понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 17.07.2010 г.



Велико Търново. Двама мъже заподозрени в извършването на кражби на дизелово гориво от клетки на мобилни оператори на територията на Свищов, са задържани при спецакция на свищовските полицаи. По време на операцията са извършени претърсвания в седем жилища в плевеското село с.Бохот. Иззети са лек автомобил „Фолксваген Каравел”, 15 мобилни телефона, 11 сим карти, 44 туби и бидони, клещи, щанги, самурайски меч, газов пистолет, фенер, дебитни карти, маркучи, въжета бинокъл и други. За 24 часа в районното управление са задържани М.А./22г./, с прякор Ушко, и 17- годишен криминално проявен младеж, с прякор Козичката. Работата по случая продължава.


Пловдив. 22-годишен пловдивчанин бе задържан при опит да извърши кражба. Вчера в 2 часа се включила алармената система на ученическа работилница на ул.„Иван Рилски”. Пристигналите незабавно на място служители на СОД при ОДМВР – Пловдив заловили А.И. /22 г./, криминално проявен. Младият мъж току що бил влязъл в помещението на приземния етаж, след като взломил вратата на тераса. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа.


Младеж бе уличен в нанасянето на побой над 55-годишен мъж от Конуш. Вчера в районното управление в Асеновград бил получен сигнал от 55-годишен мъж, че около 12 часа в четвъртък в землището на Конуш му бил нанесен побой от непознат млад мъж. От ударите мъжът е с фрактура на дясната ръка и ребро. При проведените издирвателни действия било установено, че извършител е А.М./19г./ от Раковски. Причините за инцидента се изясняват.


Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси бяха иззети от къща в Чоба. Вчера при получен сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол служители от районното управление в Раковски извършили проверка в дома на М.Д./56 г./. Там те открили 28 кутии цигари от марката „Мерилин” със стар акцизен бандерол и 80 кутии папироси от марката „Уинър” без бандерол. По време на проверката в къщата на мъжа били намерени револвер и самоделно направена пушка, пригодени за стрелба с патрони 22 калибър, общо около 60 патрона с различен калибър, както и 30 капси за направа на ловни патрони.


Враца. Врачански полицаи установиха и иззеха 175 стебла канабис, насадени на площ от 224 кв.метра в лехи, в двора на къща в с.Сираково. Стеблата са с височина от 2 до 2.5 метра, от тях е свалена 116 килограма листна маса. Къщата е собственост на 82-годишната Н.Г. Образувано е дознание, работата по случая продължава. /снимки/


Бургас. При проведена спецакция в Поморие бил задържан криминално проявеният Р.Б./22г./ от Бургас, временно живеещ в Поморие. При извършената проверка у него било открито полиетиленово пликче - канабис, а в квартирата му – 30 топчета канабис и 2 полетиленови торбички амфетамин. В хода на акцията бил задържан и П.П./21г./ от Бургас. У него била открита саморъчно направена цигара канабис. В дома му полицаите открили 30 грама суха тревна листна маса - канабис и 4 семена от канабис. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случаите продължава.


Вчера около 15.30 часа на кръстовището на бургаските улици „Македония” и „Шейново” били спрени за проверка криминално проявените А.Д./27г./, Ж.Р./28г./ и Д.Г./24г./ от Бургас. При вида на полицаите Ж.Р. и Д.Г. изхвърлили по едно полиетиленово пакетче с капковидна форма, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви наркотест на хероин. Задържани са за 24 часа. Работата по случая продължава.


Търговище. 82 стека цигари без бандерол иззеха полицаи. Снощи около 22 часа бил спрян за проверка лек автомобил “Рено Еспейс”, управляван от Н.К./34г./ от Горна Оряховица. В колата пътувал и 66-годишният Д.К. Полицаите намерили в колата 82 стека цигари без бандерол - “Блу Джин”, “Палас”, “Слим Ракел”, “Табакус” и 10 кутии цигари от различни марки. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket