неделя, 11 юли 2010 г.

Крими - 10.07.2010 г.

Велико Търново. 2500 кутии цигари без бандерол са намерили полицаи от Павликени при проверка на лек автомобил. В петък към 15.30 часа автопатрул на Пътна полиция към РУП-Павликени спрял за проверка в района на с. Бутово лек автомобил „Ситроен”, управляван от А. А./49г./ от Павликени. В колата са намерени 2500 кутии цигари от марката „Слимс” без бандерол. При претърсването в дома на А.А. са открити и 9 десетлитрови бутилки със светла течност с мирис на алкохол и 6 бутилки по 100 мл с екстракт за алкохол. А. А. е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 234 от Н.К. Той е криминално проявен, осъждан е за грабеж и измами в особено големи размери.


Плевен. Полицаи от Плевен задържаха автохулиган, опитал да осеути полицейска проверка. Автомобилният екшън се разиграл около 2:30 часа. В ранните часове днес на бул. «Русе» полицейски автопатрул подал сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил «Ауди А-6». Шофьорът не се подчинил и продължил на скорост в посока бул. «Георги Кочев». Започнало преследване, «Аудито» е застигнато и полицейски инспектор излязъл от патрулката, шофьорът на аеудито рязко завил и потеглил срещу него, като застрашил живота му. Тогава полицаят произвел три изстрела по движещия се автомобил и единият куршум счупил предното ляво стъкло от страната на водача. Водачът на аудито отново не спрял. Около 3 часа на първокласния път за Русе, колата е засечена, паркирана до автосервиз. При полицейската проверка спътничката на нарушителя се нахвърлила върху униформените като ги обиждала и блъскала. На местопроизшествието пристигнали три патрулки и задържали мъжа и жената. В полицията е установено, че водачът е 32-годишен плевенчанин. Проверката с дрегер показала, че той шофира с 1 промил алкохолна концентрация и няма книжка. Спътницата му е 27-годишна от Пордим. И двамата са задържани за 24 часа. За престъпление по чл.325 ал.1 от НК е уведомена прокуратурата.


Силистра. 49-годишен мъж е катастрофирал при опит да избегне полицейска проверка. Произшествието е станало тази нощ около 4 часа по пътя Главиница-Тутракан. В рамките на полицейска операция, провеждаща се в района, служители на РУ „Полиция” - Тутракан подали знак за спиране към водача на лек автомобил „Форд Мондео”. Вместо да спре, шофьорът ускорил движението по пътя към Тутракан. След 7 км, навлизайки в завой, той загубил управлението и колата се преобърнала два пъти в нива край пътя. Водачът и спътникът му незабавно напуснали местопроизшествието се укрили, но още същата нощ самоличността им е изяснена от тутраканските полицаи. Проверка показала, че водачът – 49-годишният Н.М., е лишен от право да управлява МПС. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Другият пътник в автомобила – 21-годишен младеж е откаран в русенска болница с нараняване в окото. Изясняването на случая продължава в РУ „Полиция” – Тутракан.


Пловдив. Трима мъже са уличени в серия домови кражби на територията на РУП–Труд. От началото на месеца в две къщи в Голям чардак и Бенковски, както и в две къщи във Войсил, крадците влизали след разбиване на заключващите устройства на вратите. От там взимали основно ел. инструменти, но и други вещи. При проведените съвместни издирвателни действия, служителите на РУП–Труд и Шесто РУП–Пловдив установили, че извършители са Г.К. /36г./ от Стряма, В.П. /46г./и и К.М. /28г./ от Пловдив, вторият - многократно осъждан. Пенсионерка е станала жертва на измама вчера в Пловдив. В Пето РУП – Пловдив бил получен сигнал от 85-годишната М.С., че около 12 часа в дома й в ЖК „Тракия” на вратата е позвънил непознат мъж. Той се представил за служител от „Социални грижи” и обяснил на възрастната жена, че тя фигурира в списък за увеличаване на пенсията. Зарадвана, М.С. поканила мнимия социален работник в жилището си и попълнила празните формуляри, които той й дал. После, под предлог, че документите трябва да се изпращат по пощата, мъжът поискал сумата от 250 лева. Без да се усъмни в думите му, М.С. извадила парите и ги предала на измамника, който веднага след това си тръгнал.
Междувременно 68-годишна жена също е била измамена в дома й. Около 19.30 часа на входната врата в жилището на Ч.Р. на бул. „България” в Асеновград позвънил мъж, който предложил 100 литра дизелово гориво за сумата от 60 лева. Жената се съгласила на изгодната „сделка” и дала парите на непознатия. Той отишъл да вземе тубата с нафта, но повече не се върнал.


Варна. Снощи към 21,35 часа дежурен лекар в Бърза помощ съобщил във Второ РУП за открит починал от прободна рана мъж във вила в местността “Акчелар”. На място е установено, че 44-годишен варненец бил прободен в разгара на битов скандал с брат си - И.С. /56г./ от Варна, безработен, осъждан. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталната развръзка. Братът е задържан за 24 часа. Местопроизшествието е посетено от служители на сектор Криминална полиция при Второ РУП, ОДМВР – Варна, оперативно група и съдебен лекар. Иззети са веществени доказателства. Случаят е докладван на прокурор. Започнато е досъдебно производство по чл. 115 от НК.
Снощи, към 23,15 часа 57-годишна от Белослав се оплакала в полицейския участък, че малко по-рано – към 23 часа неизвестен я заплашил с нож и отнел от внука й /17г./ скъп мобилен телефон. При предприетото издирване, много бързо полицаите установили извършителя – С.Р. /33г./ от Белослав, който е задържан за 24 часа. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство. Апаратът е иззет.


ПБС. 43-годишна варненка е съобщила в Първо РУП, че към 0,26 часа днес установила, че е възникнал пожар в собствения й автомобил “Ауди А3”, паркиран на ул. “Княз Батенберг”. По автомобила са нанесени значителни материални щети. Извършен е първоначален оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство. При повторния оглед е изяснено, че пожарът е възникнал в предната лява част на колата, където се намира акумулатора. Следи и веществени доказателства за умишлено предизвикан пожар не са открити. Назначен е трети оглед, в който ще участва вещо лице – специалист по ел. инсталации, тъй като е възможно пламъците да са предизвикани от късо съединение в ел. инсталацията на автомобила. Работата по случая продължава.


ПТП. Към 21:10 часа снощи, в РУП-Шумен е получен сигнал за пътен инцидент на пътя Силистра – Шумен край с.Венец. На място са изпратени екипи на полицията, „Гражданска защита” и Центъра за спешна медицинска помощ. В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че лек автомобил “Опел Кадет”, с шуменска регистрация, движещ се в посока Шумен, управляван от 48-годишния Е.Х. от село Капитан Петко се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил “Опел Зафира”, със силистренска регистрация, управляван от 45-годишния Л.А. от село Зарник, област Силистра. 48-годишният Е.Х. е починал на място, а в МБАЛ Шумен са откарани за оказване на медицинска помощ пътниците в лекия автомобил “Опел Кадет” – 19-годишен младеж от село Наум, който е с фрактури на десния крак и 30-годишен мъж от село Капитан Петко с фрактури на челюст и лява ръка. 45-годишният Л.А. е изпробван с техническо средство като не е отчетено наличие на алкохол. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Извършен е оглед на мястото на инцидента от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство. Причините за възникване на инцидента се изясняват, като най-вероятно лекия автомобил “Опел Кадет” е навлязъл в лентата за насрещно движение.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket