понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 14.07.2010 г.

Пловдив. Двама мъже от София са уличени в извършването на кражба на 15 000 лева от камион на АМ „Тракия”. По първоначални данни на 17 юни срещу бензиностанция до Белозем в посока Стара Загора товарен автомобил „МАН” бил аварирал. Шофьорът слязъл и започнал да сменя спуканите гуми. Докато работил той забелязал мъж, който прескочил мантинелата, пресякъл насрещното платно и се качил в лек автомобил „БМВ”. Веднага след това колата потеглила в посока София. Когато водачът на камиона се върнал в кабината видял, че от там липсвали 15 000 лева. При проведените съвместни издирвателни действия служителите от сектор „Престъпления по пътищата” при ОДМВР–Пловдив и сектор „Грабежи” при ГД „Криминална полиция” - София са установили, че извършители на кражбата са С.Г./35г./ и М.К./42г./, криминално проявени. Те са задържани за 72 часа в следствения арест. Работата по случая продължава.

Тинейджър бе заловен като уличен в извършването на грабеж над 10-годишно момче в Пловдив. На 10 юли, около 12 часа, на улицата непознат младеж издърпал мобилния телефон от ръцете на 10-годишно момче и побягнал. При проведените издирвателни действия е установено, че извършителят е 16-годишен младеж от Пловдив, криминално проявен. Той е задържан за 72 часа в следствения арест. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Два палета, пълни с бутилки с метан, са паднали от камион тази сутрин на надлеза за Съединение на „Голямоконарско шосе”. Няма пострадали. Сигналът е получен в 6.53 часа. При падането винтилите на бутилките в единия палет са се счупили и е изтекла газ. Районът незабавно е бил обезопасен и отцепен от полицейски служители. На място са и екипи на „ПБС” и „Гражданска защита”. По първоначални данни причина за инцидента е техническа неизправност в ремаркето на камиона. Работата по случая продължава до пълното обезопасяване на района.

Търговище. Вчера, около 10 часа, в районното управление бил получен сигнал, че час след полунощ двама неизвестни влезли в дома на 66-годишен самотно живеещ мъж в с.Росина. Чрез използване на сила го привели в безпомощно състояние и откраднали 1750 лева. След предприетите незабавни оперативни действия, криминалисти от ОДМВР-Търговище и техни колеги от районното управление само за няколко часа установили извършителите. Задържаните - Н.Г./30г./ и А.Х./46г./, са криминално проявени и са от същото село. А.Х. е с ефективни присъди за кражби, наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража”. 30-годишният, който е регистриран в полицията за кражби, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Враца. Тази сутрин в 3 часа на ул.”Речка” в града бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от И.И./28г./, военнослужещ. В колата били открити 21 маскировъчни клина, 20 маскировъчни зимни шуби и камуфлажна мрежа. В хода на проверката било установени, че те са откраднати от поделение в града. Предприети са процесуални действия и проверки били извършени пред поделението и на 30-годишния Ц.Ц., в когото били открити мешка с два чифта нови кубинки. Двама мъже били дежурни. За случая е уведомен дежурен военен прокурор в Плевен.


София. Непосредствено след извършен грабеж на златен синджир вчера служители на Седмо районно управление задържаха извършителя. Около 13 часа автопатрул забелязал мъж, който чрез сила издърпал от врата на възрастна жена златния й синджир, след което избягал. Полицаите го проследили и само след броени минути го задържали. Извършителят – А.А./35г./ е криминално проявен за кражби и грабежи. Работа по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.

Трима тийнейджъри, откраднали златен синджир от столичанка пред магазин на бул. “Възкресение”, бяха задържани от криминалисти на Трето районно управление. Извършителите са непълнолетни и са известни на инспекторите от Детска педагогическа стая за множество кражби и грабежи. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.


Бургас. На 12 юли полицаи от Айтос са задържали 19-годишните Х.Х. и И.П. от града. Около 4.30 на 10-и сутринта в кафе „Астел” двамата откраднали портфейл от дамска чанта, с лични документи, дебитни карти, 180 евро и дамска златна гривна /4 грама/, собственост на 28-годишна жена. Иззетите вещи са намерени и иззети. Работата продължава.


Стара Загора. На 12 юли, около 15.30 часа, в района на кв.”Железник” пред входа на жилищен блок, непосредствено след покупка на хероин от 29-годишния В.К. от Стара Загора, са задържани 23-годишната М.В. от Стара Загора, И.М./27г./ от с. Малка Верея и П.П./22г./ от Стара Загора. При извършена проверка на лек автомобил „Пежо 306”, управляван от П.П. бил иззет хероин - една доза. В управлявания от И.М. лек автомобил „Мерцедес” били иззети 3 дози хероин. При извършената проверка на 23-годишната девойка били иззети 2 дози хероин. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, срещу тях са образувани досъдебни производства. „Продавачът” В.К. също е задържан за 24 часа, предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража”.


Вчера, около 14.30 часа, при извършена проверка в дома на 30-годишния М.И в старозагорския квартал „Железник” криминалисти иззели 25 хартиени пликчета – хероин и пакетче марихуана. Теглото на иззетия наркотик е в процес на установяване. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, предстои искане за постоянното му задържане. Двама мъже – Д.Г./26г./ и П.П./30г./ и 28-годишната Т.Т. са задържани в момент на покупка на хероин от 30-годишния мъж. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава. Образувано е досъдебно производство.


Акцизни стоки. Продължават специализираните операции в страната за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки.


410 кутии цигари със сръбски бандерол, укрити в автомобилни гуми, били намерени при проверка на лек автомобил в Берковица. Вчера, около 18 часа, автопатрул спрял за проверка лек автомобил “Опел Астра”, управляван от 27-годишния С.Й., където били открити цигарите от марка "Вайсрой" - синьо. Те били складирани в 4 автомобилни гуми. Образувано е досъдебно производство.


40 кутии цигари без бандерол са иззели плевенските полицаи. Вчера била извършена проверка в кафене в с.Долни вит, стопанисвано от 53-годишен мъж. Цигарите са от марката „Raquel slims”, образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата.


Вчера служители на Икономическа полиция при ОДМВР- Бургас и колегите им от районното управление в Несебър извършили проверка в склад за търговия с алкохолни продукти. От там били иззети 187 бутилки водка „Данска” с фалшив бандерол.


Три стека цигари без бандерол са открили кирковските полицаи. Те били открити в багажа на Ш.М./57/, който бил проверен на автогарата в село Кирково.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket