петък, 18 юни 2010 г.

Крими - 18.06.2010 г.

СДВР. 18-години лишаване от свобода присъди вчера СГС на задържаните за убийство Д.М./27г./ и 23-годишния Н.Г. На 29 декември 2007г. 76-годишна столичанка бе убита с нож в апартамента й в ж.к. “Дианабад”. Смъртта бе установена на 4 януари 2008 г., след като съседи подали сигнал, че дълго време не са виждали жената. Същия ден внукът Н.Г. е разпитан като свидетел. В последствие е установено, че той, за да може да се разпорежда с апартамента, който приживе му дарила баба му, поръчал убийството й на Д.М. В хода на разследването е изяснено, че за уреждането на подробностите двамата комуникирали предимно по скайп. На 6 януари 2008 г. и двамата са задържани от криминалисти на СДВР. При обиските в домовете им е намерено много и различно по вид хладно оръжие.
Джебчийка бе задържана вчера, на местопрестъплението, от служители на сектор “Улична престъпност” при СДВР. По обяд в трамвай №10 малолетното момиче от Смолян измъкнало от дамската чанта на столичанка портмоне с пари и документи. Момичето било задържано от служители на сектора, които пътували в този момент в трамвая. Крадлата е известна на инспекторите от Детска педагогическа стая с множество джебчийски кражби. Задържаната и материалите по случая са предадени на Първо РУМВР.
На 11 юни от двора на храм “Св. Георги” в ж.к. “Дървеница е извършена кражба на дамската чанта на столичанка с 350 лева, два мобилни телефона, цифров апарат и лични вещи. В хода на оперативно-издирвателната работа, криминалисти от полицейски участък “Студентски град” влезли в следите на извършителите и задържали 41-годишния Л.В. и сина му –В.В./18г./ от село в община Ихтиман. Бащата е известен на полицията за кражби, а синът до момента няма криминална регистрация. Привлечени са в качеството на обвиняеми по образувано досъдебно производство. Вещите са намерени и иззети.
Също баща и син – извършители на кражба от строителен обект в Банкя, задържаха криминалисти от Девето РУМВР. На 9 юни управителят на стопанисващата фирма заявил липсата на строителни инструменти за над 11 хил.лв. От проведените оперативно–издирвателни работи, извършителите на кражбата – 49-годишният Н.Н. и синът му –П.Н./22г./ са задържани. Установено е, че и двамата са работили на обекта. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Кражба на електрически високоволтов кабел /120 м/ от колекторна шахта в градинката пред 22 СОУ на бул. “Витоша” разкриха криминалисти от Четвърто РУМВР. Кражбата е заявена на 11 юни от служител на електроразпределителна фирма. Извършителят – 26-годишният А.М., е известен на полицията за множество кражби на територията на столицата. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.


Кюстендил. Двама мъже от Петрич, пазарували снощи с неистинска кредитна карта от бензиностанции, са задържани в полицията в Дупница. К.Х./27г./ и С.И. /27г./ за по-малко от час направили покупки в три бензиностанции на цигари, скъпи алкохолни напитки и парфюми на обща стойност 2234 лв. Плащали с кредитна карта. Полицията е сигнализирана от един от служителите на бензиностанция, който се усъмнил в клиентите и едрите покупки. Двамата са задържани в последната бензиностанция. При направените справки е установено, че кредитната карта е неистинска, а единият от мъжете е осъждан. “Покупките” и кредитната карта са иззети, двамата мъже ще останат в полицейския арест в Дупница 24 часа. По случая е образувано дознание за извършено престъпление против парично-кредитната система.


Плевен. Възрастна плевенчанка бе окрадена вчера от непознато момиче в апартамента си. На 16 юни около 14 часа непозната позвънила на входната врата на 82-годишна жена и поискала чаша с вода. След като я заблудила, задигнала от дамската й чанта 50 лева. След организирани оперативни действия, служители от Първо районно управление «Полиция» - Плевен установили и задържали извършителкатаэ - 17-годишна от Плевен с 31 криминалистически регистрации за кражби и четири присъди. Изяснено е, че имала и съучастник – 12-годишен, също от Плевен, с една регистрация за кражба. Парите са иззети с протокол. За престъпление по чл.194, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство.


Пазарджик. Млад мъж се простреля по невнимание с незаконно притежавана ловна пушка. Инцидентът станал вчера около 15.50 часа в къща в Панагюрище. 32-годишният Д.К. се прострелял по невнимание в ходилото на десния крак с незаконно притежавана самоделна пушка 16-ти калибър. За щастие младият мъж, който е настанен в МБАЛ-Пазарджик не е сериозно пострадал. Служители на РУП-Панагюрище са иззели от дома му незаконното оръжие и още 11 ловни патрона от същия калибър. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Пловдив. Двама братя, заподозрени в опит за грабеж в Пловдив, бяха задържани в ареста за 24 часа. Около 14 часа в градинката до стадион „Христо Ботев” А.Х./22г./ и Г.Х./24г./ заплашили с нож 62-годишен мъж. Единият от братята го намушкал в областта на гърба и крака. След неуспешния опит да оберат пловдивчанина, младежите избягали, но при оперативно-издирвателните действия служителите от Шесто РУП ги задържани.
Младеж бе заловен с наркотици в Пловдив. Вчера при специализирана полицейска операция на служители от група „Наркотици” и служители от Шесто РУП при претърсване в дома на Б.Т./21г./ на ул.”Джебел” са били намерени и иззети 51 пликчета с хероин с общо тегло 3.2158 грама. Б.Т. , който е известен на полицията, е задържан в ареста за 24 часа.
Видин. Полицаи от РУП разкриха взломна кражба. Те работили по случай от 6 април т.г. в Дунавци, когато неизвестен извършител счупил катинар на входна врата, проникнал в лятна кухня и откраднал инструменти и медни котли на обща стойност около 800 лв. В хода на работата са установени извършителите - криминално проявените В.М./33 г./ и С.Ш. /38г./ и двамата от Дунавци. Вещите са иззети и върнати на собственика. Преписката е изпратена на Районна прокуратура-Видин с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.195 от НК.


Бургас. Бургаски полицаи разкриха измамнички. Служителите се заели с изясняването на случая на измама веднага след получения вчера сигнал от 68-годишна жителка на Несебър. Тя се оплакала, че от дома й са изчезнали ценни вещи, докато двете й «гостенки» й баели срещу черна магия. След «лечебната процедура» стопанката останала без златни обици, златен пръстен и 80 лв. рполицаите бързо влезли в следите на баятелките и задържали 21-годишната Е.Г. и 20-годишната И.К., и двете от Гулянци, област Плевен. По случая е образувано бързо полицейско производство.


ПТП. Румънци загинаха при катастрофа край Плевен. Трагичният инцидент станал вчера около 16 часа на главен път Плевен – София, на територията на община Червен бряг. Водачът на «Опел Астра» 28-годишен плевенчанин изгубил контрол над машината и се е ударил челно в правилно движещ се друг «Опел Астра», с румънска регистрация. Румънският шофьор – 51 годишен, е загинал на място, а спътничката му – 50-годишна, е откарана в Плевенската болница в критично състояние, където по-късно е починала. Другият мъж, пътувал в румънската кола е 18-годишен. Той е настанен за лечение в Плевенската болница с фрактури на кости на лявата ръка. Българският шофьор също е под лекарско наблюдение в Плевенската болница. Полицията изяснява причините за тежката катастрофа.


ПБС. Около 2.10 часа тази нощ е горял пункт за футболни залози в Перник. При огледа на място е изяснено, че обектът на ул. „Гагарин”е бил залян със запалителна течност и запален, като е обгоряла външната част на вратата от ПВЦ и мокета. Полицаи от Второ РУП са задържали заподозрян за палежа. Работата за изясняване на случая продължава по образуваното дознание.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket