понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 18.07.2010 г.

Велико Търново. Мъртво пиян водач преследва джип, а после се блъсна в ограда. Мъртво пияният А. М.(33г.) от Долна Оряховица в продължение на няколко километра преследвал и неколкократно блъснал лека кола "Ланд Ровер Филандер", управляван от Х. Х. (3 г.) от същия град. Инцидентът станал снощи, около 21,30 часа на пътя Долна Оряховица - с.Драганово. На входа на „Захарни заводи” в Горна Оряховица двата автомобила са установени от полицейски автопатрул. При спирането им, водачът на опела рязко променил посоката си на движение и се отправил в посока Долна Оряховица, като полицейският екип го последвал. На десен завой водачът на опела А.М. изгубил управление над автомобила, излязъл от пътното платно и се ударил в телената мрежа на летището на Горна Оряховица, като съборил 5 междустълбия. А.М. оказал съпротива при задържането. Тестван е за алкохол с дрегер и апаратът е отчел 3,00 промила. Взета му е кръвна проба. Задържан е за 24 часа. До вчера той не е бил известен на органите на реда.

Пазарджик. Млад мъж, извършил кражба на няколко дебитни карти и изтеглил немалка сума от тях, бе задържан от криминалисти от РУП-Пазарджик. В началото на юни в РУП-Пазарджик бил получен сигнал от 36-годишната В.Б. от областния град. Жената съобщила, че апаш е задигнал дамското й портмоне с лични документи и дебитни карти. Малко по-късно било установено, че от сметките на тъжителката са изтеглени общо 3500 лева. В резултат на близо едномесечната усърдна работа на пазарджишките криминалисти, скоро бил установен и извършителя - криминално проявеният Н.Й./25г./ от пловдивското с.Йоаким Груево. Той е задържан в ареста на полицейското управление в областния град, а Районната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на задържането му със 72 часа. Работата по случая продължава.
Мъж, управлявал камион с чужди регистрационни табели, бе задържан от служители на РУП-Велинград. В дома му били открити още крадена мантинела и незаконно добит дървен материал. В петък, в местност край курорта „Юндола” автопатрул на РУП-Велинград извършил проверка на товарен автомобил „ГАЗ” с водач М.Ш./31г./ от велинградското с.Света Петка. Органите на реда установили, че младият мъж управлява возилото с регистрационни табели, отговарящи на лека кола „Пежо”. При последвалата проверка в дома му били открити още около 4 кубически метра незаконно добита дървесина и 10 парчета нарязана мантинела с обща дължина около 12 метра. М.Ш. е задържан в ареста, а по случая е образувано дознание.


Кърджали. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена тази нощ около 2,30 часа пред заведение в Джебел. Изгорели са пластмасов стол и две покривки на външни маси. Сигналът за произшествието е бил подаден от собственика, който нощувал в заведението. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Изяснява се видът на запалителната течност и мотивите за деянието. Полицията издирва извършителя.


Бургас. Към 22.30 часа снощи,. във Второ РУП-Бургас е съобщено за възникнал инцидент в к-с «Славейков» пред магазин «Кауфланд». Установено е, че между 24-годишния Д.М. от Бургас и А.Г./36г./ от Бургас възникнало пререкание и Д.М. заплашил с газово оръжие опонента си. При проверката у Д.М. са намерени два газови пистолета марка «Вайпър». Той е задържан за 24 часа във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас. Работата по изясняване на приичните за инцидента продължава.


ПТП. Тежък инцидент в района на с.Сребърна, област Силистра отне живота на млад мъж. Рано тази сутрин в селото, близо до екопътеката, неправоспособният водач Ж.А./20 г./ управлявал джип „Тойота” след употреба на алкохол, като возел на предния капак А.Я. на 20 години. При движението, возещият се на капака младеж паднал и е прегазен от задната дясна гума на автомобила. За да доведат пострадалия в спешния център в Силистра, зад волана седнал С.В. , също на 20 години, който е правоспособен водач от една година, но също бил пил. Движейки се в посока към.Силистра, джипът се блъснал в ограда на дворно място. Дошлият с линейката лекар е констатирал смъртта на прегазения младеж. По случая работи екип на РУ”Полиция” Силистра.
Дете е с опасност за живота, след като бе блъснато от лек автомобил вчера. Около 20.10 часа до бензиностанция в Розино лек автомобил „Волво”, управляван от В.А./24г./ от Монтана, ударил пресичащия пътното платно И.М./9г./. и напуснал местопроизшествието. Момченцето е настанено в болница в Пловдив с травми по главата и корема. Избягалият водач бил заловен от служители на РУП – Пирдоп и е бил доведен в РУП – Карлово. Тестът с дрегер не е отчел алкохол в кръвта му. Причината за инцидента е движение с несъобразена скорост на място, където играят деца. По случая е образувано досъдебно производство.


ПБС. Към 17.20 часа в РУП-Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом в града, в ж.к. «Изток», в дома на 55-годишна жена. Установено е, че на терасата на апартамента е инсталиран газов котлон с бутилка. В резултат на ползването му, през неизправен редуцил – вентил започнало изтичане на газ и последвало запалване. Жената била в близост до котлона по време на запалването, като получила втора степен изгаряне по тялото / близо 45%/ и изпаднала в травматичен шок. Откарана е за лечение в Клиниката по изгаряния в Пловдив, с опасност за живота.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket