неделя, 6 юни 2010 г.

Кримим - 06.06.2010 г. !

Русе. Полицейски екип от Първо РУП е заловил 26-годишен мъж с 20 топчета амфетамин. Към 01.50 ч. днес, на кръстовището между ул. „Райко Даскалов” и ул. „Тодор Александров” в Русе, служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. При последвалия обиск в него те открили найлоновите топчета, чието съдържание реагирало на амфетамин при направения полеви тест. Работата по документирането на случая продължава.

София. 8 топчета амфетамин и 20 пакетчета марухуана са открити в С.Б. /20 г./, Р.Р. /18 г./ и М.М. /31 г./. Те били спипани от столичните полицаи в двора на училище в кв. “Младост”. При вида на униформените тримата успели да хвърлят на земята плик, в който се оказали пакетчетата с марихуаната. Столичаните са задържани за 24 часа, образувано е досъдебно производство, материалите са докладвани на прокуратурата.

Друг техен “колега” е задържан за притежание на хероин. В.Й. /32 г./, известен на полицията, бил спрян за проверка на ул. “Дунав”, докато шофирал л.а. “Сузуки”. При последвалия обиск в него служителите на реда открили спринцовка с наркотика. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на столичното Пето РУ разследвали подаден сигнал от кмета на с. Яна. На 29 май селото осъмнало без пет поцинковани кофи за смет. В хода на проведените оперативни действия полицаите влезли в следите на извършителите 42-годишната Ц.Т. и нейния помагач М.И. /29г./. Двамата са от с. Врачеш, те са криминално проявена и вече осъждани. Мярката им за задържане е удължена на 72 часа, привлечени са като обвиняеми по чл. 195 ал. 1 от НК.

Кърджали. Двама са задържани в РУ-Кърджали за кражба от вила и опит за разбиване на павилион. Около 14.30 часа на 4 юни от вила на ул.”Пътя за Калинка” в областния център е изчезнала дамска чанта с два мобилни телефони. Час и половина след подадения сигнал в районното управление е задържан извършителят на престъплението С.М./45/. По случая е образувано досъдебно производство. Същия ден около 23.30 часа бил направен опит за изкъртване на врата и прозорец на магазин в Кърджали. След извършения оглед и предприети издирвателни действия е задържан 17-годишен от Кърджали. Образувано е досъдебно производство. Изяснява се съпричастността му последната серия от кражби в търговски обекти в Кърджали. Два са новите сигнали за посегателство от такива обекти. От кафе-аперитив и павилион в областния център са били откраднати малки суми пари, след като са били разбити врата и прозорец. Образувани са досъдебни производства.

Водач с фалшива шофьорска книжка е установен от полицаи от РУ-Кирково. Е.С. е бил проверен в село Самодива и при извършена справка се оказало, че свидетелството за правоуправление не е издадено от надлежните за това органи. Образувано е досъдебно производство за съзнателно използване на неистински документ.

Пазарджик. Цигари без бандерол са иззети от служители на Полицейски участък «Изток». В петък органите на реда провели специализирана полицейска операция на територията на квартал «Изток» в областния град. Проверени са десетки търговски обекта, в два от които са намерени 187 кутии с цигари от различни марки без бандерол. Акцизната стока е иззета и предадена на инспектори от Митническо бюро-Пазарджик.

Беловски полицаи задържаха крадци на кабели. В началото на този месец било установено, че от района на местността «Мадара» крадци са разкопали и отмъкнали около 300 метра телефонен кабел, собственост на един от мобилните оператори в страната. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в следите на извършителите - Г.Й. /47г./ и Б.П./23г./. Те са задържани в ареста на РУП-Септември, по случая се води дознание.

Полицейски производства са образувани срещу двама дървосекачи в Ракитово. Служители на Държавно ловно стопанство-Ракитово засекли две каруци, натоварени с дърва за огрев. При направената проверка се установило, че С.К./43г./ и А.Ч./40г./, и двамата от Костандово, превозват около два кубика широколистна дървесина. Тя не била маркирана с контролна горска марка, а мъжете не притежавали съответните разрешителни документи. На мястото пристигнала и дежурна група от РУП-Велинград, която извършила оглед. Срещу двамата са образувани бързи полицейски производства.

Дързък въоръжен грабеж разследват криминалисти от РУП-Пазарджик и колегите им от ОДМВР в областния град. Вчера малко преди 10 часа трима въоръжени и маскирани мъже влезли в златарско ателие, намиращо се в централната част на Пазарджик. След като заплашили продавачката с пистолет те успели да отмъкнат от там неустановено количество златни накити и избягали. Секунди след получаване на сигнал за случилото се периметърът около ателието било блокирано от автопатрули на РУП-Пазарджик. Извършен е щателен оглед, образувано е дознание.

Пловдив. Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, на Второ, Пето и Шесто РУ „Полиция” установиха и задържаха двама извършители на грабежи. А.К. /34 г./ от Садово и А.Х. /27 г./ от Пловдив, известен на органите на реда и вече осъждан, остават в ареста за 72 часа. В края на май, посред бял ден, на ул. „Съборна” бе нападната френска гражданка, от която непознат изтръгна два златни синджира. Същата участ сполетя и 82-годишна жена, която бе нападната на спирка пред централните гробища. След нанесен побой неизвестният й отне златен синджир, а възрастната жена бе настанена в болница със счупен крак. Последният грабеж е от 29 май, когато жертва стана 65-годишна пловдивчанка.

Стара Загора. Минути след полунощ в РУ ПБС – Казанлък е получен сигнал от тел.112 за пожар в хотел в града. Светкавично към мястото били съсредоточени екипи на пожарната с два автомобила, които успели бързо да потушат пламъците, възникнали в стая на хотела. От задимяването леко са пострадали двама японски граждани – гости на хотела, и техния преводач. Оказана им е медицинска помощ Образувано е досъдебно производство, продължава работата по изясняване на причините за възникналия инцидент.

ПТП. Само вчера три деца са пострадали при пътни инциденти, станали в Пловдивски регион. Около 11.30 часа на ул. „Средец” в Марково лек автомобил „Мицубиши”, шофиран от В.С. /46 г./ от Перник блъснал 4-годишно момиченце, което вървяло по пътя. Мъжът веднага натоварил и откарал детето в болница, където е оставено за наблюдение с леки травми по крака. Вероятната причина за инцидента е шофиране с несъобразена скорост. Друго пет-годишно момиче излязло внезапно на улицата и било ударено от л.а. “Фиат Брава”, управляван от С.С. /59г./ от Първомай. Пътният инцидент е станал около 12.30 часа на ул. „2-ра” в Бяла река. Детето е откарано в болница с охлузвания и натъртвания, без опасност за живота. Около 20 часа, на ул. „35-та” в Житница, „Фолксваген Туарег” с водач А.А. /20 г./ блъснал 3-годишно дете, което се движело вдясно на пътното платно. Момиченцето е с охлузни рани и след преглед в болница е изписана за домашно лечение.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket