понеделник, 12 юли 2010 г.

Крими - 12.07.2010




Хасково. Криминалисти на ОДМВР-Хасково изясняват съпричастността на трима жители на Симеоновград на възраст 48, 42 и 39 години в извършването на незаконни финансови операции. По първоначална информация триото се е занимавало с отпускане на заеми срещу сериозни лихви. След проведени оперативно-издирвателни действия и съгласуване с окръжна прокуратура в Хасково са извършени претърсвания в жилищата на тримата, от които са иззети 2 банкоматни карти, собственост на техни клиенти, и сумата от 9780 лева. Там са намерени 4 тетрадки със списъци на имена на длъжници и съответните суми. Работата по случая продължава. В ОДМВР-Хасково е образувано досъдебно производство по чл.252, ал.2 от НК. /снимки/


Двама мъже на 46 и 21 години са задържани в Свиленград. Те опитали нелегално да прекарат през ГКПП-Капитан Петко войвода 14 кг тютюн и 60 кутии цигари без бандерол. За целта разпределили безакцизната стока в двата си автомобила, които управлявали. При последвалата полицейска проверка обаче в една от колите -„Рено Клио”, служителите на реда открили 41 пакета по 250 грама ситно нарязан тютюн и 20 кутии безакцизни цигари, а в „Сеат Кордоба” полицаите се натъкнали на 15 пакета с 3 килограма и 750 грама тютюн и 40 кутии цигари. По случаите са образувани досъдебни производства.


17-годишен е задържан за 24 часа, след като в него полицаите открили 5 дози марихуана с тегло 10 грама. Непълнолетният бил спрян за рутинна проверка вчера около 19.30 часа в близост до жилищен блок на улица “Св.Св. Кирил и Методий”. По случая е образувано досъдебно производство.


Монтана. 15 пакетчета с канабис са намерени при обиск и на 25-годишен от Монтана. П.В. бил засечен от служителите на реда пред входа на блока, в който живеел. Акцията е проведена към 21.00 часа на 11 юли - малко след като в териториалното звено «БОП» бил получен сигнал, че мъж от Монтана притежава наркотици и вероятно ги разпространява. При извършения полеви наркотест е установено, че съдържанието на пакетчетата е канабис с тегло 16,02 грама. По случая в ОД МВР-Монтана е образувано досъдебно производство.


Русе. Полицията работи по установяването на обстоятелствата и разкриването на грабеж от игрална зала, извършен вчера рано сутринта. По думите на една от служителките, около 05.30 часа непознат нахлул в залата, заплашил я с нож, грабнал чантичката, в която имало около 1160 лева събран оборот и изчезнал. Извършен е оглед на мястото на произшествието, свидетели са дали описание на евентуалния извършител. По случая е започнато досъдебно производство.


Пловдив. Двама мъже са в ареста, след като предизвикали скандал в заведение в ж.к. «Тракия» в града. К.Д. /45г./ и К.И. /37г./ празнували заедно със свои приятели. След като се почерпили добре, мъжете започнали да безпокоят останалите клиенти на заведението, а на забележката на управителя отговорили с порой от обиди и заплахи. След подадения сигнал на място пристигнал полицейски екип, който също бил посрещнат от почерпените с обиди. К.Д. и К.И. - известен на полицията, са отведени в Пето РУП – Пловдив, където са задържани за 24 часа.


51-годишен мъж е пострадал след пиянско сбиване вчера в Новаково. По първоначални данни скандалът възникнал около 16 часа, след като той и неговият познат - Х.А. /31 г./ погълнали сериозно количество алкохол в селската кръчма. Скоро разпрата прераснала в ръкопашен бой, завършил с наранявания по главата на по-възрастния. Х.А. е задържан за 24 часа в ареста на РУП – Асеновград.


Пазарджик. Само в рамките на два дни за втори път надзиратели предотвратяват опит за внасяне на наркотици в пазарджишкия затвор. Вчера около 14.30 ч. – време, в което има редовно свиждане на лишени от свобода с техни близки, е извършена проверка на личния багаж на един от посетителите А.М. /29 г./ от Пещера. Надзирателите открили интересна находка – 10 хартиени пликчета тип писмо с кафяво прахообразно вещество били натъпкани и сполучливо комуфлирани в туба от крем за бръснене. Незабавно на мястото пристигнала дежурна група на РУП-Пазарджик. Направеният полеви наркотест реагирал положително на хероин. Полицаите задържали А.М. за срок от 24 часа в ареста. Срещу него е образувано дознание.


Турист, който се изгубил в гората, е открит невредим. 21-годишният шуменец имал късмет, защото когато тръгнал на поход не забравил да вземе мобилния си телефон. Той се запътил към хижа «Румен», но след като се стъмнило се изгубил. Така към 22.00 часа той потърсил помощ от полицията като позвънил на телефон 112. Униформените бързо се ориентирали за евентуалното местоположение на туриста и на мястото бил изпратен полицейски екип, който го открил и върнал обратно в близкия град.


София. Извършители на два грабежа и опит за грабеж са установени и задържани след упорита работа на криминалисти на столичните районни управления. На 10 юли към 21.00 часа до кафене на бул. “Рожен” 54-годишен столичанин бил нападнат от непознат, който след побой му отнел дебитна и лична карта, мобилен телефон и 43 лева. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя - 53-годишния В.Г., регистриран в полицията за кражби. При задържането му в него бил открит и телефонът на пострадалия. Броени минути след сигнал за въоръжен грабеж от магазин за хранителни стоки в ж.к. “Суха река”, служители на столичното Пето РУП закопчали извършителите. В следобедните часове на 10 юли в търговския обект нахлули двама мъже, единият от които с пистолет. Те заплашили продавачката, грабнали оборота и изчезнали. Двамата «герои» всъщност успели да вземат само 20 лева - малко преди това управителят на магазина прибрал парите от продаденото до този момент. Фиаското на А.М. /41 г./ и А.Г. /36 г./ - с прякор Русият, приключило и след като минути по-късно, при проведени заградителни действия, те попаднали в полицейския капан. След доклад на материалите по случая в СРП, им е наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 200 лева.
Техен «колега» И.Й. /20 г./ също е задържан в полицейския арест, след като на 11 юли през нощта опитал да ограби собственичка на столично кафене. Той я причакал докато излизала от заведението, заплашил я с пистолет, но жената реагирало светкавично, успяла да се върне обратно и след като хлопнала вратата подала сигнал в полицията. Така минути по-късно регистрираният за кражби е задържан от служителите на реда, а след разпити на свидетели, материалите са докладвани в прокуратурата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket