неделя, 27 юни 2010 г.

Крими - 26.06.2010 г.

Пловдив. Престъпна група, занимавала се с кражби на медни проводници от електропреносната мрежа на територията на Пловдив, Пазарджик, Хасково и София бе неутрализирана от служители на РУП - Асеновград. В ареста за 24 часа са били задържани 8 мъже. За периода от март до юни тг.в селата Леново, Патриарх Евтимово и Избегли били извършени 7 кражби на ел. кабели от междустълбията, собственост на две електропреносни дружества. Последният „удар” на групата бил на 11 юни в Избегли, когато през нощта били отрязани медни проводници с обща дължина около 2000 метра от стълбовете за улично осветление на улиците „Южна”, „Стара планина”, „Геневска” и „Теменуга”. В хода на оперативно–издирвателната работа полицейските служители намерили в землището на селото по посока Болярци 14 кангала кабел и два изоставени леки автомобила – „Форд Ескорт” и „Опел Кадет”. От проверката се установило, че колите се ползват от Р.К. /25г./ и братята Д.Ц. /21г./ и К.Ц. /23г./, известни на полицията. В сряда тримата мъже били задържани за 24 часа в ареста на РУП - Асеновград. На следващия ден със съдействието на служители от сектор „Противодействие на криминалната пристъпност” при ОДМВР–Пловдив и ОДМВР–Стара Загора били заловени и техните съучастници – М.О. /20г./, М.Г. /28г./, С.Б. /28г./, С.Д. /30г./, и Р.Ц. /18г./, всички от сливенското с.Градец и известни на полицията. Работата по случая продължават служители от РУП – Асеновград.


СДВР. 17-ма са били отведени снощи в Осмо столично РУП. Към 22.40 часа в ПУ”Панчарево-Осмо РУП-СДВР е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина и много силна музика от района на ресторант ”Плажа” край езерото на Панчарево. Изпратеният патрул предупредил мощната компания и организатора на сбирката А.А. /38г./, музиката е намалена. Малко по-късно, обаче, към 23.15 часа последвал нов сигнал за прекомерен шум и отново са изпратени, този път два патрула. Съставен е акт на организатора /за нарушаване на наредба на СО/. Когато към 0.40 часа купонът продължавал все едно не е имало забележки, на А. А. е съставен акт по ЗМВР и съвместно с екипи на “Сигма” и др. униформени, участниците в нощната веселба, които продължавали да отказват да намалят децибелите, са отведени в Осмо РУП-МВР-СДВР. На всичките 17 /повечето мъже, на възраст от 23 до 46г./ са съставени протоколи за предупреждение по чл. 56 от ЗМВР, а на трима от тях – и актове, след което са освободени.

Поредна специализирана полицейска операция за спазване на обществения ред и ЗДвП бе проведена тази нощ на територията на Първо, Трето, Пето и Седмо РУП-СДВР. В хода на операцията са били принудително репатрирани 10 МПС: 4 от района на Студентски град и 6.- от централната градска част. Екипите на КАТ – „пътна полиция” са съставили 9 акта и 5 фиша за неправилно паркиране, а също и 3 акта за шофиране след употреба на алкохол.


Стара Загора. Полицаи от районното управление в града задържаха грабители. На 23.06, около 12.35 часа в РУП е получено съобщение от 22-годишна старозагорка, че около пет минути по-рано била нападната от двама мъже, които издърпали от врата й златен ланец /10 гр/ и побягнали. Скоро служители на РУ “Полиция” заловили извършителите на грабежа: 20-годишният Д.Г. И 19-годишният Х.Я. от Стара Загора. Образувано е досъдебно производство и при проведените допълнителни оперативно-издирвателни и процесуални действия е установена съпричастността на двамата задържани към още два грабежа над жени в Стара Загора. Първият случая е на 17 юни - около 13.40 часа на кръстовището на ул. “Хаджи Димитър Асенов” и “Боруйград”, където при разминаване с 55-годишна старозагорка, от врата й е откъснато златно колие /около 20 гр/, а двамата нападатели избягали. Два дни по-късно – отново през деня, на автобусна спирка на бул. “Цар Симеон Велики” издебнали в гръб 37-годишна жена при качване в автобус от градския транспорт и издърпали от врата й златно колие (10 грама). Д.Г. и Х.Я. са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на Районна прокуратура са задържани за 72 часа. Предстои внасяне на искане до РС – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Накитите, предмет на престъпленията са намерени и иззети. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


Смолян. 24-годишен е задържан за притежаване на наркотици. Към 2 часа днес на бензиностанция “Петрол” в КК Пампорово полицейски служители от РУП – Чепеларе спрели за проверка лек автомобил “Форд Орион” /смолянска регистрация/, управляван от В.Н. /24г./ от областния град. Пътникът до нето Г.К. /25г./, също от Смолян изхвърлил през прозореца на колата найлонов плик със син цвят със суха тревна маса /23.6 гр/ - марихуана и бяло прахообразно вещество /10.4 гр/, реагирало при полевия наркотест на хероин. Г.К. е задържан за срок от 24 часа в РУП – Чепеларе. По случая е образувано досъдебно производство.


Бургас. Служители на сектор «Икономическа полиция» - ОДМВР и Второ РУП-Бургас задържали снощи към 23.40 часа 38-годишния В.В. за използване на неистински документ за самоличност, който той представил в банка, за да кандидатства за потребителски кредит. По случая е образувано досъдебно производство, като срещу В.В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 308 ал. 2 от НК. Задържан е с постоянна мярка.


Иззети цигари без рандерол. В петък, служители от РУП- Карнобат спрели за проверка лека кола «Форд орион» /ямболска регистрация/, управлявана от 28 -годишния А.К. от бургаското с. Рудник. С него в колата бил и 29-годишният С.Х. от Айтос. В багажника на колата са намерени 50 стека от по 10 кутии цигари «Jin Ling», без акцизен бандерол. Малко по-късно в частен дом на същата улица, обитаван от 23-годишния А.А. от София, е извършено претърсване, като във вътрешен двор на къщата са намерени и иззети 3 сака по 30 стека - общо 90 стека цигари «Jin Ling», без акцизен бандерол. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Карнобат.
Собственик на магазин в Първомай също бе уличен в разпространение на тютюневи изделия без акциз. Вчера при проверка в търговския обект на ул. „Христо Ботев”, стопанисван от 38-годишния С.М. от Хасково, били открити 98 кутии цигари от марките „LM”, „Raquel”, „Blue Jeans”, „Fency”, “Jin Ling” и „Lion”.
Условна присъда лишаване от свобода за 10 месеца и глоба в размер на 4000 лева наложи Пловдивския районен съд на мъж, уличен в съхранение и разпространение на цигари без акцизен бандерол. Във вторник при проверка служители от Шесто РУП – Пловдив иззели от лек автомобил „Опел Калибра”, собственост на 40-годишния Ж.И. от Пловдив, 13 стека цигари от марката „Жин линг”, 2 стека „Капитъл” и 22 стека „Лион” на обща стойност 1295 лева. Срещу Ж.И. е образувано бързо полицейско производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket