понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 19.07.2010 г.

Кюстендил. Полицаи откриха наркотични вещества, скрити в колата на пловдивчанин. Лекият автомобил „Рено Клио” с пловдивска регистрация бил спрян за проверка вчера, около 16.00 часа на паркинг на главен път Е-79. Служителите установили, че собственикът – С.Д./42г./ от Пловдив и 25-годишният му спътник - гръцки гражданин, са скрили в предната лява врата в кухината на тонколоната бяло прозрачно пликче с прахообразно вещество с тегло 3.2483 гр, реагирало на хероин. В кухина на автомобилното табло пък полицаите открили прозрачен плик със скрити в него други три пакета. Два от тях – с тегло съответно 40.9621 гр и 5.8292 гр, съдържащи прахообразно вещество, което реагира на хероин. В третия пакет имало 32.0052 гр суха листна маса, реагираща на канабис. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Служители на Второ РУМВР заловиха извършителите на грабеж, станал в събота в града. Около 21.30 часа на автобусна спирка срещу Централна гара 61-годишна пловдивчанка припаднала. Докато жената се свести, от врата й бил издърпан 10-грамов златен синджир с кръстче. При проведените издирвателни действия били заловени извършителите – И.Б./33г./ и Б.Р./51г./, и двамата от Пловдив и известни на полицията. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


42-годишен мъж от Стара Загора е задържан в ареста за 24 часа, след като управлявал колата си в нетрезво състояние и оказал съпротива на полицейски служители в Първомай. Вчера, около 20.30 часа, в районното управление бил получен сигнал, че по пътя Хасково – Пловдив пикап „Нисан Кинг” се движи по начин, по който създава опасност от пътно-транспортно произшествие. Изпратеният незабавно на място автопатрул се опитал да спре автомобила на ул. „Цариградска”, но шофьорът му пропуснал стоп-палката и увеличил скоростта. Малко по-късно „Нисан”-ът бил спрян на ул. „Цветница”. Водачът – К.М./42г./ от Стара Загора, бил порядъчно почерпен. Той се държал агресивно, заплашвал и обиждал полицейските служители. Мъжът отказал да представи документите си за самоличност и шофьорската книжка, както и да бъде изпробван с дрегер. Срещу него е образувано дознание по чл. 325, ал. 2 от НК.


Цигари и алкохол без бандерол били намерени вчера в лек автомобил, собственост на пловдивчанин. При проверката служители от Четвърто РУМВР иззели от паркиран на ул. „Беласица” „Фолксваген Пасат”, собственост на В.Н./48г./, 112 кутии папироси и 70 литра алкохол от различни марки без платен акциз.


Стара Загора. За броени часове служители на районното управление в града заловиха извършител на грабеж. Вчера по обед, на бул. „Цар Симеон Велики”, мъж издърпал от врата на 46-годишна старозагорка златен ланец с кръстче. Малко по-късно полицаи заловили 20-годишния Х.С. от Стара Загора, криминално проявен. Той е задържан за срок от 24 часа. Работата по доказване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.


В 14.40 часа вчера в Чирпан служители от полицейското управление извършили проверка на лек автомобил „ВАЗ 2101” със старозагорска регистрация, управляван от 30-годишния чирпанлия Ю.А. В багажника на автомобила - с който се придвижвали и Я.А./43г./ и С.С./45г./, също от Чирпан – полицаите открили 40 метра многожичен телефонен кабел, който Я.А. и С.С. откраднали от шахта, намираща се в западния край на парк „Памуклука”. Работата по случая продължава.


Служители от полицейското управление в Гълъбово извършили вчера претърсване в дома на 46-годишния Й.К. от с. Обручище по сигнал за незаконно извършване на търговска дейност, свързана с изкупуване на черни и цветни метали без разрешение. Иззети са различни видове метални отпадъци, чието тегло е в процес на установяване. Работата по случая продължава.


Търговище. 50 чугунени решетки за улични водостоци, собственост на фирма в града, били откраднати вчера от скрадова база. В резултат на успешните оперативни действия извършителите на кражбата - Д.И./42г./, Ю.Ю./29г./, Р.С./19г./, М.А./26г./ и С.А./42г./, всички от Търговище – са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. За откраднат CD-плейър, дебитна карта и лични документи от автомобил полицаи са задържали В.Д./32г./. Кражбата е била извършена от отключен “Мерцедес” в с. Вишеград снощи около 18 часа. След подадения сигнал незабавно били организирани издирвателни действия и 45 минути по-късно извършителят на деянието е бил установен. От него са иззети техниката и откраднатите документи. Работата по случая продължава.


Двама извършители на кражба от заведение в областния център са предадени на прокурор с мнение за съд. Н.К./21г./ и Н.В./19г./ са повредили врата на складово помещение и откраднали 36 бутилки различни видове алкохол, 36 бутилки безалкохолни напитки и хранителни продукти за около 700 лв. Извършителите на деянието са били заловени от полицаи в близост до местопрестъплението. Бързото производство е приключено от РУ-Кърджали и материалите са изпратени в прокуратурата.


14-годишно момче, избягало от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Хасково, било установено в Кърджали. Автопатрул на полицейското управление забелязал непълнолетния младеж в центъра на града и при извършената проверка се изяснило, че той е обявен за издирване. Тийнейджърът е предаден на конвойната служба за транспортиране в социалното заведение.


Монтана. На 18 юли в 8.00 часа 63-годишен мъж подал сигнал в управлението, че пред вилата му в областния град е извършена кражба на 60-метров меден проводник, свързващ вилата с електропреносната мрежа. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия по "горещи следи" монтански криминалисти разкрили извършителите - криминално проявените Б.П./19г./ и 16-годишния му съучастник, и двамата от Монтана. Отнетите вещи са намерени.


Служители на участъка във Вълчедръм пък разкриха авторите на взломна кражба от сграда в с. Септемврийци, собственост на мобилен оператор. Криминално проявените 17-годишни Б.П. и М.В., и двамата от същото село, проникнали в помещението, счупвайки прозорец, и откраднали външно и вътрешно тяло на климатик "Кариер", както и 30 акумулаторни батерии. Климатикът е предаден с протокол за доброволно предаване. Работата по двата случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket