понеделник, 26 юли 2010 г.

26.07.2010

Велико Търново. Само за ден търновски полицаи разкриха грабеж. Служители на районното управление областната дирекция успели да установят и задържат извършителите на грабеж, извършен в петък, около 19 часа. Тогава 71-годишен от Дебелец отишъл да нагледа пчелина си край града и бил нападнат от двама непознати. След като му нанесли няколко удара с юмрук в лицето и му отправили заплахи, те му взели 6000 лв. и потеглили с автомобил към Габрово. На следващия ден в полицейското управление във Търново били доведени двама – 29-годишен търновец, известен на органите на реда и 30-годишен от Килифарево. След проведени процесуално-следствени действия е изяснено, че именно те са нападателите от пчелина. Иззети са лек автомобил „Форд Куриер” и дрехи. Двамата са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура - Велико Търново.


Бургас. Във връзка с инцидента от 21 юли, при който, след сбиване пред дискотека на Южния плаж в Приморско между две групи, е починал 35 годишният И.К. от Царево, служители от местното районно управление са установили участниците в побоя. Шестима от тях – Т.В./35г./, брат му Г.В./36г./, М.М./34г./, С.Г./29г./, М.Е./27г./и Г.Г./38 г./, всички от Приморско, са отведени в полицейското управление за уточняване на съпричастността им към деянието. Двама – М.М.и Г.Г. са освободени след няколко часа, тъй като е констатирано, че са напуснали дискотеката 10 минути преди сбиването и нямат отношение към случая. В резултат на работата на криминалисти от ОДМВР-Бургас и РУП-Приморско спрямо М.Е./27г./е повдигнато обвинение и той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК.


Враца. Вчера към 22.30 часа в РУП-Враца е получено съобщение за съмнителен човек пред банкомат на ул. „Иванка Ботева в областния град. При пристигането на място, екипи на СОД и на РУ”Полиция”-Враца установили и задържали двама - С.В./38г./ и Д.В./42г./ от Враца. При обиска, у втория полицаите намерили пластмасов капак /водач/ на четец от АТМ-устройство. По-късно, при огледа на местопроизшествието е установено, че в областта на четеца на АТМ-устройството има видими следи от въздействие. Близо до банкомата са намерени два капака - водачи от АТМ-устройство. Двамата са задържани в РУ „Полиция”- Враца. Образувано е дознание.


Благоевград. Служители на МВР иззеха около 2100 кутии цигари без бандерол при няколко проверки на територията на областта. 1000 кутии и наркотици са иззети от полицаи от Петрич, които вчера спрели за проверка на ул. „Рокфелер” в града лек автомобил ”Мерцедес”, управляван от З.П./36г./ от града. Цигарите са намерени в колата, в която пътувал и петричанинът М.П./35г./. При последвало претърсване в дома му, полицаите открили пакетче с 5,1 гр. хероин. По случая в РУП-Петрич е образувано полицейско дознание. 990 кутии цигари без бандерол иззели полицаи при рутинна проверка на автомобил в с. Господинци. Вчера те спрели „Фолксваген„ в селото и открили вносните марки цигари в багажника на колата, управлявана от хасковлията Е.М. (41г.). За случая са сезирани митническите органи.
Още 72 кутии иззели разложки полицаи от търговски обект в с. Баня в рамките на операция за контрол на акцизните стоки, проведена в магазини и складови бази на територията на РУП-Разлог. Нередовните цигари са иззети с протокол. За случая са сезирани митническите органи.


Хасково. 150 кутии безакцизни цигари иззеха димитровградските полицаи. Вчера съвместно с представители на Агенция „Митници” те извършили проверка в два обекта на Неделния пазар в Димитровград. От 24-годишен жител на Омуртаг и 21-годишна жителка на омуртажкото с. Козма Презвитер са иззети незаконно продаваните цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство.


ПТП. 32-годишен мъж от кърджлийското с.Кокошане и жена с неустановена самоличност са загиналите при зверска катастрофа снощи на пътя Хасково - Харманли. Верижната катастрофа отне живота на двама души и рани шестима. Инцидентът е станал около 20 часа в района на Бряговските завои на международния път за Турция. 38-годишен турски ггражданин с джип “БМВ Х6” изгубил контрол по време на неправилно изпреварване на забранен участък и ударил отзад “Пежо” с 58-годишен пловдивски водач. Френската кола се забила челно в идващото насреща “Рено Лагуна”, шофирана от 32-годишния, който по-късно е починал. Последвали удари в още два леки автомобила – “Волво” и “Фолксваген Пасат” с водачи на 37-годишен хасковлия и 32-годишен турски гражданин. Накрая джипът блъснал и товарно “Волво”. Загиналите са шофьорът на “Рено”-то и спътничката му, чиято самоличност все още се изяснява. Пострадало е 19-годишно момче от същата кола, което е с множество фрактури по крайниците. 37-годишния шофьорът на “Волво”-то е с фрактури по тялото. Управляващият джипа е със счупено рамо, а синовете му - на 9 и 15 години са с комоцио. С фрактури е пътувалият с тях мъж. Всички пострадали са настанени в хасковската болница без опасност за живота.

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket