понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 15 .07.2010 г.

Плевен. Служители на ОДМВР-Плевен работят усилено по разкриването на автора на тежко престъпление, извършено в с. Стежерово. Вчера към 17.30 часа жител на селото подал сигнал в полицията, след като открил безжизнените тела на две самотно живеещи свои съседки на 84 и 82 години. Те били със завързани зад гърба ръце, вързани глезени и с превръзки на лицата. През цялата нощ екипи на полицията са извършвали оглед на мястото, иззети са различни веществени доказателства, назначени са съдебно-медицински експертизи, които ще доказват причините за смъртта на жертвите. По случая е образувано досъдебно производство.

Жител на с. Ореш, Свищовско попадна в болница със сериозни изгаряния и опасност за живота, след опит да открадне електически проводници от трафопост. По първоначална информация 55-годишният влязъл в трафопоста в землището на с. Татари през вентилационната система. После успял да срежи шест електрически проводника, но го «застигнала» волтова вълна. Той е осъждан и има криминалистически регистрации. За престъпление по чл.195 ал.1 т.4 във връзка с чл.18 от НК е образувано досъдебно производсво. Уведомена е прокуратурата.

Велико Търново. Лихвар е задържан в областния град. От него са иззети множество копия от лични карти и записи на заповед, мобилни телефони и пари.Служителите на «Икономическа полиция» са действали по сигнал, че 38-годишен извършвал незаконни финансови операции. След като установили адреса, на който живее, полицаите блокирали района и малко по-късно засекли великотърновеца Т.Г. При извършен личен обиск в него те открили четири лични и девет дебитни карти, четири мобилни телефона, 815 лв. и 100 евро. С прокурорска заповед е извършено и претърсване на жилището и автомобила му, където са намерени преносим компютър, 87 записа на заповеди, попълнени от различни хора и 79 копия на лични карти. Т.Г. е задържан за 24 часа по ЗМВР. Той няма криминалистически регистрации и не е осъждан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.


Шумен. 10 декара пшеница са изгорели заради захвърлена неугасена цигара. Сигнал за пожаара бил получен на 13 юли около 14.20 часа - горял пшеничен масив в местността “Варжийниците” на град Нови пазар. Пристигналият на място екип от огнеборци успял за по-малко от 40 минути да локализира и потуши пламъците и да спаси 57 декара от масива. След извършения оглед експерти констатирали, че пожарът е търгнал от незагасен фас. По случая било бразувано досъдебно производство и той бил поет от криминалисти. Те изяснили, че малко преди инцидента в района бил забелязан млад пастир, който се навъртал около стадо с крави, а в хода на предприетите издирвателни действия те установили местонахождението на 28-годишния. При разпита пастирът обяснил, че е хвърлил неизгасена цигара, а когато видял огъня се уплашил, забрал стадото и избягал без да сигнализира за инцидента.


Монтана. Криминалисти заловиха крадци на електрически проводници, оставили без ток квартал на селище в община Монтана. Престъплението е извършено през нощта на 06/07.07.2010 г. в с. Горно Белотинци, когато неизвестни с техническо средство успели да отмъкнат съоръжения, собственост на електроразпределителна компания. При извършения оглед криминалистите установили липсата на общо 560 метра ел.проводник, а в хода на разследването те стигнали до извършителите - четирима криминално проявени лица от кв. “Кошарник” в гр. Монтана. Групата се е придвижвала с лек автомобил “Ауди”, а откраднатите проводници пласирали в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали в Монтана и други населени места. Задържани са за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.


София. Над 300 стека цигари без бандерол са открити при регулярните проверки на служители от «Икономическа полиция» в Трето РУП. Част от стоката – 103 стека от тютюневите изделия са намерени в помещение, стопанисвано от 31-годишния П.А. на «Женски пазар». Задържан на място е и съучастникът му Г.Г. /40 г./. Работата по случая продължава съвместно със СРП. Други 200 стека били натоварени в колата на 31-годишния Т.Б. Той бил засечен на КПП Требич докато шофирал автомобила си - марка “Мицубиши» и спрян за проверка. Акцизната стока била открита в багажника. Т.Б. е задържан е за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.


Снощи, около 23.45 часа на тел. 166 е получен сигнал за опит за въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки в ж.к.”Дружба”. По първоначална информация неизвестният нахлул в търговския обект с пистолет, насочил го към продавача и след като то прострелял в крака, побягнал без да вземе пари или стока. Днес се извършва повторен оглед на място, а криминалистите работят по разкриването на нападателя.


69-годишен мъж, направил опит да изтегли голяма сума пари с фалшива лична карта, е задържан в полицията. Сигналът за инцидента е подаден днес към 10.00 часа от банков офис на ул. «Пушкин». Там пристигнал «клиент», който представил документ за самоличност и поискал трансфер на 93 000 лева. Служителят обаче се усъмнил в достоверността на документа и скоро разбрал, че снимката не отговаря на тази на титуляра на сметката. Подал сигнал в полицията, а пристигналият на място екип установил самоличността на измамника – криминално проявен от Враца. Разследването по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket