неделя, 13 юни 2010 г.

Крими - 13.06.2010 г.

Пловдив. Общо 154 стека цигари без бандерол иззеха полицаи при проверки вчера в асеновградския квартал “Долни Воден” и в Раковски. В гараж в Асеновград били открити 84 стека цигари на обща стойност около 2500 лева. Установено е, че те са притежание на Е.К./43г./ от същия град. На улица в Раковски при проверка на лек автомобил „Фолксваген”, в който пътували пловдивчаните С.Р./46г./ и 43-годишната Н.М., полицаи намерили 70 стека цигари.

Каруца се обърна на пътното платно при опит да избяга от полицейска проверка тази сутрин в Пловдив. Около 8.30 часа в района на Университета по хранителни технологии служители на “Общинска полиция” се опитали да спрат за проверка каруца, в която пътували двама мъже и дете. Каруцарят решил да не спира на подадения сигнал и подкарал каруцата към моста над р. Марица по бул. ”Васил Априлов”, където навлязъл в платното за насрещно движение. Полицаите последвали каруцата със служебния си автомобил. По време на преследването от каруцата започнали да хвърлят дъски по полицейската „Лада”, на която са нанесени щети. Близо до бензиностанция, която се намира в района, каруцата се обърнала и от нея паднало 7-годишно момче. То е откарано в болница, където лекарите не са констатирали наранявания, но детето е оставено там за наблюдение. Работата по изясняване на случая продължава.

Шумен. Около 7.30 часа вчера, в районното управление в града бил получен сигнал за кражба на метални профили за кофраж от склад на бул. “Мадара” в областния център. Малко по-късно пред пункт за изкупуване на метали, намиращ се в индустриалната зона на Шумен, за проверка бил спрян автомобил “ВАЗ” със шуменска регистрация. Откраднатите 100 метални профила били превозвани в прикаченото към колата ремарке. Задържани са четиримата мъже, пътували с автомобила - Г.И./18г./, С.С./66г./, Р.А /19г./ и 14-годишно момче, всички познати на полицията. По обед на същия ден бил задържан и 66-годишният Т.А. В хода на разследването било установено, че петимата са извършили кражбата рано сутринта. Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура.

Кърджали. Около 5 часа вчера възникнал скандал между посетители на заведение в града. Пререканието преминало във физическа разпра и М.Р./27г./ и М.М./30г./ нанесли побой на 27-годишен мъж. Когато на място пристигнали полицаи, двамата пренасочили агресията си към тях. Биячите са задържани в районното управление. По случая е образувано бързо производство за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред.

Кюстендил. На 11 юни 36-годишен мъж предизвикал скандал в офис в центъра на града, където работела майка му. Мъжът нанесъл удари на родителката си, тъй като тя отказала да сключи заем в негова полза. Пристигналите на място полицаи съставили на 36-годишния мъж акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а дежурен съдия е постановил наказание “задържане за 5 денонощия” в поделение на МВР.

Пазарджик. Джебчийка задържаха вчера служители на районното управление в Панагюрище. Случката се разиграла сутринта на градския пазар. Млада жена била засечена в момент на кражба на мъжки портфейл със сумата от 52 лева. Жертва на извършителката се оказал 77-годишен панагюрец. Пристигналият на място полицейски екип задържал крадлата - И.Й./28г./ от същия град. Срещу нея е образувано незабавно полицейско производство.

Гражданска защита. 5280 декара в общините Момчилград и Черноочене са били напръскани срещу марокански скакалци в петък. Акцията е продължила на следващия ден в община Черноочене, където са били обработени още 3600 декара.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket