понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 13.07.2010 г.

СДВР. Въоръжен грабеж на 2 килограма златни накити от магазин за бижутерия в кв. “Люлин” разкриха криминалисти от СДВР. На 18 април, около 10,50 часа на тел.166 е получен сигнал, че трима маскирани нахлули в магазина, заплашват продавачката с пистолет и отмъкват част от предлаганата стока. В процеса на оперативно-издирвателната работа криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР и Девето РУМВР установили и задържали извършителите – 38-годишния Х.Г. – служител на Девето РУ и 28-годишния Д.Р., известен на полицията за кражби и грабежи. И двамата са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Работата за установяване на съучастника им продължава.
Грабеж, извършен през нощта на 1 юли в ж.к. “Студентски град” разкриха криминалисти от Седмо РУМВР. Млада жена била нападната пред блока, където живее, от двама непознати. Със сила те й отнели два мобилни телефона. Извършителите на грабежа – 19-годишният Л.М., известен на полицията за кражби и грабежи и 16-годишният Л.И., пребиваващ на територията на столицата без адресна регистрация са установени, като Л.М. е задържан, а работата за залавяне на съучастникът му продължава.
Двама 17-годишни грабители установиха и задържаха криминалисти от Второ РУМВР. На 5 май близо до столично болнично заведение, 72-годишна жена била нападната от непознати, които й нанесли побой и откраднали дамската й чанта с документи и 1630 лева. И двамата са известни на инспекторите от Детска педагогическа стая за кражби и хулиганство. Повдигнато им е обвинение и им е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.
За притежание на наркотици през последните дни на територията на столицата са задържани 6 лица. В Първо РУМВР с доза амфетамин е задържана 16-годишната Н.Н., неизвестна до момента на полицията. Също с амфетамин във Второ РУМВР е задържан 41-годишният В.Д.В Пето РУМВР с 12 пликчета марихуана е задържан 19-годишният Ц.С. от Враца, известен на полицията за хулиганство. С доза хероин в Седмо РУ е задържан 27-годишният И.А. В Девето РУ за притежание на амфетамин е задържан 26-годишният И.И., а за притежание на хероин – 30-годишният М.Ш. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Пловдив. Кражба на 696 мастербокса цигари с изтекъл акцизен бандерол е била извършена от склад на Агенция „Митници” в Пловдив. По първоначални данни за времето от 17 часа на 5 юли до 10 часа вчера в базата на ул. „Рогошко шосе” било проникнато след счупване на катинар на дворната врата. После извършителите срязали метална планка от вратата на склада и взели кашоните с цигари от марките „Мерилин”, „Мурати” и „Кинг”. Работата по случая продължават служители от Трето РУП – Пловдив.
42-годишен мъж се самопростреля в дома си в с.Стряма. Петнадесет минути след полунощ днес в РУП-Раковски бил получен сигнал за инцидент в къща в същото село. Пристигналите на място служители установили, че С.Й. лежи мъртъв с огнестрелна рана в дясното слепоочие. По първоначални данни мъжът сам сложил край на живота си със самоделно оръжие, което било намерено до тялото му. Работата по случая продължава.


Сливен. Приключила е работата по проверка в ОДМВР, въз основа на която на 7 юли с постановление на Окръжна прокуратура - Сливен е образувано досъдебно производство в сектор “Икономическа полиция” на ОДМВР - Сливен срещу 42-годишният В.Б. от областния град. Досъдебното производство е свързано с незаконно лихварство. През периода 2005 - 2009 г. В.Б. без разрешително от свое име и като физическо лице извършвал банкови сделки, като е предоставял кредити за своя сметка и на свой риск, за които се изисква лиценз за банкова дейност. Досъдебното производство е образувано по чл.252, ал.1 от НК. От проведените оперативни и издирвателни действия са установени трима, които са получили парични суми срещу изплащане на месечна лихва на В.Б. в размер на около 500 лв. за получени суми в размер на около 10 000 лв. При извършената справка в Агенцията по вписванията на името на В.Б. са установени 189 сделки с недвижими имоти в качеството му на физическо лице.


Монтана. 8,70 грама хероин са открити в жена, пътуваща в лек автомобил в района на ломското с. Пишурка. Вчера към 22,30 часа в селото, община Медковец, на път ІІ-81 след получен сигнал, е спрян за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от 26-годишния Л.Л. от Лом и пътувалите с него 33-годишната Р.Б., 30-годишният Н.Б. и 20-годишният С.Х., и тримата от Лом. При извършените процесуално-следствени действия у жената са намерени и иззети 15 топчета с кафеникаво на цвят прахообразно вещество - общо тегло 8,70 грама, което при направения полеви тест реагира на хероин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Полиция Лом.
Берковски автопатрул задържа издирван от ГДБОП. Вчера по обед, към 13,05 часа, на ул."Александровска" в Берковица дежурен автопатрул на РУП-Берковица спрял за проверка лек автомобил “Опел астра", собственост и управляван от 35-годишния В.Р. от Костинброд. Автомобилът се е движел от София към Берковица и в него пътувал и 42-годишният И.Й. от Костинброд. При извършената проверка на автомобила и пътниците е установено, че 42-годишният И.Й. е обявен за общодържавно издирване в началото на юни от ГДБОП. За издирването му е издадено постановление за принудително довеждане като обвиняем по следствено дело на НСлС. Двамата и автомобилът са транспортирани в РУП-Берковица, снети са им обяснения и са предадени на служители на ГДБОП- София.


Кърджали. Осъден в Холандия и обявен за общодържавно издирване мъж е задържан в РУ-Кърджали вчера. С.Т./34/ нарязал четирите гуми на автомобил “БМВ” в село Черноочене вчера. Колата е собственост на 32-годишен жител на село Стремци. Извършителят на деянието е задържан в полицията. При извършената справка е установено, че лицето е с влязла в сила осъдителна присъда в Холандия и е обявено за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.


Пазарджик. Възрастна жена стана жертва на добре позната вече схема за телефонни измами. Вчера около 17 часа непознат мъжки глас се обадил на стационарния телефон на 64-годишната С.Г. от септемврийското с.Лозен. Той се представил за прокурор и съобщил на нищо неподозиращата бъдеща жертва, че синът й е предизвикал тежка катастрофа. За да засили ефекта, измамникът споменал, че е загинало и малко дете. За да бъде освободен синът й от ареста, обаче била необходима сумата от 15 000 лева. Жената съобщила, че не разполага с толкова пари, но гласът от другата страна бил сговорчив и се съгласил първоначално да бъде заплатена част от нея. Събраните от С.Г. 6400 лева и 1500 евро били предадени няколко часа по-късно на непознат мъж в края на селото. Едва след това жената осъзнала, че е станала жертва на измама. По случая работят септемврийски криминалисти.


Бургас. Вчера към 18.15 часа в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за изчезнало шесткгодишно момиченце в района на морски плаж «Слънчев бряг» - централен, край хотел «Бургас». Изяснено е, че 31-годишната майка на детето го е забелязала за последно около 17.50 ч. докато си играе край морския бряг. По описание и фотоснимки са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия за откриване на изчезналото момиченце. Проведени са обходи и беседи, разпределени са полицейски служители, които да издирват детето на север и на юг по Морския плаж, ангажиран е екип на «Гражданска защита» в случай на необходимост да бъде предприето и водно търсене. Около 21.30 часа. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение, че издирваното дете е намерено на Морския плаж на 2 км в посока север от мястото на изчезване до бийч бар «Мания». Открилият го 37-годишен бургазлия споделил, че по думите на момиченцето, то е вървяло по плажната ивица за да търси майка си. В 21.40 ч. детето е предадено на 31-годишната софиянка.


Гражданска защита. Служители на „Гражданска защита”-Пловдив оказаха съдействие след падналия проливен дъжд вчера в Пловдив. Няма пострадали, нанесени са материални щети. За времето от 13 часа до 15 часа е бил отводнен подлеза на бул. „6-ти септември” до аптека „Марица”. Междувременно в 14 часа бил получен сигнал за паднал голям клон, който е препречил тротоар на ул. „Преслав” до Гръцкото консулство.
Същия ден три автомобила са били повредени от прекършените клони. На бул. „Руски” близо до Търговската гимназия е било счупено предното стъкло на микробус „Форд Транзит”. На лек автомобил „Тойота” на ул. „Съборна” и лек автомобил „Лада” на ул. „Н. Войводов” са били смачкани предните капаци и счупени обзорните стъкла.


ПТП. Велосипедист почина при катастрофа на пътя Асеновград – Пловдив. Вчера около 17.30 часа мотоциклет „Хонда”, управляван от Й.Н. /32г./ от Пловдив, блъснал пресичащия пътното платно велосипедист Й.В. /62г./ от Пловдив. Възрастният мъж е бил откаран с фрактура на черепа в болница, където малко по-късно е починал. Мотористът е настанен за лечение с фрактура на дясната предлакътница. Причините за катастрофата се изясняват.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket