понеделник, 26 юли 2010 г.

22.07.2010

Монтана. 1588 кутии контрабандни цигари са открити при проверка на два автомобила. Около 23.30 часа снощи на изхода от с. Замфирово са спрени за проверка лек автомобил "Мерцедес", собственост на 38-годишния Г.Н. от Годеч, и лек автомобил "Рейндж Ровър", управляван от 45-годишния П.О. също от Годеч. При извършената проверка в багажниците на автомобилите са намерени по четири гуми. При демонтажа на джантите в тях са открити общо 1588 кутии цигари от различни марки с акцизен бандерол на Република Сърбия. Цигарите са иззети. Работата по случая продължава.

Плевен. Вчера при проверка в павилион в град Долна Митрополия, стопанисван от 25-годишна местна жителка, са намерени 60 кутии с цигари без валиден български акцизен бандерол. Незаконната стока е иззета с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.
Над 63 килограма насипен тютюн без бандерол пък откриха служители на полицията по време на специализирана акция, проведена вчера в Левски. От къщата на 50-годишен проверяващите иззели 11.300 кг ситно нарязан тютюн и 1600 къса заготовки за цигари. По-късно от друг адрес в града са конфискували 62 кг ситно нарязан тютюн, 70 000 къса заготовки за цигари, електронна везна и машина за вакумно-термично запечатване.
Предстоят експертизи на нередовната стока. Съставени са протоколи за доброволното й предаване. По случаите са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 234 от НК. Сезирана е прокуратурата.


Благоевград. Полицаи от Сандански иззеха цигари без бандеролен знак при проверки по контрола на акцизните стоки, извършени на територията на Сандански. Установени са нарушения в търговски обект на ул. „Осогово” в града, собственост на Е.О. от същия град. Оттам полицаите иззели 435 кутии цигари от вносни марки без бандерол. По случая е образувано полицейско дознание.
Разложки полицаи задържаха крадци на телефонен кабел в района на местността Предел. На 20 юли полицаи установили двама мъже от с. Горно Краище, които извършвали изкопни работи в отсечката Бетеловото – Предел, и предотвратили кражбата. В колата на И.Т./53г./ са открити 20 м оловна обвивка и две съединителни муфи. 53-годишният мъж и неговият съучастник и съселянин Б.Т. са задържани. Работата по случая продължава.


Хасково. Вчера икономически полицаи проверили търговски обект на улица “Единство” в града. В складовото помещение на павилиона, стопанисван от 33-годишна хасковлийка, полицаите са открили и иззели 237 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол, които са предадени с протокол за доброволно предаване.
Пожар възникна вчера, около 17 часа, в апартамент на улица “В.Левски”, при който са изгорели покъщина и голямо количество насипни цигари, съхранявани в жилището. От пожара е пострадала 28-годишната собственичка, която е получила 25%-изгаряния в областта на крайниците и гърба. Тя е приета в хасковската болница без опасност за живота. В хода на проверката, икономически полицаи проверили и жилището на 25-годишния й съпруг на улица “Звезда”, където също открили около 30 кг насипни цигари, вероятно предназначени за нерегламентирана търговска дейност. Работата по изясняване на причините за пожара продължава, образувано е досъдебно производство.


Кюстендил. Вчера, около 20 часа, в Дупница е спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес” със софийска регистрация. Колата управлявал столичанинът В.П./32г./, а заедно с него пътувал К.Н./41г./ от Сливен - криминално проявен и осъждан, включително и за разпространение на наркотични вещества. Установено е, че автомобилът е без документи за собственост. При извършеното претърсване, под кората на багажното отделение на возилото в прозрачен найлонов плик е открито бяло прахообразно вещество с общо тегло 28.45 гр, реагирало на амфетамин при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Колата и намереното наркотично вещество са иззети. Двамата мъже са задържани за 24 часа.


Враца. При проведена вчера полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества в района на КПП-Ребърково е извършена проверка на лек автомобил „Фиат Типо”, управляван от М.Т./25г./ от Оряхово, криминално проявен, и пътувалия с него В.А./30г./, също от Оряхово. Във въздуховод до волана е намерен найлонов плик със суха листна маса с тегло около 30 грама, реагирала на канабис. М.Т. и В.А. са задържани за 24 часа.


Бургас. Служители на Пето РУМВР извършили вчера претърсване в дома на 19-годишния бургазлия И.Р. Там полицаите намерили и иззели 54 полиетиленови пликчета със зелена суха тревна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Точното количество на намереното наркотично вещество е в процес на установяване. И.Р. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.


Ловеч. Цял боен арсенал бе разкрит на територията на с. Дерманци, след предприета полицейска операция на служители на ОДМВР-Ловеч и колегите им от полицейските управления в Луковит, Тетевен и Ловеч. В хода на акцията са проверени 16 адреса, откъдето са иззети ловна пушка 12 калибър, други три самоделни пушки с различни калибри, самоделен пистолет с нарезна цев, преправен газов пистолет, три цеви за нарезно оръжие и една за гладкоцевно, 101 патрона, 34 метра огнепроводен шнур и оптичен уред. Работата по документирането на случая продължава. /снимки/


Пловдив. Полицията е предприела всички необходими мерки по издирването на извършителите на крупна кражба от апартамент в града. По първоначални данни вчера, между 7.30 и 12 часа, неизвестни влезли в дома на 67-годишен мъж на ул. „Ниш”, след като са разбили патрона на входната врата. От жилището били откраднати ловните оръжия на собственика – карабина и три пушки, както и револвер с 50 боеприпаса за него. Извършителите са взели също и шест ръчни часовника, четири от които позлатени, златен дамски пръстен с диамант, 4000 лева и 600 евро. На тръгване крадците са прибрали и 5 кутии с пури и 10 стека цигари.


Видин. С полицейска мярка за срок до 24 часа вчера е задържан криминално проявеният И.Д./32г./ от с.Дреновец. Той е уличен, в кражбата на 207 м меден ел.проводник от три междустълбия в родното си село, извършена на 20 срещу 21 юли. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. Шестима извършители на кражба на медни проводници на стойност 1610 лв. са предадени на прокурор с мнение за обвинение пред съд. Приключеното досъдебно производство в РУ-Крумовград е срещу К.К./32г./, М.Г./35г./, Г.Т./37г./, С.С./29г./, Х.Г./21г./ и С.Г./28г./. Шестимата разкопали кабела от училищен двор в с. Чернооки. Те са заловени от полицията, докато се опитвали да го предадат.


ПТП. Мъж загина при катастрофа тази сутрин по пътя Разград - Русе. Инцидентът възникнал около 4.31 часа на главен път Е-70, в района на 38 км. Служители от РУМВР-Ветово се отзовали на сигнала за катастрофата. Те установили, че лек автомобил „БМВ”, движещ се в посока Русе, при нормална видимост и суха пътна настилка, в тъмната част на денонощието, при ляв завой, напуснал пътя вляво по посока на движение и се ударил в дърво. В резултат на удара колата се е разцепила на две, а водачът – 31-годишен мъж от Омуртаг, е починал на място. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket