вторник, 27 юли 2010 г.

Крими - 27.07.2010 г.

Пловдив. Общо 1670 стека с цигари без бандерол са били иззети от колата и жилището на 38-годишна жена вчера в Труд. Около 12 часа в селото бил спрян за проверка лек автомобил „Рено Канго”, управляван от И.Д./38г./ от Пловдив. В колата били намерени 78 стека с цигари. При последвалото претърсване в къща, обитавана от И.Д. и семейството й, са били открити още папироси без акциз – общо 1592 стека от различни марки. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура–Пловдив.

Благоевград. При проверки, извършени вчера на територията на община Сандански, полицаи от районното управление в града откриха 86 кг канабис. Сухата тревиста маса била разхвърляна да се суши на нива, разположена в дере в землището на с. Горна Сушица. Намереното количество реагирало на марихуана при направения полеви наркотест. Предприети са мерки по установяване на собствениците на нивата.

Петрички полицаи иззеха акцизни стоки без бандерол при проведена вчера на територията на районното управление специализирана полицейска операция. В хода на акцията в с. Ново Кономлади, в близост до гробищния парк, е установен лек автомобил „Фолксваген”, управляван от К.Н./21г./ от с. Генерал Тодоров. В багажника на колата полицаите открили 500 кутии цигари от вносни марки без акцизен бандерол. За случая са сезирани митнически служители. По случая е образувано полицейско дознание.
И на територията на община Разлог вчера бяха проведени проверки по контрола на търговията с акцизни стоки. Служители на „Икономическа полиция” извършили проверки в търговски обекти, при които открили 166 кутии цигари в павилион на ул. „Възраждане”, стопанисван от Е.Т./63г./ от Разлог.

Пазарджик. Пореден търговец на цигари без бандерол бе задържан от служители на районното управление в града. Около 16.30 часа вчера, на изхода от Пазарджик по посока за Пещера, полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от В.Я./49г./ от Пещера. Той превозвал в автомобила си 150 кутии с цигари от различни марки без бандерол. Акцизната стока е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Побойник, нарушил заповед на Районния съд във Велинград, бе задържан от полицейски служители в курорта. Вчера следобед 30-годишният ракитовец А.К. решил да се саморазправя с бившата си 29-годишна съпруга, въпреки издадената му от съда заповед да не доближава жената. След нанесения побой, сигнал за инцидента бил подаден в полицията. Автопатрул задържал за срок от едно денонощие А.К., а по случая е образувано незабавно полицейско производство.

Шумен. След кратко преследване, служителите на реда задържали трима младежи, опитали да източат бензин от няколко паркирани коли. Екшънът се разиграл в нощните часове днес, докато полицейски екип обхождал централната част на Шумен. На паркинга зад градската библиотека полицаите забелязали странното поведение на трима мъже, които обикаляли около лек автомобил “Деу”. При вида на униформените триото побягнало. Полицаите обаче мигновено сигнализирали колегите си – дали описание на злосторниците и на мотоциклета, с който единият от тях вероятно се предвижвал. Последвали заградителни действия и минути по-късно на една от улиците те засекли „Ямаха”-та, управлявана от мъж без предпазна каска. При извършената проверка е установена самоличността му – А.Й./20г./ от с. Салманово. Малко по-късно белезниците щракнали и на ръцете на двамата му авери - 20-годишния И.И. от с. Мараш и 18-годишния С.С. от Шумен. При извършения оглед на паркинга е намерен маркуч, с който гастрольорите опитали да източат бензина от три паркирани автомобила. Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура.

Районният съд във Велики Преслав наложи наказание “задържане в поделенията на МВР за 15 денонощия” на криминално проявения С.Д./39г./. Около 22.00 часа на 25 юли, при специализирана полицейска операция служители на районното управление минавали през с. Имренчево, когато били спрени от 20-годишен жител на селото. Той се оплакал, че С.Д., който стоял пред магазина на селото, го заплашвал с физическа саморазправа. Униформените се заели да изяснят случая, но тяхното присъствие изобщо не стреснало криминално проявения мъж, който продължил да сипе обиди и закани, дори се нахвърлил с юмруци срещу свой съселянин, опитал да го успокои. Наложило се полицаите да използват белезници при задържането му, но С.Д. продължил да буйства, ударил с глава стъклото на полицейския автомобил, продължил със заканите си – този път към служителите на реда. Срещу него било образувано бързо производство.

СДВР. Служители на Четвърто РУМВР задържаха трима души, извършили кражба на кабели от колекторна шахта, собственост на електроразпределителна компания. Около 2.30 часа тази нощ, при обход на в градинката на бул. „П. Славейков”, полицейски патрул чул подозрителен шум от метал. След проведени от служителите заградителни действия били заловени 25-годишните Л.Р. и М.Г. и М.Д./23г./. И тримата софиянци са познати на полицията. На местопрестъплението е извършен оглед, включително и от служители на компанията, собственик на кабелите. Установено е, че в колекторната шахта, на дълбочина около 15-20 метра, е рязан кабел. В шахтата са открити метални клещи и фенерчета за глава. Намерените вещи са иззети, а лекият автомобил „Пежо”, с който тримата се придвижвали, е откаран в районното управление. Л.Р., М.Г. и М.Д. са задържани за срок от 24 часа. По случая е започнато бързо производство. Предстоят повторни огледи на местопрестъплението и на колата.

Габрово. Габровски криминалисти разкриха авторите на кражба на 100 м релси. Сигналът за извършено увреждане на контра релси между гарите Царева ливада и Габрово, на около 2 км след гара Стойчевци в посока Саботковци, бил получен на 20 юли. Започнало разследване опо случая, в хода на което криминалистите попаднали в следите на двама братя /на 26 и 27 г./ от с. Жълтеж, осъждани за кражби. В „актива си” те са записали още една идентична кражба, извършена на 21 юни. Тогава успели да задигнат 50 м контра релси с тегло 1550 кг по същата линия, за която е заведена преписка в РУТП-Горна Оряховица. После дуото пласирало крадената стока на 57-годишен мъж от Габрово. Двамата братя са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket