понеделник, 5 юли 2010 г.

Крими - 04.07.2010 г.

Бургас. Двама пътни полицаи отказаха подкуп от 100 евро. Малко след полунощ днес в района на манастир „Свети Георги” в Поморие автопатрул забелязал криволичещото движение на л.а. „Нисан Съни” и спрял водача за проверка. Тестването с алкодрегер установил, че А.А. /52 г./ шофирал с 1.23 промила алкохол в кръвта. Мъжът побързал да се отърве от санкциите по класическия начин - подхвърлил в полицейската кола пет банкноти от по 20 евро. Ударил обаче на камък, защото двамата полицаи веднага сигнализирали за случая в дежурната част на районното полицейско управление. Пристигналият на място екип извършил оглед и срещу А.А. е започнато досъдебно производство.


Разград. Бързо производство по чл. 131, ал.1, т.2 от НК е образувано срещу 61-годишния Ф.Х.от Исперих. Той работел като портииер в Дома за деца "Лудогорие". По първоначални данни вчера към 11.00 часа Ф.Х. нанесъл побой на 10-годишен възпитаник на дома. Детето е откарано за освидетелстване при съдебен лекар.



Пазарджик. В полицейския арест е задържан 23-годишният В.Б. от Ракитово. В ранните часове вчера бил получен сигнал за сбиване в заведение в града, от което са пострадали двама мъже на 28 и 31 г. По-възрастният от тях е приет за лечение в болница с три прободни рани в областта на гръдния кош. След предприетите светкавични действия, криминалистите бързо попаднали в следите на нападателя. Срещу него е образувано досъдебно производство.


София. Продължават регулярните полицейски проверки срещу притежанието и разпространението на наркотици на територията на столицата. С пакетче амфетамин е задържана 18-годишната Т.И., която била проверена в района на кв. „Дианабад”. Младата дама до този момент не е регистрирана в полицията. Две полиетиленови топчета хероин и амфетамин са намерени при обиск в С.А. /28г./, вече осъждан и регистриран за различни престъпления. Той е задържан, в СДВР е образувана преписка по случая, а материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата. До бензиностанция в кв. „Дружба” бил спрян за проверка л.а. „Фолксваген голф”, управляван от Д.Г. /25 г./. При последвалото претърсване в колата полицаите открили полиетиленово топче с бяло прахообразно вещество, което реагирало на амфетамин при направения полеви наркотест. Притежателят му е задържан за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.


Плевен. 27-годишен плевенчанин също е задържан за притежание на наркотици. Вчера към 18 часа той бил засечен от служителите на реда докато шофирал лекия си автомобил «Хонда». На арматурното табло на колата униформените забелязали хартиено пликче, чието съдържание реагирало на хероин при наркотеста. Наркотикът е иззет за експертизи. Това не е първото задържане за плевенчанина, преди време той е попадал в полезрението на полицията за притежание на хероин, но не е осъждан, поясняват от областната дирекция. За престъпление по чл. 354 «а» от НК е уведомена прокуратурата.


Стара Загора. Водолазни екипи на Гражданска защита и полиция претърсват коритото на р. Тунджа. Вчера към 11.10 ч в полицията е получен сигнал за изчезнал 54-годишен мъж в района на с. Ягода. По данни на двама познати, с които старозагорецът е бил, той влязъл в реката и повече не се появил. Веднага бил сформиран екип, който и до момента продължава да издирва мъжа. По случая е образувано досъдебно производство, а криминалисти на полицейското управление изясняват всички детайли по случая.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket