четвъртък, 1 юли 2010 г.

Крими - 01.07.2010 г.

Плевен. 28-годишен, успял да „запише” в биографията си 21 присъди и 31 заявителски материала за кражби, хулиганства и грабежи, е задържан с хероин. Той бил засечен вчера около 15 часа в градинката до Табаковата чешма. При вида на полицаите хвърлил на земята две полиетиленови пакетчета, чието съдържание при полевия наркотест дало реакция на хероин. Наркотикът е иззет за експертизи. 28-годишният е задържан за 24 часа. Той е известен на полицията с мнагобройните полицейски регистрации, срещу него имало и 23 присъди. За престъпление по чл. 354 «а» от НК е образувано досъдебно производство.

На 29 юни около 20.00 часа в Долни Дъбник полицаи извършили проверка на "Фолксваген транспортер". Оказало се, че товарният автомобил бил пълен с 11 тръби, всяка с дължина около 2,5 метра, газова и кислородна бутилка. Изяснило се, че тръбите били задигнати от нефтопровод в Долни Дъбник. Задържани са тримата пътуващи в автомобила на 49, 32 и 23 години. За случая е уведомена прокуратурата.

Скандал между тъст и зет за пари завършил с фиаско и за двамата. Разпрата се завихрила вчера около 14.00 часа на кръстовище в града, когато 29-годишният ранил с нож в рамото своя родственик. 50-годишният бил настанен в болница без опасност за живота, а нападателят – натрупал в „стажа си” осем присъди за грабежи и кражби, е задържан в полицията. Двамата живеели заедно и разприте им често принуждавали съседите да подават жалби в полицията, за което органите на реда многократно са ги предупреждавали с протоколи по Закона на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Шумен. 15-годишна, обявена за издирване в началото на месец юни, е задържана в полицията. Вчера около 19.15 часа бил подаден сигнал за шумен скандал в къща в с. Изгрев и ранен мъж. Пристигналият на място екип установил, че мъжът е с повърхностна порезна рана в областта на гърба, нанесена му от 15-годишната му изгора. Тъй като нямал документ за самоличност се наложила допълнителна проверка, която посочила, че раненият е 20-годишен жител на с. Вълнари. В хода на предприетите действия било изяснено, че той и шуменката си свили „гнездо” в чуждото и за двамата село. Младата „дама” е задържана на основание чл.63, ал.1 от ЗМВР за срок от 24 часа, тъй като служителите на реда я издирвали във връзка с определение на Районен съд Шумен за настаняването й в специализиран педагогически интернат. Тогава те разговаряли и с родителите й, които обаче не знаели местонахождението на дъщеря си. Работата по документирането на случая продължава.

Пазарджик. Районният съд във Велинград санкционира с арест мъж от Ракитово. Във вторник около 19.00ч., след солиден запой, 38-годишният И.Д. срещнал на улицата свои съседи и започнал да крещи по тях, да ги обижда и заплашва. Чули виковете му, техни познати повикали служителите на реда, които го задържали и му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера на свое заседание Районният съд признал И.Д. за виновен и удължил ареста му с пет денонощия.

Стара Загора. Незаконно производство на ракия било пресечено при извършена полицейска проверка в дома на П.Н. /72г./ в с. Братя Даскалови. В едно от помещенията в 250- литров меден казан се точела поредната доза, а при претърсването на къщата полицаите открили и вече готова реколта от 660 литра домашна ракия. По случая е образувано досъдебно производство.

Хасково. Димитровградските криминалисти установиха, че задържаният вчера 38-годишен жител на Търговище за опит за измама над възрастна жена е извършител на още две идентични измами. Малко след неговото задържане, в дежурната част на полицейското управление позвънила 71-годишна жена, която обяснила, че е дала на мнимия лекар 500 лева и 20 грама злато. В хода на разследването по случая, криминалистите изяснили, че и 81-годишна димитровградчанка станала жертва на измамника, който в средата на миналия месец я завлякъл с 8000 лева и 80 грама златни накити. И трите потърпевши са го разпознали. Процесуално-следствените действия по образуваните досъдебни производства продължават.

София. Служители на Трето РУП и сектор “Тежки криминални престъпления” установиха и задържаха извършител на грабеж с последвало изнасилване. В нощта на 27 юни столичанка била нападната в гориста местност в района на ж.к. “Западен парк”. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия бил изготвен фоторобот на извършителя. Така криминалистите успели да установят самоличността на нападателя и два дни по-късно белезниците щракнали на ръцете на 25-годишния Г.А.. Тоя е известен на полицията за грабежи и кражби. Установено е, че същата вечер е нападнал и ограбил и друга столичанка. На задържания е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Снощи около 23. 40 часа пред столично питейно заведение автопатрул на Първо РУМВР е задържал 25-годишния Д.Я. от гр. Ботевград. Задържането е станало минути след като ботевградчанинът предизвикал скандал и ранил с нож 27-годишен мъж. Пострадалият е откаран в Пирогов с прободна рана в областта на гръдния кош, без опасност за живота. Задържаният не е известен до момента на полицията. Работата по случая продължава.

ПТП. Мъж е загинал, друг е настанен в болница в тежко състояние – това е равносметката от поредната жестока катастрофа, станала вчера към 19.00 часа на пътя Разград–Русе, след разклона за с. Езерче. Сигналът за пътния инцидент бил получен на тел. 112. Пристигналият на място екип заварил тежка картина – шестимата пътници в микробус, който се е ударил в крайпътно дърво, били приклещени в превозното средство. Наложило се специализирана техника, за да могат да бъдат извадени хората оттам. На място е загинал 67-годишен русенец. Тежко е пострадал е 53-годишен негов съгражданин, на който се наложило да бъде ампутиран единият крак. Другите пътници, както и 60-годишният водач са с охлузни рани, без опасност за живота. По случая се води досъдебно производство, все още се изясняват причините за тежката катастрофа..

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket