сряда, 7 юли 2010 г.

Крими - 07.07.2010 г.

Пловдив. Около 220 литра алкохол и 179 кутии цигари без бандерол били иззети от хранителен магазин в Пловдив. Вчера, по сигнал за разпространение на стоки без акциз, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и ТДНАП – Пловдив са извършили проверка в търговски обект на ул. „Петър Васков”. В магазина и складовите помещения към него, стопанисвани от пловдивска фирма с управител С.А./42г./, били открити пластмасови бидони с наливен алкохол и цигари от различни марки без акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 234 от НК.


Мъж бе уличен в извършването на грабеж вчера в Пловдив. Около 16.30 часа в Първо РУМВР бил получен сигнал от 34-годишен пловдивчанин, че половин час преди това на ул. „Липа” бил ударен с тежък предмет по главата от непознат. Докато мъжът се свести, нападателят му грабнал мобилния телефон от ръцете, издърпал и златния му синджир и побягнал. При извършените бързи издирвателни действия било установено, че извършител е К.Б. /28 г./ от Пловдив. Срещу него е започнато досъдебно производство.


Кюстендил. Автопатрул на полицията в Дупница е задържал тази нощ мъж в момент на извършване на кражба. 22-годишният Д.А. е заловен малко след полунощ във вагон с отпадно желязо на жп гара Дупница. Служителите намерили около 100 кг метални отпадъци, които младият мъж успял да разтовари. Уведомена е Транспортна полиция, а извършителят е задържан. По случая е образувана преписка.


18-годишен младеж е задържан снощи в районното управление, съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. А.В. предизвикал скандал в дома си, нанесъл побой на майка си и отправил заплахи към служителите на реда, които били повикани на място за оказване на съдействие.


СДВР. Грабеж, извършен преди броени дни, разкриха криминалисти от Седмо РУМВР. На 5 юли през нощта, до заведение в ж.к. “Младост”, 29-годишна столичанка била нападната от непознат, който отскубнал от врата й четири златни синджира с медальон. Извършителят – 51-годишният Л.Я. не е известен до момента на полицията. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Кражба от новостроящ се обект разкриха криминалисти от Трето РУМВР. На 30 юни техническият ръководител на строителната фирма заявил, че от обекта е извършена кражба на 110 метра кабели за ел. инсталация и гумиран удължител. В хода на оперативно-издирвателната работа са задържани извършителите на кражбата – Е.К./19г./ и 17-годишният му съучастник. И двамата са известни на полицията за кражби на територията на столицата. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.


Благоевград. Към 19.50 часа вчера, на ул. "Илинден" патрулиращи полицейски служители засекли непосредствено след покупко-продажба на наркотици криминално проявените О.С./25г./ и Б.Ч./27г./, и двамата от областния град. Когато видели полицаите, двамата опитали да избягат. Патрулът настигнал първия след няколко метра е той е задържан. Б.Ч. продължил бягството си към ул. "Спартак". Преди да бъде застигнат, той глътнал топче с неправилна форма и изхвърлил на земята цигара с марихуана. Непосредствено след като е спрян, на Б.Ч. му прилошало и изпаднал в безсъзнание. На място е извикан медицински екип, оказана му е първа помощ и Б.Ч. е транспортиран към Благоевградската болницата, където е настанен без орасност за живота. При медицинските процедури лекарите успели да извадят от устата му част от найлоновото топче, съдържащо амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.


Плевен. Към 15 часа вчера, в Белене, 21-годишен без повод прострелял в гърба свой 17-годишен съгражданин. На пострадалия е оказана лекарска помощ, той няма наранявания и след преглед, е изписан от местната болница. Полицаи проверили случая и установили, че младият мъж от крайдунавския град е извършил хулиганството с въздушната пушка на свой приятел. Оръжието е иззето. Уведомена е прокуратурата. За престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК е образувано досъдено производство.


Видин. 15-годишно момиче от Белоградчик е уличено в кражба на 200 лева, лична карта и карта за банкомат, собственост на жителка на града. Непълнолетната е задържана за срок до 24 часа. По случая работи районното управление в Белоградчик.


Велико Търново. Вчера служители антимафиоти от областната дирекция и служители на районното управление извършиха процесуално-следствени действия по досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК. В хода на проверката в търговски обект в града бяха иззети 39 бутилки алкохол с различни надписи, два паспорта, 3 таблетки амфетамин и 10 грама зелена листна маса – марихуана. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket