понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 16.07.2010 г.

Кюстендил. При извършено вчера претърсване в къща в кв. “Изток”, собственост на Г.К./36г./, който е с множество криминални прояви и осъждания, са открити 6 пакетчета с бяло прахообразно вещество с общо тегло 4.4 грама, реагирало при наркотеста на хероин. Наркотичното вещество е иззето, а Г.К. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Бургас. Служители от районно управление в Сунгурларе спрели вчера товарен автомобил „Волво” с турска регистрация. При проверка на документите 52-годишният шофьор - турски гражданин, транзитно преминаващ през България - подхвърлил 5 евро в служебния полицейски автомобил „Опел Астра”. Банкнотата е иззета от следствено– оперативната група, а водачът е задържан за изясняване на случая.

Враца. При проведени вчера в Роман проверки в къщата на 56-годишния И.В. полицаи открили и иззели незаконно притежавани цев за бойна карабина, 5 бойни патрона за карабина с пълнител и газов пистолет. По случая е образувано дознание.

Стара Загора.
И служители на участъка в Павел Баня откриха при претърсване незаконно притежавано оръжие. От частен дом, обитаван от Т.З./59г./, са иззети газов пистолет, преправен в боен, 10 бойни патрона за пистолет кал. 9 х 19 мм, 17 бойни патрона за карабина кал. 7,62 х 54 мм и 1 боен патрон, кал. 7,65 х 64 с оловен връх. Работата по изясняване на случая продължава.

Вчера в 20.50 часа в управлението в Чирпан било получено съобщение за възникнал скандал на ул. „Дружба” в кв. „Запад” между 43-годишния Н.О. и 30-годишния Ш.И. Скандалът прераснал в масов бой, в който участвали около 20 души, роднини и близки на двамата. Тъй като скандалджиите не изпълнили разпорежданията на полицейските екипи, изпратени на място, се наложило да бъдат произведени два предупредителни изстрела със стоп патрони във въздуха. Н.О. и Ш.И. са задържани за срок от 24 часа. При масовото сбиване между двете фамилии няма пострадали лица. Работата по изясняване на случая продължава.

Благоевград. Служител на телекомуникационна компания подал вчера сигнал в районното управление в Разлог за прекъснат телефонен кабел в землището на града. Изпратеният на място екип заловил в момент на прекъсване и разкопаване на кабела Г.А./49г./ и К.П./59г./ и двамата от с. Баня. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.347 ал.1 от НК.

СДВР. За броени часове криминалисти от Шесто РУМВР задържаха извършители на кражба от строителен обект в кв. “Симеоново”. На 14 юли от къща в квартала била извършена кражба на строително скеле, машини и инструменти. Часове по-късно извършителите – Е.М./37г./ и К.Б./31г./ са задържани. И двамата са известни на полицията за кражби. По случая е образувано досъдебно производство. Наложена им е мярка за неотклонение “Подписка”.

Рано сутринта на 14 юни, излизайки от дома си в ж.к. “Стрелбище”, 51-годишна жена е нападната от непознат, който я съборил на земята и отмъкнал дамската й чанта с документи, два мобилни телефона и 10 лева. В хода на разследването криминалисти от Четвърто РУМВР влезли в следите на извършителя и задържали 25-годишният М.И. от Шуменско село, неизвестен до момента на полицията. Той е привлечен в качеството на обвиняем, а работата по установяване и на други извършени от него престъпления на територията на столицата продължава.

Пазарджик. Цигари без бандерол и с изтекъл срок на бандерола иззеха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Вчера полицаите извършили проверка в селскостопанска аптека, намираща се в пазарджишкото с. Динката. Оказало се, че там 64-годишният продавач Н.А. от Пазарджик съхранява общо 62 кутии с цигари от различни марки, облепени с бандерол с изтекъл срок. Цигарите са иззети и предадени на Митническото бюро в областния град.

Почти по същото време служители на „Икономическа полиция” проверили и кафе-аперитив в Пазарджик, намиращ се в района на „Търговията”. Установено било, че собственикът на заведението - пазарджиклията Н.А./24г./ държи на склад 280 кутии с цигари без бандерол. Акцизната стока е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Пловдив. 25-годишен пловдивчанин е заловен в момент на извършване на кражба на алуминиеви профили. Вчера, в 17.20 часа, в Пето РУМВР бил получен сигнал от работници, извършващи ремонт в училище в ж.к. „Тракия” в града, че мъж изнасял от двора 5-метрови профили на стойност 150 лева. Пристигналите на място униформени служители задържали Е.Р./25г./, известен на полицията. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Междувременно вчера, около 10.30 часа, в детска градина на ул. „Лотос” автопатрул на Шесто РУМВР заловил в момент на кражба В.М./22г./. Пловдивчанинът, който е известен на полицията и осъждан, току-що бил откраднал портмоне с пари и документи в него. Младият мъж е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.

35-годишен мъж от Калековец е в ареста за хулиганство и оказана съпротива на полицаи. Вчера, около 22.50 часа, в районното управление в Труд бил получен сигнал от 50-годишен мъж, който се оплакал, че е бил обиждан и заплашван от К.Г./35г./ в заведение в Калековец. По първоначални данни младият мъж е бил почерпен и отправял закани за убийство към своя съсед. Пристигналите незабавно на място полицаи установили, че К.Г. си е тръгнал от сладкарницата и го потърсили в дома му. Там те го заварили да спи, а край леглото му имало брадва и нож. Униформените служители прибрали хладните оръжия и събудили мъжа, за да го отведат в районното управление. Ядосан той започнал да буйства, изведнъж извадил друг нож от джоба си и го насочил срещу полицаите. След като бил укротен, К.Г. бил отведен в районното управление, където е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

ПТП. Млад мъж загина в жестока катастрофа край Велико Търново. Тежкият пътен инцидент станал вчера, около 21.35 часа, на пътя Русе-Велико Търново. На входа на града лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 31-годишен мъж от старопрестолния град, поради движение с несъобразена скорост и след предприета маневра - изпреварване на два изпреварващи се автомобила - навлиза в най-лявата част на пътното платно. Водачът загубил контрол над автомобила, който поднесъл и се блъснал в еластична ограда. При сблъсъка оградата преминала през автомобила по дължината му, а младият мъж изпаднал от него. Той бил откаран във великотърновската болница, в тежко състояние със срязване на двата долни крайника, където по-късно е починал. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причината за инцидента продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket