “Бдин”, бул.”Панония”, комплексите “Г.Бенковски”, “Христо Ботев”, “Петко Каравелов”, “Вида” и “Бонония”. Работата на спасителните екипи продължава и днес.


ПТП. Товарен автомобил се вряза в къща и събори стена и част от покрива й в село Средище. Няма пострадали хора при произшествието, но щетите от него са значителни. Вчера около 12.30 ч. 44-годишният В.И. шофирал товарен автомобил „Волво” по пътя Добрич – Силистра. Заради движение с несъобразена скорост, навлизайки в село Средище, той загубил контрол над камиона и се ударил последователно в железобетонен стълб и дърво, а след това съборил бетонна ограда и част от жилищна постройка. С помощта на кран товарният автомобил е извлечен. Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. /снимки/


ГДПБС. Днес, половин час след полунощ, в полицията бил получен сигнал за възникнал пожар в л.а. «Мерцедес» в района на бензиностанция к-с «Изгрев». Пристигналите на място екипи от огнеборци, полицаи и бърза помощ заварили тежка картина – 33-годишен бургазлия агонизирал от обгаряния по тялото. Той веднага бил откран в реанимация. С по-леки обгаряния по крайниците били собственичката на мерцедеса и пълнача на бензиностанцията. Причините за възникналия пожар са в процес на изясняване.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket