неделя, 11 юли 2010 г.

Крими - 09.07.2010 г.

Акцизни стоки. Продължават полицейските проверки в страната срещу незаконната търговия с акцизни стоки без бандерол. 2406 бутилки алкохол с бандерол с изтекъл срок са били иззети вчера от фирмен склад в Лъки. Складът на ул. „Възраждане” бил проверен от служители от група „Противодействие на икономическата престъпност”. Бутилките били подредени в 319 кашона. Обектът е запечатан от служители на Агенция „Митници” – Пловдив. При друга проверка - този път на хранителен магазин в Чалъкови, полицаите открили 82 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките „Marlboro”, „Esti Slims” и „King”.


3710 кутии тютюневи изделия без акциз иззели и хасковските полицаи при проверка на л.а. „Фоскваген пасат”, паркиран в района на димитровградското с.Воден. На място са установени четирима дилъри на нелегалната стока - трима мъже на възраст от 29 до 32години и 30-годишна жена. Над 4600 кутии контрабандни цигари иззели и пирдопските полицаи. След получена оперативна информация те проверили къща в с.Църквище, собственост на В.П./54г./. В помещение на втория етаж служителите открили стековете с цигари без акцизен бандерол от различни марки –“Мерлин”, “Есер”, “Слимс лайт”, “Кинг”, “Купър”, “Слимс Екстра”. Образувано е досъдебно производство. Други 274 кутии цигари открили плевенските полицаи. Част от тях били намерени при претърсване на дома на 78-годишна жена в Пордим, друга - от 27-годишна улична търговка. Съставени са им протоколи, образувани са досъдебни производства и е сезирана прокуратурата.


Пловдив. Служителите от Второ районно управление заловиха извършител на грабежи на територията на града. Вчера в управлението 75-годишна пловдивчанка сигнализирала, че на 25 юни в асансьора на блока, където живее, непознат я ударил и издърпал златната й гривна. Междувременно на 5 юли на бул. „Васил Априлов” друга възрастна жена останала без златния си синджир, след като била нападната в гръб. На 1 юли около 17.10 часа на паркинг на бул. „Шести септември” 24-годишна станала жертва на грабеж, докато е била в автомобила си - непознат мъж се пресегнал през отворения прозорец на колата, блъснал главата й във волана и дръпнал златното й колие. В хода на проведените издирвателни действия криминалистите попаднали в следите на дръзкия извършител - А.А./29г./ от Пловдив, криминално проявен и осъждан. Той е задържан в следствения арест за 72 часа. Материалите по случаите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


27-годишен мъж е задържан за проявено хулиганство и оказана съпротива на полицаи в Лъки. Вчера около 17.30 часа при проверка в района на ул. „Възраждане” полицаите забелязали, че В.П. хвърля бутилка на паркинг пред кафе-аперитив „Лъки”. Мъжът, явно пиян, бил отведен в приемната на полицейските инспектори, които му съставили акт за нарушение на обществения ред. Агресивният мъж обаче се върнал отново в заведението и продължил да хвърля бутилки, а при опита да бъде отведен в полицейския автомобил, оказал яростна съпротива. Това наложило униформените да използват белезници при задържането му. Независимо от това, по пътя за управлението разгневеният мъж успял да счупи предната дясна седалка, зад която бил седнал, която отхвръкнала напред и разбила обзорното стъкло на колата. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Полицията издирва извършителите на въоръжен грабеж, станал вчера в златарски магазин в Пловдив. По първоначални данни пет минути преди 14 часа четирима маскирани мъже нахлули в ателие на ул. „Марагидик”. Единият от тях насочил пистолет срещу 22-годишния собственик, а другите трима започнали да събират златните накити от рафтовете. После четиримата се качили в паркиран наблизо лек автомобил „БМВ” и потеглили в неизвестна посока. Броени минути след това около 14.10 часа бил получен сигнал, че на ул. „Весела” гори кола. При проверката било установено, че това е „БМВ”-то, използвано от грабителите, което е било противозаконно отнето на 24 юни. По данни на собственика от търговския обект са изчезнали 7 кг злато, 3200 евро и 2000 лева.


Кюстендил. Кюстендилските полицаи задържаха извършителите на кражба на седем кашона с електрически части от цех за филтри. Собственикът установил липсите вчера и веднага сигнализирал полицията, а при последвалите незабавни издирвателни действия белезниците щракнали на ръцете на А.О./20г./ - Сър, и А.Р./25г./ от кв. “Изток”. Те са криминално проявени с множество противозаконни деяния. Откраднатите части те пласирали постепенно на пункт за изкупуване на вторични суровини. На 20-годишния е наложена 24 часова мярка „задържане под стража”. Работата по установяване на съпричастността му и към други извършени кражби продължава. Образувано е дознание.


Пазарджик. Велинградски полицаи задържаха нелегален таксиметров шофьор след проведени проверки на служители на Икономическа полиция. Около 11.00 часа те спрели и „Опел Кадет”, управляван от 59-годишния Ц.Ш. от Велинград. Полицаите установили, че мъжът извършвал нерегламентиран превоз на пътници и не притежавал необходимите разрешителни документи. Наложена му е 24-часова мярка „задържане под стража”, а колата била иззета. Образувано е бързо полицейско производство.


София област. Младеж, прострелял свой опонент с газово оръжие, бил задържан в РУП-Сливница. Инцидентът се разиграл снощи в центъра на с. Несла. Жител на селото съобщил в полицията за скандал между двама местни и стрелба с оръжие. Реагиралият незабавно автопатрул установил, че разпрата възникнала между И.А./24г./ и К.В. /28 г./. След като двамата не могли да разрешат спора, К.В. насочил газов пистолет и стрелял в лицето на опонента си. Раненият бил транспортиран в Института “Пирогов”, където му била оказана първа помощ. След прегледа потърпевшият бил освободен. Авторът на стрелбата бил задържан в полицията. За случая е уведомена местната районна прокуратура.



Ловеч. Снощи в 18.30 часа в районното управление в Троян бил получен сигнал за възникнал скандал между двама съседи в Троян. Скандалът са разгорещил и Н.К./66г./ прострелял с пистолет Г.К./52г./ в гърба, след което избягал, но при проведените незабавни заградителни действия беглецът бил засечен и задържан. При извършения оглед полицаите установили, че пистолетът на Н.К. е газов, преправен на боен, а при претърсване в жилището му те открили 33 преработени газови патрони, както и куршуми и гилзи за малокалиберно оръжие. Н.К. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава. Пострадалият е откаран в троянската болница с огнестрелна рана и опасност за живота.


Малко по-късно около 22.50 часа авопатрул на РУП-Троян забелязал мъж в безпомощно състояние на тротоара на ул.”Васил Левски” в града. 71-годишният веднага бил транспортиран в болница – той бил с рана в областта на главата. Последвали незабавни издирвателни действия, в хода на които криминалистите установили, че пострадалият и негов съсед - Г.Б/72г./, се скарали заради счупено стъкло на входна врата. После скандалът прераснал в побой. Г.Б. е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Добрич. В изоставен кладенец между селата Сираково и Великово, община Генерал Тошево били открити кости от човешки скелет и череп. Следствено-оперативна група е извършила оглед на място. Образувано е досъдебно производство. В хода на разследването ще бъдат назначени съдебно – медицински експертизи, които ще установяват времето на смъртта, пола и причините, довели до смъртта, ще се извършва и ДНК анализ. Всички експертизи ще бъдат назначени от експерти на НИКК-МВР. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket