сряда, 21 юли 2010 г.

Крими - 21.07.2010 г.

Стара Загора. Старозагорка пострада при измама. Вчера в РУП-Стара Загора е получено съобщение, че същия ден, около 13 часа неизвестен се обадил по телефона на 59-годишна жена и й съобщил, че синът й е задържан, защото е блъснал с колата си човек, който по-късно починал. Непознатият поискал от жената 15 000 лева, за да бъде освободен синът й. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и при опит да получи исканата сума е задържан Ф.М. (29г.) от София. Образувано е досъдебно производство. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
Вчера към 3.40 часа в РУ “Полиция” – Казанлък е съобщено за запалена входната врата на апартамент в ж.к.“В. Левски”. При извършения оглед е установено, че вратата е била залята с горима течност и запалена. Обгоряла е боята на касата и външната страна на вратата. Пожарът е загасен от съседи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Пловдив. 40-годишна жена е уличена в умишлено представяне на неверни данни пред полицейски служители. Вчера в Пето РУП–Пловдив бил получен сигнал от Н.П. /40г./ от Пловдив, че около 12 часа мъж, когото познава по малко име, е отвлякъл 8-годишния й син Г.П. Детето било при родителите на Н.П. в пазарджишкото с. Бъта, откъдето е било отведено по поръчка на бившия мъж на пловдивчанката. По молба на разтревожената майка, момченцето незабавно е било обявено за общодържавно издирване.
При проведените съвместни действие със служители от ОДМВР – Пазарджик и РУП–Панагюрище било установено, че по-рано същия ден детето е било предадено на баща му Е.П. в присъствието на майката, съдия-изпълнител и служител от „Детска педагогическа стая” в РУП – Панагюрище. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
46-годишен мъж от Сопот е задържан в ареста за хулиганство и оказана съпротива на полицай. Вчера около 1.30 часа бил получен сигнал, че от апартамент на бул. „Иван Вазов” се чуват силна музика и викове. Пристигналият на място полицейски служител установил, че Л.Т. /46г./ и близките му празнуват. Докато го предупреждавали да спре музиката, почерпеният Л.Т. замахнал и ударил полицая. Пристигналият на място автопатрул на РУП–Карлово укротил мъжа и го отвел в районното управление, където Л.Т. задържан за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Карлово.
Мъж бе заловен при опит да извърши кражба на кабели от ел.мрежата. В неделя около 3 часа служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” са задържали на кръстовището на ул. „Кап. Райчо” и ул. „Хан Аспарух” В.Г. /38 г./. Той се канел да отреже проводниците от разпределително табло на трафопост, собственост на „ЕВН България”. По-късно същия ден е бил заловен и неговият съучастник – Р.М. /45 г./. Двамата пловдивчани са известни на полицията и осъждани. Те са задържани в следствения арест.


Благоевград. Антимафиоти иззеха наркотици от жилище на 20-годишна в Сандански. Вчера служителите на сектор „БОП”, съвместно с полицаи от РУП-Сандански проверили дом на ул. „ Воден”, обитаван от Х.Н.(20г.) от Бургас. В хода на проверката в апартамента са открити и иззети метална капсула с 2 бучки бяло вещество, реагирало на амфетамин и найлоново пакетче със суха тревиста маса, реагирала положително на марихуана. По случая е образувано полицейско дознание в РУП Сандански.
Петрички полицаи иззеха 37 кг. канабис от нива в землището на с. Дрангово. Служители на РУП-Петрич извършили проверки за противодействие на производството и разпространението на индийски коноп в района на Петрич. В землището на селото, в нива - общинска собственост, полицаите открили стръкове индийски коноп, окачени да се сушат на храсти около нивата. Иззети са 37 кг. канабис. По случая в РУП Петрич е образувано полицейско дознание .


Плевен. Вчера при полицейска проверка в дома на 50-годишна в с. Асеновци са намерени канабисови растения, засадени в сакции и отглеждани в мазата. При направения първоначален наркотест засадените стръкове са показали реакция като канабис. Общото тегло на зелената тревна маса е 330 грама. Любителката на джоинта и 29-годишният й син са задържани за 24 часа. Канабисовите растения са иззети за експертизи. За случая е уведомена прокуратурата.


Монтана. 105 грама марихуана са открити в пратка, доставена в кафе-аперитив в Берковица. Към 13,30 часа вчера, след сигнал е извършена съвместна операция от служители на РУ Полиция-Берковица и Териториално звено БОП-Монтана.Проверен е кафе-аператив, собственост на едноличен търговец в Берковица. При акцията е намерена пратка, доставена от софийска куриерска фирма с офис в Монтана. При извършеното претърсване и изземване в пратката са открити 105 грама тревна маса, която при направения полеви тест е индикирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Полиция-Берковица.
Берковски полицаи задържаха водач на товарен автомобил с 3,03 промила алкохол. Към 3 часа в Берковица дежурен автопатрул при РУ "Полиция"-Берковица установил, че 43-годишният Д.Ц. от същия град управлява товарен автомобил "Форд Транзит Конект-230" след употреба на алкохол с концентрация на алкохол 3,03 промила, отчетени с дрегер. Той е задържан в РУ"Полиция"- Берковица за 24 часа. По случая продължава работа РУ Полиция-Берковица.


Бургас. Вчера служители от Районно управление «Полиция» Камено са установили извършителите на взломна кражба от склад за заваръчна техника и резервни части на фирма, при кято биели отнети две ролки с тръбна електродна тел, а пред склада били подготвени за изнасяне още количество от същия материал, 4 високоволтови предпазителя, 5 ръкохватки за аргонно-дъгово заваряване, 6 амортисьори за товарни автомобили, 3 електрически прекъсвача, болтове, гайки и др. /всичко на обща стойност около 2 000 лева/. По случая били задържани М.В./18г./, 16-годишния му брат Н.В. и 43 годишната им майка Н.В., всички от Камено. Работата за документиране на случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» Камено.


ОДМВР-София. Трима пияни шофьори били спипани вчера от пътни полицаи в Годеч, Елин Пелин и Самоков. Рекордните 3,07 промила показала алкохолната проба на И.В. /42 г./, шофирал л.а. “Рено 9” из улиците на Елин Пелин. Полицейски патрул спрял за проверка возилото късно снощи в центъра на Елин Пелин. На употребилия алкохол водач бил съставен акт. По случая се води бързо полицейско производство по чл. 343, ал.1 от НК.
Автопатрул на РУП-Годеч извършил проверка на лада с чужди регистрационни табели, управлявана от 60-годишен мъж. Оказало се, че Б.Д от Годеч управлява пиян – 1,41 промила отчел дрегера. При последвалата проверка на автомобила станало ясно, че колата била бракувана. Нередовният автомобил е задържан в местното районно управление. На водача бил съставен акт, води се досъдебно производство.
Младеж бил спипан да шофира БМВ пиян в Самоков снощи. Пътни полицаи установили, че М.П. /23 г./ управлява возилото с 1,63 промила. Младежът отказал кръвна проба. Водачът бил санкциониран по Закона за движение по пътищата. По случая се води бързо полицейско производство.

Иззети акцизни стоки без бандерол. Търговище. При съвместна проверка на служители на РУ “Полиция”-Омуртаг, служители на ТЗ “БОП” и на Митническо бюро-Търговище вчера около 13 часа в складово помещение в на дома на Х.С./46г./от същия град, били открити 36 бутилки високоградусен алкохол от следните марки: 26 еднолитрови бутилки ракия “Пещерска” и 9 - “Карнобатска”, 2 - водка “Савой”, 1 - водка “Флирт”, всички бутилки облепени с неистински акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.
Също в Омуртаг, при проверка в хранителен магазин с материално-отговорно лице Х.С./46 г./ от същия град били открити 260 кутии цигари от различни марки, облепени с акцизен бандерол, като Х.С. не притежава лиценз за търговия с тютюневи изделия. В лек автомобил “Фолксваген Голф” – собственост на сина му М.М./23г./, паркиран до магазина, били открити 6 стека цигари, необлепени с акцизен бандерол. Уведомени са служители на Митническо бюро-Търговище и е взето отношение за съставяне на акт за административно нарушение.

Ямбол. Вчера при обход на повереният им участък оперативни служители от РУ "Полиция"-Ямбол получили предложение от непознат да си купят цигари без бандерол от марките „Ева” и „Карелия”. При извършената проверка е установено, че търговмката е П.С/34 г./, жителка на Ямбол. Тя предала с протокол 86 кутии цигари от марките „Ева - слим” и „Карелия - слим” без бандерол. По случая работи РУ "Полиция"-Ямбол.
Също вчера, в Елхово автопатрул спрял за рутинна полицейска проверка лека кола „Сеат-Ибиса”, собственост и управлявана от Ч.Ч./28 г./, живущ в града. При проверката в купето на автомобила са открити 187 кутии цигари марка „CAPITAL” /80мм./, без акцизен бандерол. По случая в РУП - Елхово е образувано ДП, за престъпление по чл.234 от НК.


Видин. Общо 293 кутии цигари са иззети вчера в с.Рабиша при две проверки, извършени от полицаи, граничари и митничари. В имот на В.Ц./66г./ са намерени и иззети 148 кутии цигари без български акцизен бандерол. Нередовна акцизна стока е открита в имот, обитаван от К.К./41г./ - иззети са 145 кутии цигари. По двата случая в РУ”Полиция”-Белоградчик са образувани досъдебни производства.


Плевен. От 9.30 часа до 16 часа вчера в община Левски е проведена специализирана операция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на акцията са проверени три адреса в града и две къщи в с.Асеновци. При претърсване в дома на 43-годишна са намерени в панер за пране 10 кутии с цигари без бандерол, с надпис "Raquel-cold classic superior qualiti gidarettess 200/20 filter cigarettes». От дома на 50-годишен са иззети 515 грама тютюн и 19 кутии заготовки за цигари. От къщата на друг 50 годишен са конфискувани 5 килограма тютюн в насипно състояние. От къща в село Асеновци, обитавана от 40-годишна, са иззети 143 броя различни по вид и марка цигари без бандерол. При проверка в дома на друга 40-годишна от същото село са намерени 43 кутии с цигари без бандерол он марка "Джинлинк". Нередовната стока е иззета с протоколи за доброволно предаване. Сезирана е прокуратурата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket