петък, 30 юли 2010 г.

Крими - 29.07.2010 г.

Видин. Непълнолетен видинчанин е заловен по горещи следи след извършени два грабежа в града. Младежът е задържан за срок до 72 часа. Вчера към 5.30 часа в дежурната част на полицията е получен сигнал за извършен грабеж в района на ДКЦ-1 в областния град. 44-годишна видинчанка разказала пред служителите на реда, че около 5.10 часа била нападната от маскиран, който я заплашил с нож, накарал я да свали обиците си и ги отнел заедно с два мобилни телефона и кутия цигари. Докато видинчанката описвала случилото се, в полицията дошла още една жена – 39-годишна от града, също жертва на грабеж. Пред полицаите тя разказала, че около 5.40 часа на парковата алея зад сградата на Енергоснабдяване била нападната от мъж с черна плетена маска с прорези на очите, който я заплашил с нож и отнел дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон, три дебитни карти, слънчеви очила, връзка с ключове и два лева на монети. След получаването на сигналите незабавно са предприети оперативно-издирвателни и заградителни действия, при които полицейски екип от видинското управление по горещи следи локализирал и заловил на ул.”Бдин”(срещу блок “Пирин”) автора на престъпленията – криминално проявен 17-годишен видинчанин. При извършения личен обиск у младежа са открити инкриминираните вещи, иззети са черната маска и ножа. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Видин. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. 43-годишен мъж и тинейджър са уличени в извършване на два грабежа в Пловдив. По първоначални данни във вторник около 18 часа на бул. „Копривщица” Е.П. /16г./ от Белащица издърпал от ръцете на 14-годишно момче мобилен телефон и 20 лева. Вчера около 11 часа на бул. „Марица” 97-годишен пенсионер е бил пресрещнат от непознат мъж, който му взел портфейла със 160 лева в него. При проведеното издирване полицаите стигнали до извършителя - М.М. /43г./ от Пловдив, известен на органите на реда и осъждан. Той е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУП - Пловдив Над 2000 кутии с цигари без бандерол са били иззети при проверки по сигнали за нерегламентирано съхранение и разпространение на акцизни стоки вчера в областта.
В „Шекер махала” в Пловдив служители на Трето РУП открили в дома на К.Г. /63г./ на ул. „Орехово” общо 1750 кутии от марките „President”, „Capital” и „Pearl”. На ул. „Деница” в същия квартал е бил спрян за проверка лек автомобил „Москвич”, управляван от пловдивчанина М.А. /63 г./. В колата са били намерени още 190 кутии с папироси от марките „Slims”, „Viceroy”, „Ashima” и „Marble”. Междувременно от магазин, собственост на 54-годишна, били иззети общо 86 кутии с тютюневи изделия от различни марки, без платен акциз. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234 от НК.
С тютюневи изделия, но откраднати, са свързани и други два случая. Цигари на обща стойност 1500 лева са били отмъкнати от павилион в Пловдив, в нощта срещу сряда, когато неизвестни пробили отвор в стената и си „напазарували” 340 кутии от различни марки. Междувременно вчера в РУП – Карлово постъпил сигнал, че около 2.30 часа от магазин на ул. „9-ти септември” в Калофер била извършена кражба на 400 кутии цигари от различни марки на обща стойност 2000 лева, след като нападателите разбили бравата на входната врата.
Група мъже от Стряма са заподозрени в кражба от помпена станция „Дрангово”. Както бе съобщено, в понеделник срещу вторник две потопяеми помпи на обща стойност 10 000 лева са били откраднати от обекта на „ВиК” в Раковски, след като е била разбита входната врата. При проведените издирвателни мероприятия са установени извършителите – А.Д. /40 г./, К.Я. /36 г./, А.К. /30 г./, К.Я. /30 г./, С.Я. /19 г./ и непълнолетния А.К. /17 г./. Работата по случая продължават служители от РУП – Раковски.


Благоевград. Криминалисти от областната дирекция неутрализираха канал за трафик на наркотици на територията на страната. Преди денна главния път Е79 в района на Благоевград е локализиран и спрян принудително лек автомобил „Хюндай”, в който пътували трима варненци, всичките известни на органите на реда с криминални прояви. При проверката на багажника, в специален тайник криминалистите открили 2 пакета със суха тревна маса, облепени с тиксо. При полевия наркотест тревата излязла марихуана с тегло съотв. 402 гр. и 385 гр, като стойността й е към 5000 лв. А.К.(35г.) , В.Я.(34г.) и Т.Г.(26г.) са задържани с полицейска заповед за 24 часа. В рамките на същата операция в с. Яворница е установена и задържана Е.К.(25г.) за съпричастност към разпространяването на наркотици. От нея са иззети амфетамини, пари, sim карти за мобилни телефони и мобилни телефони. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Полицаи от РУП-Петрич провериха имоти и стопани, които отглеждат и разпространяват марихуана. В хода на проверките полицаите установили в двора на С.Ч.(44г./ от с.Коларово зсадени канабисови растения. От градината са иззети 12 кг. зелена маса. В имот в Петрич, собственост на Г.М. /44г./ полицаите открили 13 зелени растения канабис, засадени в градината, иззети са общо 57кг. зелена маса канабис. В мазето на къщата са открити още 3 стръка, окачени за сушене. По двата установени случая са образувани полицейски дознания в РУП Петрич .
16-годишно момче от Разлог пострада тежко при опит за кражба от трафопост. Вчера по обед в РУП-Разлог е съобщено, че при опит да открадне кабели от трафопост на бивш завод в с. Баня непълнолетният от Разлог е получил сериозни изгаряния и е транспортиран към „Пирогов”.


Стара Загора. Вчера към 13.34 часа в РУ “Пожарна безопасност и спасяване” – Гълъбово е съобщено за пожар в пшеничен блок в местността “Караджов баир” в землището на с. Медникарово. В гасителните действия са участвали трима огнеборци от РУ ПБС с един противопожарен автомобил. Огънят е потушен в 14.20 часа, като са спасени около 160 дка от житния блок, но са унищожени са 8 дка пшеница. При извършения оглед е установено, че пожарът е причинен умишлено и след издирване извършителят е установен – М.А. (39г.) от с. Медникарово. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.


Бургас. Две бързи производства са образеувани след неподчинение на полицаи. Вчера през нощта в Пето РУП - Бургас е доведен 49-годишният бургазлия С.Н., който е управлявал автомобил с 1,82 промила. Той е отведен в болницата за медицински преглед, но там проявил агресия и започнал да обижда и псува полицейските служители. Наред със заплахите, водачът опитал и да ги удари с глава. С.Н. не се подчинил на полицейските разпореждания да се укроти и при съпровождането му до служебния автомобил, ритнал задната дясна врата. С.Н. е задържан със заповед за 24 часа и настанен в бургаския отрезвител. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Малко по-късно вчера, към 3 часа в същото РУП е съобщено за мъж в нетрезво състояние в блок в к-с «Лазур», който се държал грубо и обиждал полицейските служители. 34-годишният Ю.Ц. от Бургас ритнал единия от полицаите в коляното и го съборил на земята. Задържан със заповед за 24 часа и настанен в бургаския отрезвител. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Полицаи от Поморие са по следите на фалшиви пари, след като вчера в местното РУП е получено оплакване от 49-годишна от Ахелой. Тя разказала как по-рано в дома й е дошъл непознат и поискал да наеме квартира за четири дни. Той казал че има само евро и броил 200 евро като предплата за стаята. Хазайката му върнала остатъка от 294 лв., но непознатият вместо да се качи в стаята, си тръгнал. Ахелойката се усъмнила и след проверка установила, че банкнотата от 200 евро, която й дал мъжът, е фалшива. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.


Ямбол. Вчера на територията на Ямбол са проведени две специализирани полицейски операции. Проверени са 8 обекта за търговия с акцизни стоки и три стокови тържища. В питейно заведение в Ямбол, с управител Н.К. /51г./, в складовото помещение са установени общо 26 бутилки с високо алкохолни напитки от различни марки, облепени с неистински бандерол или с изтекъл срок на валидност. Алкохолът е иззет с протокол. При проверка в района на стоково тържище “Старата автогара” е установен продавач на цигари без акцизен бандерол. С протокол за доброволно предаване от него са иззети 50 кутии цигари, марки „Капитал” и „Ракел”.


ОДМВР-София. Трима младежи били задържани вчера за притежание на наркотици след бързата реакция на служители на РУП-Самоков. Полицаите извършвали обход на района, когато забелязали три момчета със съмнително поведение, които се навъртали около района на местната пощенска станция. Когато служителите на реда се приближили, едно от тях хвърлило на земята кутия от цигари. Непълнолетните били заловени и доведени в полицията. В хода на разследването се установило, че кутията съдържа марихуана. Тримата младежи били разпитани в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая. След снемане на обяснения, непълнолетните били предадени на родителите. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Уведомена е Районна прокуратура-Самоков.
Пиян вандал задържаха снощи полицаи от РУП-Ихтиман. 24-годишният Р.Г. нахлул в къща на ул. “Царчино” и започнал да троши прозорците на двуетажната сграда. Хулиганът се нахвърлил с юмруци върху собственичката С.П. /62 г./и нейната внучка. Уплашените жени сигнализирали в полицията. Незабавно на мястото на инцидента пристигнал автопатрул. Пияният мъж бил задържан в двора на къщата. По време на огледа се установило, че освен изпочупените прозорци, Р.Г. успял да разбие и врата на втория етаж на къщата. Р.Г. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е известен на полицията, в момента с условна присъда. В хода на разследването станало ясно, че между Р.Г. и внука на потърпевшата имало неуредени финансови отношения. Нападателят разказал, че внукът му дължал 2000 лв. и тъй като до момента не върнал парите, Р.Г. решил да си отмъсти.


ГДГП. Гранични полицаи заловиха младеж в момент на извършване на измама с винетки.
Пореден недобросъвестен търговец бе заловен вчера следобед при специализирана полицейска операция на група за контрол към ГД „Гранична полиция”, проведена на територията на контактната зона на ГКПП Капитан Андреево. Акцията е планирана с цел пресичане на незаконната търговия с винетни стикери. В хода на спецоперацията е задържан С.А. /18 г./ от с. Козлец, Хасковска област, в момента на продажба на винетки на завишени цени. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Свиленград.


ПТП. Към 13 часа вчера, на пътя Попово – Търговище, след ж.п. спирка “Караджата”, водач на “Фиат Пунто” /търговищка регистрация/ - М.М./35 г./ от поповското с. Еленово, се блъснал в спиращ на крайпътна отбивка товарен автомобил с влекач “Мерцедес” /софийска регистрация/ и полуремарке към него, управляван от А.Б. от русенското с. Николово. При инцидента са загинали шофьорът на леката кола и возещият се в нея 58-годишен от Попово. Водачът на товарния автомобил е проверен за употреба на алкохол и пробата е отрицателна. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket