сряда, 21 юли 2010 г.

Крими - 20.07.2010 г.

София. Тази сутрин към 03.00 часа 16-годишна потърсила помощ в полицията. Тя обяснила, че час по-рано на кръстовище в кв. „Орландовци”, докато пътувала с приятеля си в л.а. „БМВ”, неин познат изскочил от тъмнината с насочен срещу колата автомобил и стрелял. Водачът обаче успял да запази самообладание, продължил по посока кв. „Бенковски”, където изчакал идването на полицейски екипи. При извършения оглед на колата е установена дупка от куршума на задното ляво стъкло. В хода на предприетите от столичното Второ РУП действия е задържан извършителят Д.Д. /28г./, който е криминално проявен. На този етап не е открито оръжието, работата по изясняване на обстоятелствата около случая продължава.


Монтана. Хероин е открит при полицейска проверка в частен дом в гр. Монтана. Над 500 грама хероин задържаха монтанските полицаи. Вчера те извършили претърсване на стая на бул. "Христо Ботев", обитавана от 25-годишния П.Ц.. На нощното шкафче те забелязали кафяво прахообразно вещество, което при направения наркотест реагирало на хероин. По случая е образувано досъдебно производство в РУП - Монтана.


Пазарджик. Велинградски криминалисти задържаха двама извършители на кражба, за която сигнал в полицията е подаден преди четири дни. Потърпевшият обяснил, че с изненада установил, че от джоба му липсва портфейла с лични документи, кредитни и дебитни карти, малко по-късно разбрал, че от картата му са изтеглени 400 лева. След няколко дни усърдна работа криминалистите в курорта успели да влязат в дирите на извършителите - С.Д. /33г./ и С.Б. /30 г./ от Велинград. Те са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано дознание.


Голямо количество цигари без бандерол откриха за пореден път служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Пазарджик. Вчера те провели специализирана полицейска операция на територията на пазарджишкото село Синитово. Така попаднали и в къщата на 80-годишния жител на селото И.С., където при претърсването намерили 8000 кутии с цигари от марката “LM” без бандерол. Акцизната стока е иззета, а по случая е образувано полицейско производство.


Мъж и двама тийнейджъри от пазарджишкото село Говедаре са задържани от служители на сектор “Криминална полиция”. Полицаите работили по сигнал за изнасилване на 18-годишна. Те установили обстоятелствата окло извършеното престъпление - към 22.30 ч. миналата сряда на улица в пазарджишкото село младата дама била настигната от лека кола, в която непознат мъж я качил насила, престъплението е извършено в покрайнините на селото. Със случая се заели криминалисти, експерт и разследващ полицай, които скоро влезли в дирите на Р.С. /21 г./. Продължава работата по изясняване на съпричастността и на двама непълнолетни съучастника. Очаква се днес Районната прокуратура в областния град да удължи срока на ареста на тримата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket