неделя, 11 юли 2010 г.

Крими - 11.07.2010 г.

Пловдив. Бързо полицейско производство е образувано срещу мъж, ударил полицай вчера в Пловдив. Пет минути преди 19 часа в Четвърто районно управление бил получен сигнал, че клиент на казино на хотел на ул. „Кап. Райчо” буйства и охраната не може да го изведе от сградата. Пристигналите на място униформени служители успели да укротят развилнелия се мъж и го отвели в районното управление, където била снета самоличността му – В.Т. /34 г./ от Пловдив. Екип на „Спешна помощ” бил извикан, за да установи състоянието на задържания, който бил доста почерпен. След прегледа лекарят предложил мъжът да бъде настанен временно в отрезвителя. Разгневен В.Т. счупил апарата за кръвно налягане, а после ритнал с коляно в лицето единия от полицаите, които го придружавали до линейката, и разкървавил носа му.


Кюстендил. 55 дози хероин са иззети от 30-годишен мъж от Кюстендил. Топчетата с бледокафяво прахообразно вещество притежателят им А.С. скривал в треволяк в кв. “Изток”. Наркотикът реагирал на хероин. А.С. е криминално проявен, осъждан. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Двама мъже, откраднали трижилен алуминиев кабел от цех на фирма, са задържани от кюстендилски полицаи. След извършени оперативно издирвателни действия извършителите били установени и задържани – Г.К./36г./, и С.Г./28г./. Работата по установяване на съпричастността им и към други кражби продължава.


Кърджали. За кражба на мобилни апарати от магазин в Момчилград в районното управление бил задържан А.Т./32г./. В петък по обяд той влязъл в търговския обект и успял да изнесе два апарата. След подадения сигнал и организираните издирвателни действия четири часа след престъплението извършителят е задържан. При извършения обиск откраднатите апарати са били открити и иззети от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.


Двама мъже са задържани в районното управление в Кърджали за извършени кражби. За проникване в частен дом и откраднати три мобилни телефона в управлението вчера е задържан П.В./32г./. 19 – годишният Г.Х. откраднал хранителни продукти от детска градина в областния център, след като влязъл в складово помещение през прозорец. И по двата случая са образувани досъдебни производства.


Пазарджик. Ракитовски полицаи задържаха двама извършители на дързък грабеж. Вчера около 3.30 часа проникнали в товарен „ЖУК”, пригоден за фургон. В него по същото време нощували Т.Й./52г./ от Пазарджик и С.Б./74г./ от пловдивското село Войсил. Нападателите нанесли побой на спящите мъже и отмъкнали 70 лева и мобилен телефон. Вследствие побоя възрастният мъж бил транспортиран в велинградската болница, а по-късно в пловдивската с мозъчен кръвоизлив и опасност за живота. Веднага бил сформиран екип от криминалисти, автопатрули, експерт и разследващ полицай. За броени часове полицаите влезли в дирите на грабителите. Оказало се, че това са криминално проявените ракитовци С.Г./24г./ и М.С./21г./. Двамата са задържани в ареста за срок от 24 часа, а срещу тях е образувано дознание.


Бързо полицейско производство е образувано срещу посетител на пазарджиския затвор направил опит да внесе наркотици. Вчера около 12 часа при извършване на щателна проверка на внасяния багаж надзиратели открили, че Л.М./24г./ от Асеновград се опитал да внесе наркотици. Те били укрити в тубичка от паста за зъби. Сигнал за инцидента е подаден в полицията, и дежруно-оперативна група извършила оглед. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за хероин. Л.М. е задържан в ареста, а срещу него е образувано полицейско производство.


Бургас. Снощи около 23.15 часа в Първо Районно управление бил получен сигнал от 17-годишно момиче, че е ограбено. Докато говорела по телефона си, в района на улиците „Фердинандова” и „Калоян”, я нападал непознат, който дръпнал чантата. В нея имало пари, карти и лични документи. В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия, бил установен извършителят С.Ч./20г./, криминално проявен. Наложена му е 24-часова мярка „задържане под стража”. Работата по случая продължава.


Плевен. Плевенски полицаи са иззели 127 кутии цигари без акцизен бандерол. Проверката била изверщена на търговския пазар в града. Петимата търговци са на възраст от 16 до 57 години, двама мъже и две жени от село Буковлък и жена от Видин. Цигарите «Виктори – Слимс», «Смимс», «Джин Линг» са иззети, съставени са протоколи. Уведомена е прокуратурата.


Пътен инцидент. Двама млади мъже загина при тежък пътен инцидент, станал тази сутрин около 2.45 часа в с.Ставерци. Лек автомобил „Пежо”, управляван от 27-годишен местен жител при движение с несъобразена скорост изгубил контрол над автомобила, напуснал пътното платно и се е блъснал край пътно дърво. На място е загинал водачът, сериозно пострадал возещият се на предната седалка - 25-годишен. В Плевенската болница е починал. Пристигналите за оглез автоконтрольори са установили, че и шофьорът и спътникът му не са ползвали обезопасителни колани. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 , ал.1 , бук."в" от НК.



Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket