петък, 30 юли 2010 г.

Крими - 30.07.2010 г.

Акцизни стоки. Общо 8000 кутии безакцизни цигари иззеха служители на икономическа и криминална полиция в Хасково. Вчера, в района на главния път на с. Върбица полицаите извършили проверка на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, шофиран от 45-годишен хасковлия. В него били открити 3000 кутии. В лека кола „Форд”, собственост на 23-годишен мъж от областния град, служителите намерили други 2000 кутии, а в “Ауди”, управлявано от 39-годишен мъж от Хасково - останалите 3000 кутии от цигарите без акцизен бандерол. Всички папироси са иззети от полицейските служители с протоколи за доброволно предаване. По случаите са образувани досъдебни производства. /снимки/
Досъдебно производство е образувано в свиленградското полицейско управление срещу 31-годишна харманлийка. Криминалисти от града установили, че в търговски комплекс в Любимец, жената е държала акцизни стоки без бандерол. Иззети са 9 бутилки с алкохол и 130 кутии цигари от различни марки. 360 кутии без бандерол открили и гранични полицаи при проверка на автобус „Мерцедес”. Около 19.00 часа вчера, преди с. Раковица служителите спрели возилото за проверка. Те установили, че пътуващият в автобуса В.Д./52г./, жител на селото, пренасял в ръчния си багаж 360 кутии цигари без бандерол. По случая в районното управление в Кула е образувано досъдебно производство. Петрички полицаи иззеха 391 кутии цигари без акцизен бандерол. Папиросите били открити в гараж на ул. „Г. Урумов”, собственост на К.С. За случая са сезирани митническите органи и е образувано полицейско дознание. Вчера служители на полицейското управление в Търговище са провели операция в с. Лиляк по предотвратяване на незаконната търговия с акцизни стоки. В дома на 60-годишната С.М. от селото полицаите открили 167 кутии цигари от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Цигари със сръбски бандерол бяха разкрити вчера на ГКПП – Връшка чука. По искане на Гранична полиция била направена щателна митническа проверка на влизащ в страната товарен автомобил „Мерцедес”, в който били укрити 110 кутии цигари от различни марки със сръбски бандерол. Същия ден гранични полицаи от Брегово спрели автобус, пътуващ от Видин за с. Раковица. При извършване на проверката служителите забелязали в зеблена торба голямо количество цигари. Преброени са 36 стека цигари без бандерол. Граничните полицаи установили, че акцизната стока е на 52-годишен мъж от Видин, пътуващ в автобуса. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Незаконни боеприпаси и канабис иззеха полицаи от къща в с. Рибник. Криминалисти от районното управление в Петрич извършили вчера проверки в имот, собственост на М.Д. от Петрич. В двора на къщата те открили оранжерия с канабисови растения, откъдето са иззети 65 кг зелена маса, а в стая на втория етаж на къщата полицаите намерили незаконно притежавани боеприпаси - 100 патрона с калибър 5.6 мм и 16 патрона с калибър 9 мм. По двата случая са образувани полицейски дознания и е сезирана прокуратурата.

Силистра. За притежание на наркотици в ареста е задържан 23-годишният Р.М. Той бил проверен от полицейски служители в четвъртък вечерта в областния град. У него били открити шест пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество с общо тегло 1.13 грама, реагирало на хероин при полевия тест. Наркотичното вещество е иззето, а по случая е образувано досъдебно производство.

Бургас. Полицаи заловили вчера, в 1.30 часа, петима жители на с. Дебелт, откраднали съобщителен кабел. З.Н./40г./, М.М./49г./, А.Ч./28г./, Г.Н./51г./ и Д.М./26г./ били задържани в землището на селото докато разкопавали 35 метра меден многожичен кабел, собственост на телекомуникационна компания. Работата по случая продължава.

В районното управление в Несебър за 24 часа е задържан 50-годишен руски турист, летуващ в Равда, след като на 29 юли, в ресторант в Слънчев бряг, нанесъл побой на съпругата си и бармана на заведението. Състав на Несебърския районен съд е постановил по Указа за борба с дребното хулиганство административна санкция – „глоба” в размер на 500 лв. за хулиганската постъпка на руснака.

Кърджали. Телефонни измамници атакуват Кърджали, алармират от областната дирекция. 21 са обажданията към жители на областния център през последните два дни. Мошениците разиграват класическия сценарий за “катастрофа с роднина” и искат пари, за да бъде освободен шофьорът, причинил произшествието. Засега нито един от атакуваните граждани не е предал пари. 66-годишен обаче изтеглил 2000 лв. след разговор с измамниците, но преди да предаде парите се видял със сина си и това предотвратило финансовата загуба. Полицията предупреждава, че измамниците звънят на стационарни домашни и служебни телефони и призовава гражданите, които получат обаждане за катастрофи с техни близки, в никакъв случай да не предават пари на непознати, а да подадат сигнал на тел. 166 или 112.

Търговище. Около 13 часа вчера, в местността „Аврамови лозя” е намерен изоставен лек автомобил “Пежо 106” с търговищка регистрация, собственост на жена от същия град. От проведените незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че колата – паркирана на бул. „Цар Освободител” - е била противозаконно отнета от 11-годишно момче от с. Бистра. Малолетният извършител е настанен в Кризисния център на Комплекса за социални услуги в града и предстои да бъде преместено в подходящо социално заведение. Момчето е познато на детска педагогическа стая за кражби на велосипед и мобилен апарат, извършени преди няколко дни, а също за дребни кражби от магазини. То споделило с разследващите, че извършило кражбата на автомобила, който бил незаключен, заради “тръпката”, а и за да може да отиде с колата на село, където живеят баба му и дядо му, но объркало пътя. По случая работят инспектори от “Детска педагогическа стая”, които в досегашната си професионална практика не са срещали по-малък на възраст извършител на кражба на кола.

Пазарджик. Двама криминално проявени, откраднали микробус, са задържани при операция на криминалисти на областната дирекция. В началото на седмицата в полицията бил получен сигнал, че микробус „Мерцедес”, който бил паркиран на улица в града е изчезнал. Незабавно с разплитането на случая се заели криминалисти от районното управление, които ден по-късно получили данни, че микробусът е забелязан в пазарджишкото с. Добровница. Когато информацията била потвърдена, полицаите осигурили наблюдение на мястото, където возилото било паркирано. Не след дълго там спряла лека кола с двама непознати мъже. Криминалистите изчакали подходящия момент, когато единият се качил зад волана и докато опитвал да запали мотора, попаднал в полицейския капан. Като видял какво става, неговият авер успял да запали колата и да я подкара, но няколко часа по-късно също бил задържан. Ф.Д. /39г./ и А.П. /43г./ са стари познайници на органите на реда. Ф.Д. е осъждан, с 42 криминални регистрации за противозаконни отнемания на автомобили, кражби на вещи и части от МПС, притежание и разпространение на наркотици и други престъпления При последвалите претърсвания, в жилищата на задържаните полицаите открили множество електрически инструменти, LCD-телевизори, части за автомобили, чиито произход тепърва ще се изяснява. Криминалистите работят и по версия за съпричастността на „дуото” към други две противозаконни отнемания на микробуси от същата марка, станали на територията на Пазарджик. Предстои прокуратурата в областния град да внесе искане за налагане на Ф.Д. на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Работата по документиране на престъпната дейност продължава.

Варна. При специализирана полицейска операция, проведена вчера, е задържан 17-годишен ученик от Варна, уличен в извършване на 11 грабежа от края на миналата година до момента. След проведените оперативно-издирвателни действия са иззети три мобилни телефона, за които е установено, че са обект на престъпления, извършени на 19 декември м.г., 21 февруари т.г. и 29 март т.г. При последвалото претърсване в жилището, обитавано от тийнейджъра, са намерени фотоапарат, отнет при извършване на грабеж на дамска чанта на 25 февруари т.г. и мобилен телефон, откраднат на 19 декември м.г. Задържаният е предал също така златен пръстен и мобилен телефон, които откраднал на 19 юли т.г. Работата по доказване съпричастността на младия варненец към 11-те грабежа продължава. Уведомен е прокурор.

Пловдив. Двама чужденци са задържани в следствения арест за притежание на наркотици. Вчера, около 12.30 часа, на бул. „Цариградско шосе” в града при проверка служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” са открили у австрийските граждани /мъж на 28 г. и жена на 25 г./ общо 3.4379 грама хероин и 21.5 милилитра метадон хидрохлорид. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
Боеприпаси са били намерени край пътя Карлово–Баня. Вчера, 43-годишен мъж от Карлово съобщил, че на около 4 метра в ляво от пътното платно е забелязал 2 осколочни фугасни мини с взривател и 3 фугасни снаряда без взривател. Районът незабавно е бил отцепен и се охранява от служители на РУП – Карлово, до пълното му обезопасяване.
Млад мъж и е заподозрян в извършване на кражби на територията на Първо РУМВР. Във вторник срещу сряда от павилион за цигари на ул. „Михалаки Георгиев” са били откраднати 340 кутии с папироси от различни марки, след като е била разбита стена на помещението. В началото на месеца пък са били откраднати 180 кутии с цигари от същия павилион, като в обекта е било проникнато по същия начин. При проведените издирвателни действия е установен извършителят – Р.А./25г./ от Пловдив. Той е задържан за 24 часа.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket