неделя, 4 юли 2010 г.

Крими - 03.07.2010 г.

Полицейски проверки по линия „Търговска дейност и акцизни стоки”.

Плевен. Проверка за предотвратяване, пресичане и ограничаване на незаконна дейност с вредни финансови последици за бюджета на страната бе проведена вчера в село Радомирци. В магазин за хранителни стоки били намерени 42 кутии цигари от марката «Palace king size» без акцизен бандерол. Предстоят експертизи на нередовната стока. Съставен е протокол за доброволното й предаване. По случая е образувано досъдебно производство.


В. Търново. При полицейска проверка в склад са открити над 200 бутилки с алкохол без бандерол. След получен сигнал за извършено престъпление по чл. 234 от НК полицейски служители проверили складова база в областния град. При проверката те открили 225 бутилки с водка и уиски, без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, работата по случая продължава.


Ст. Загора. В рамките на полицейскаска операция, проведена на територията на Павел баня е извършена проверка в магазин на ул. “Христо Ботев”. В обекта били намерени и иззети 319 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
От една до шест години лишаване от свобода е наказателната отговорност за всеки, който продава или държи на склад акцизни стоки без бандерол. Полицията ще продължи проверките за пресичане на престъпленията в сферата на търговията. Целта е предотвратяване и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински такъв или с изтекъл срок на валидност или без надлежно разрешително за продажба на тютюневи изделия.


Силистра. 37-годишен силистренец е задържан за притежание на наркотици. Мъжът с инициали А.Г. бил проверен в късните часове на 2 юли на обществено място в областния град. У него било намерено пакетче, съдържащо 3,25 грама кафеникаво прахообразно вещество. При полевия наркотест, веществото реагирало на хероин. А.Г. е задържан за 24 часа, срещу него е образувано дознание.


В. Търново. Задържан е 37-годишен лихвар. В четвъртък полицаи спрели за проверка автомобил, управляван от Д.С. от Полски Тръмбеш. При извършения оглед и претърсване на превозното средство станало ясно, че водачът се занимава с незаконна лихварска дейност. Били намерени и иззети над 400 дебитни карти, собственост на различни лица, 4000 лв. и две лични карти. 37-годишният мъж не е криминално проявен и няма регистрация в полицията. За случая е информиран прокурор от великотърновската окръжна прокуратура. Д.С. е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.


Плевен. На 2 юли криминално проявен бе заловен от полицията след кратко преследване по плевенските улици. Инцидентът е станал около 14.20 часа. В рамките на специализирана акция за задържане на лица, обявени за общодържавно издирване за кражби и грабежи в Плевен, служители от Първо управление извършили проверка на адрес на бул. «Георги Кочев». На място бил засечен 16-годишен криминално проявен плевенчанин. След като вижда приближаващите полицаи той направил опит да избяга през дворните места на съседните къщи в посока училище "Киро Станев". За да бъде заловен служителите на реда са произвели четири изстрела със стоп-патрони и са улучили беглеца в областта на гърба и таза. След кратката гонка момчето било задържано в двора на училището. Извършен му е медицински преглед в Плевенската болница. Не са му причинени телесни повреди и наранявания. Задържан е за 24 часа в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни. Плевенчанинът е известен на полицията с много криминални прояви и регистрации за кражби и грабежи. Сезирана е прокуратурата.


Стара Загора. 27-годишен мъж, откраднал златен накит, е задържан часове след извършеното престъпление. Вчера около 14.30 часа 63-годишна старозагорка съобщила в полицията, че минути по-рано на ул. “Парчевич” неизвестно лице е издърпало от врата й златна верижка около 5 грама. По думите на жената грабителят избягал в неизвестна посока. Незабавно били предприети заградителни мероприятия от екип на полицията, служител на частна охранителна фирма и граждани, при които е заловен извършителя на деянието – Е.Р. (27 г.) от Стара Загора. У него е открито колието, предмет на престъплението. Мъжът е задържан за 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
В първия ден на юли около 8 часа в оперативната дежурна част на полицията в Чирпан е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на прозорец е проникнало в магазин за хранителни стоки и е извършило кражба на 300 лв. Образувано е досъдебно производство и в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от М.Ю. (22 г.) и И.М. (20 г.) – и двамата от Чирпан. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


ПБС. Техническа неизправност е причината за пожара във влак на ж.п. гара Айтос. Малко след 7 часа сутринта на тел. 112 е получено съобщение, че гори електровоз на пътнически влак. За минути на спирка „Каменни кариери” на гара Айтос пристигнал екип огнеборци. В рамките на 10 минути огънят бил погасен. Междувременно 40 пътници били евакуирани от персонала на влака. При направения оглед се оказало, че в следствие на техническа неизправност се е запалил апаратен шкаф под трети вагон.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket