неделя, 4 юли 2010 г.

Крими - 02.07.2010 г.

Бургас. Около 1.00 часа вчера в районното управление в Несебър бил получен сигнал за кражба на медни проводници от помпена станция в землището на с. Тънково. Изпратеният незабавно на място полицейски автопатрул задържал криминално проявените З.Т./26г./ от Ахелой и Р.Д./23г./ от Каблешково. Двамата се придвижвали с лек автомобил „Фолксваген Голф” с пазарджишка регистрация. При направената проверка в колата били открити две ножици за арматура, газова горелка и меден проводник. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Велико Търново. На 1 юли, около 18.45 часа, в районното управление в града бил получен сигнал за извършен въоръжен грабеж от стоматологичен кабинет на ул. „Ал. Пенчев”. 57-годишната зъболекарка разказала на пристигналите на място полицаи, че неизвестен с маска на главата и въоръжен с нож заплашил пациентът, който в този момент бил в чакалнята и взел от бюрото портфейл с оборота на кабинета. Само след минути, в резултат на поведените заградителни действия, съвместно с частна охранителна фирма, охраняваща кабинета, в района на старото военно училище е задържан криминално проявеният и осъждан за грабежи, кражби и наркотици Т.Т./29г./ от Силистра. У него били открити черна маска и портфейла с цялата открадната сума. Срещу извършителя е започнало досъдебно производство по чл. 198 от НК.

Пловдив. 23-годишен асеновградчанин е в ареста за 24 часа за притежание на наркотици. Около 21 часа на пл. „Н. Хайтов” в Асеновград бил спрян за проверка Р.А./23г./. При обиск полицаите открили в джоба му найлоново топче с хероин – 1.557 грама.

Хасково. Деветима младежи са задържани през изминалото денонощие за кражби в региона. Трима от тях са на възраст под 18 години. Криминалисти установили, че само за седмица тийнейджърите от Харманли са извършили поредица от взломни кражби на територията на Свиленград и Любимец. Набезите им са били ориентирани към магазини и кафе-машини. Четирима димитровградчани пък били задържани по време на опит за кражба. Вчера те разбили катинар на шахта на горивен резервоар в района на бензиностанция в кв. „Черноконево” и направили опит да задигнат горивната сонда, който криминалистите предотвратили. По всички случаи са заведени досъдебни производства.

Търговище. Около 8 кг зелена листна маса и 1 кг суха листна маса, реагирали на марихуана при полевия наркотест, откриха полицаи в Попово. Те установили, че за няколкомесечен период В.С./21г./ и С.С./22г./ придобили и съхранявали високорисковото наркотично вещество. Марихуаната е иззета, а В.С. е задържан в районното управление в Попово.

Стара Загора. По обед вчера в районното управление в града бил получен сигнал за двама души, които разкопавали кабел. На място веднага бил изпратен полицейски екип, който заловил П.Ж./47г./ и Д.М./29г./, докато разкопавали многожилен съобщителен кабел. Иззети са около 5 кг меден проводник. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Благоевград. В районното управление в Разлог за 24 часа е задържан 23-годишният С.М. от Благоевград, който живее в с. Баня. Младият мъж бил разобличен, че умишлено е подпалил сервизно помещение в жилищен блок на ул. „Бела река” в Разлог. По случая е образувано досъдебно производство срещу.

ПТП. 64-годишна англичанка загина при пътен инцидент в Свети Влас. Около 20.00 часа вчера, бетоновоз „Мерцедес” връхлетял върху жената и съпруга й. 41-годишният бургазлия Р.Р., шофирал тежкотоварната машина, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в остър ляв завой загубил управление над автомобила, преобърнал се на пътното платно, а после през тротоара и ударил двамата туристи. Жената починала на място, а 56-годишният й съпруг е настанен в бургаска болница без опасност за живота. Водачът на бетоновоза също е откаран в болница за наблюдение. Опасност за живота му няма. Тестът с дрегер, направен на мъжа, не е отчел наличие на алкохол в кръвта му. Взета му е кръв за анализ. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket