събота, 19 юни 2010 г.

Крими - 19.06.2010 г.







Акцизни стоки. Над 300 стека цигари без бандерол са иззети при полицейски операции на територията на Велико Търново и Стара Загора. Открити са и различни количеуства нелегален алкохол. 164 стека от тютюневите изделия, които били различни марки и без бандерол са намерени при претърсване на апартамент в Стражица. Там полицаите открили и около 50 литра алкохол, чието съдържание тепърва ще се установява, бил съхраняван в пластмасови туби от по 10 и 20 литра. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 254, ал.1 от НК.
Други 140 стека цигари без бандерол са открити в хода на спецоперации, проведени на територията на Стара Загора на 17 и 18.06.2010 г. Извършени са множество проверки в частни домове, търговски обекти и складове на територията на цялата област. В лек автомобил “ВАЗ”, паркиран в гараж в кв. “Три чучура”, собственост на 65-годишния И.М. били намерени 390 кутии цигари от различни марки - без акцизен бандерол. Други 420 кутии са намерени и иззети от складово помещение на ул. “Стара планина”, стопанисвано от Н.Т. (45) от Стара Загора. 52 търговски обекта и 2 апартамента са проверени на територията и на Казанлък, откъдето също са иззети големи количества незаконни папироси. В лек автомобил “Мерцедес” на територията на Рудник “Трояново-север” – с.Ковачево, служителите на РУ “Полиция” – Раднево засекли 39-годишния Щ.А. (39) от Нова Загора. Оказало се, че в багажника на колата той държал 10 стека цигари без акцизен бандерол. На територията на Чирпан служителите на реда проверили 11 магазина, 3 заведения за развлечение и хранене и зеленчукова борса в с. Плодовитово, откъдето също са открити и иззети кутии цигари без бандерол. По случаите са образувани досъдебни производства. /снимки/
В търговски обект, стопанисван от чепеларска фирма, служители на ОДМВР- Смолян също се натъкнали на нелегална стока. Те иззели 49 бутилки различен по вид алкохол с неистински бандерол и с бандерол с изтекъл срок. Спиртните напитки са предадени с протокол за доброволно предаване в РУП – Чепеларе. За случая е уведомено Митническо бюро- гр.Смолян.


Смолян. 3.6 грама амфетамин са открити при полицейска проверка на КПП “Панорамен път”. Днес, минути след полунощ, служители на РУП – Смолян спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес Е 200”, управляван от П.М. /29г./ от Смолян. С него пътували С.С./ 26г./, Р.И. /20г./, К.Б. / 27г./, всичките от Смолян, и М.Р. /24г./ - жител на гр.Раковски. При последвалия обиск полицаите намерили и иззели станиолов плик с бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало положително на амфетамин. Петимата са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.


Търговище. Криминалисти разследват обстоятелствата около грабеж, извършен час след полунощ днес. По първоначални данни към 01.10 часа в дискотека в с. Давидово нахлули четирима маскирани, които нападнали собственика на заведението на 48 години и негова служителка - на 41 години. След побой, те ги привели в безпомощно състояние и им отнели парите – 180 евро и 200 лева, голямо количество златни накити с общо тегло около 150 грама и три мобилни телефона. После неизвестните грабители изчезнали в неизвестна посока. Извършен е оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство. Пострадалата е настанена в болница, няма опасност за живота й.


Пловдив. Гард е заподозрян в кражба на пари, извършена от къща в Раковски. В районното управление в града била получена жалба, че от дамска чанта, оставена в една от стаите на частен дом, снощи са били откраднати 600 лева. След проведените бързи полицейски действия станало ясно, че кражбата е извършена от В.К./ 34 г./, който бил нает като охрана на дома. Той е задържан в ареста за 24 часа.


Мъж предложи подкуп на полицаи, за да не бъде съставен акт на шофьора, с когото пътували заедно. Вчера около 15.30 часа на пътя Карлово-Пловдив полицаи от РУП-Хисаря спрели за проверка лек автомобил „Форд Транзит” и установили, че колата е без винетка. За да не бъде съставен акт на шофьора, пътуващият в колата А.А./ 55 г./ от Карлово оставил двадесетолевка в полицейския автомобил. Опитът за подкуп се оказал неуспешен. Срещу А.А. е образувана дознание по чл. 304 ал. 1 от НК, съставен му е и акт за това, че не е носил в себе си личната си карта.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket