вторник, 6 юли 2010 г.

Крими - 06.07.2010 г.

Хасково. Хасковски полицаи отказаха подкупи, които им били предложени от двама граждани, нарушили закона. Двамата старши полицаи спрели вчера по обяд в с. Долно брястово за проверка товарен автомобил „Мерцедес”, управляван от 47-годишен жител на кърджалийското с. Дрангово. Водачът бил без колан, а задната дясна гума на колата била износена. За да не му бъде съставен акт, той подхвърлил 10 лева на полицаите. Пет часа по-късно двамата служители спрели за проверка в с. Минерални бани товарен автомобил „Фиат”, управляван от 36-годишен мъж от с. Дълбок извор. Мъжът шофирал без свидетелство за управление и с 0,13 промила алкохол в кръвта. За да се „спаси”, той оставил на капака на служебната кола две банкноти по 50 евро. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувани са досъдебни производства.


Плевен. Плевенските полицаи заловиха уличен грабител. 16-годишен младеж, извършил три престъпления, е заловен при специализирана акция. Оперативно-издирвателните действия на криминалистите установили, че задържаният след преследване на 2 юли е нападал жени и издърпвал златните им синджири. Престъпните посегателства били извършени от 5 до 24 юни в района между ул. „Гренадирска” и бул.”Данаил Попов” в града. Жертвите – три жени на възраст от 50 до 58 години. Грабежите били извършени с употреба на физическа сила. Установен и е съучастникът в тежките престъпления – 17-годишен плевенчанин, осъждан за грабеж. От него били снети обяснения и по-късно бил освободен. Рецидивистът има криминалното прозвище „Муки” и е осъждан пет пъти за кражби и грабежи. Има и 32 полицейски регистрации. Към момента изтърпява присъда „Пробация” във ВУИ "Ангел Узунов" - Ракитово. На 2 юли той бил задържан от плевенските полицаи, защото не се завърнал в интерната. Повдигнато му е обвинение по чл. 198, ал.1 от НК и с постановление на районната прокуратура му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Приведен е в следствения арест. Продължава документирането на престъпната му дейност.


София. Рецидивист, извършил четири кражби в района на кв.“Изгрев”, бил задържан от криминалисти на Първо РУМВР. Обект на кражбите му били фитнес зали в района. На 23 юни столичанин се оплакал, че от съблекалня на фитнес на ул. “Никола Габровски” са му откраднати златен ланец и 200 лева. В хода на разследването полицаите установили, че криминално проявеният С.М./34 г./ е автор на четири подобни кражби. Мъжът си присвоил златен ланец и 500 лева – от зала на ул.” Никола Габровски”, а от друга, намираща се на ул. “Академик” - 200 лева. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по документиране и на други извършени от него престъпления продължава.


С огнестрелна рана в десния крак, в Пирогов на 3 юли, без опасност за живота бил приет 33-годишен мъж. В хода на оперативната работа, криминалисти от Шесто районно управление установили, че мъжът с двама негови приятели отишли да ловят риба на язовир “Суходол”. Късметът да уловят около 10 килограмов толстолоб се оказал в основата на скандал, тъй като пазачът на язовира им напомнил, че след снимка с трофея, той трябвало да бъде пуснат във водата. Рибарите отказали, скандалът се разраснал и 37-годишният З.И. – пазач произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил мъжа. На пазача е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 500 лева.


ОДМВР-София. Крадци на дамска чанта били задържани след светкавичната реакция на магистрални полицаи от областната дирекция. Инцидентът се разиграл в бензиностанция на автомагистрала “Хемус”, 35-ти км. Софиянка оставила за малко чантата си без надзор в заведението. Буквално за минута чантата, в която имало два мобилни телефона, лични документи и други вещи, изчезнала. След бързата намеса на магистрални полицаи авторите на посегателството били задържани. Двамата – габровец и жителка на Завет били стари познайници на полицията, осъждани. Откраднатата чанта била върната на потърпевшата. П.К./58 г./ и С.П./46 г./ били задържани с полицейска мярка за 24 часа в районното управление. Образувано е досъдебно производство.


Ботевградски полицаи спипали крадци на кабели в района на с. Новачене. Снощи в полицията бил получен сигнал за съмнителни младежи, които се мотаели в гората от дясната страна на главен път Е-79. Пристигналите на мястото полицейски служители заварили трима мъже, които успели да изкопаят част от телефонен кабел. Иззети били лопатите и кирките, с които си служели крадците, както и около 7 м многожилен телефонен кабел. Авторите на кражбата – Д.И. /20г./, Б.Д. /31г./ и Г.Д. /19г./ от с. Новачене били задържани за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Младеж бе заловен в момент на кражба вчера в Пловдив. Около 19 часа на ул. „Дондуков” И.О. /19 г./ току що се канел да разбие с железен лост монетника на кафе-автомат и да вземе събраните пари. Той е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУП – Пловдив.


Кюстендил. 240 кг канабис са иззели снощи дупнишки полицаи. При извършена проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф”, на Е-79 минути преди полунощ, полицаите открили два пакета със суха зелена листна маса. Наркотикът реагирал на канабис, с тегло с 2.245 кг. 29-годишният шофьор Х.М. от София е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Акцизни стоки. 24 кутии цигари без български акцизен бандерол иззеха видинските полицаи. Те били открити при извършена проверка на 19-годишния М.И., Ц.Л./27 г./ и 23-годишната Б.П. на улиците ”Бдин” и ”Цар Симеон Велики”. Уведомени са митнически служители, които съставили фишове за констатирано митническо нарушение.


1510 парфюма иззеха полицейски и митнически служители на ГКПП-Капитан Андреево. Те били открити в два автомобила – в единия, управляван от 43-годишна харманлийка полицаите иззели 868, а в другия, шофиран от 56-годишен мъж 642 парфюма, без разрешението на правопритежателя. Образувани са досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket